واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۵۷ق.ظ)
اقدامات شهرداري براي توانمند سازي زنان سرپرست خانوار مدير ستاد توانمندسازي زنان سرپرست خانوار شهرداري تهران گفت: شهرداري تاکنون اقدامات مختلفي را براي توانمند سازي زنان سرپرست خانوار انجام داده و تاکنون نيز در اين مسير موفق بوده ايم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، فهيمه فيروزفر در سيامين شبگردي شهرداري تهران که با بازديد از ششمين دوره نمايشگاه زنان و توليد ملي و آشنايي با دستاوردهاي زنان سرپرست خانوار همراه بود، درخصوص نحوه کار مراکز کوثر گفت: اين مراکز توسط شهرداري تهران براي توانمندسازي زنان سرپرست خانوار از تعدادي زن سرپرست خانوار که توانمندي و يا مهارتي دارند با يک مديريت تشکيل مي شود که شهرداري با استفاده از ساختمان هاي بي استفاده که شهرداري مناطق آنها را براي حضور و کار اين بانوان آماده مي کند اين مراکز را با نام کوثر در اختيار اين زنان قرار مي دهد.
وي افزود: به کمک سازمان فناوري اطلاعات شهرداري تهران توانستيم سيستم جامع و خوبي را براي توانمندسازي زنان سرپرست خانوار در تهران پايهگذاري کنيم که درحال حاضر اين سيستم طوري مورد توجه قرار گرفته است که وزارت کشور درخواست کرد سه کارگاه براي مديران کل امور بانوان استان ها برگزار کنيم.
وي تاکيد کرد: در سالهاي گذشته به لغت توانمندسازي اجتماعي توجه ويژهاي داشتيم البته اين لغت ابتدا در ميان زنان سرپرست خانوار ديده شد و بعد به صورت تئوري شناخته شد و موجب تغيير رفتار اين خانم ها شد. با توجه به مشکلات بسيار امروز دنياي اقتصاد اين بانوان به لحاظ اقتصادي خيلي توانمند نميشوند، اما؛ اميد به زندگي و تغيير رفتار اجتماعي و مهارتهايي که کسب کردهاند آنها را در مسير توانمندي قرار داد و در اين مسير شهرداري تهران تنها در زمينه آموزش، اشتغال و مشاوره براي اين زنان تسهيلات فراهم کرد، ولي؛ هيچ کمک ماهانهاي به اين بانوان نداده است.
فيروزفر ادامه داد: شهرداري در اين طرح علاوه بر توانمندسازي اين بانوان به خانوادههاي اين بانوان نيز توجه ميکند. امروز واژههايي که در حوزه زنان سرپرست خانوار استفاده مي کنيم مانند زنان بي سرپرست، بد سرپرست و خود سرپرست در سازمان بهزيستي ثبت شدهاند و هرکدام معناي خاص خود را دارند.
وي درخصوص تعامل با ديگر وزارتخانهها و دستگاههاي متولي اين امر گفت: در جلسات شوراي راهبردي معاونت بانوان رياست جمهوري و وزارت صنعت، معدن تجارت شرکت ميکنيم و تلاش ميکنيم در جهت اصلاح قوانين اين حوزه پيشنهاداتي به وزارت کار ارائه کنيم. همچنين طرح توانمندسازي زنان سرپرست خانوار شهرداري تهران برابر مذاکراتي که با معاونت بانوان رياست جمهوري و برخي وزارتخانهها داشتيم مقرر شد در قالب طرح پايلوت در کشور اجرايي شود که در اين راستا شهرستان ري به دليل اين که هم روستا و هم شهر دارد کار آغاز شد و در جشنواره شهرستان ري روند کار و فرايند کار خودمان را معرفي کرديم.
وي ادامه داد: خدمت مراجع هم رفتيم که آنها نيز خواستار اجراي طرح در سراسر کشور شدند؛ سعي ميکنيم با همکاري استانداريها و مجموعه وزارت شکور در راستاي اجراي طرح به صورت کشوري هم افزايي ايجاد کنيم. بر همين اساس نيازسنجيها در هر استان انجام ميشود و با کمک مجموعه وزارت کشور مثلا فني حرفهاي آموزشها را برعهده ميگيرد وزارت صنعت، معدن و تجارت تعيين کند چه آموزشهايي داده شود که بازار فروش دارد و در کسب بازار مناسب کمک کند و کميته امداد امام (ره) نيز کارهاي حمايتي را بر عهده بگيرد.
مدير ستاد توانمندسازي زنان سرپرست خانوار شهرداري تهران درخصوص بکارگيري نرم افزار سرپرست خانوار نيز گفت: چندين سال روي اين نرم افزار کار شده و هم اکنون نيز قابليت کشوري شدن را دارد. دو استان خراسان رضوي و خوزستان پيگيري کردهاند که طرح را در اين استان ها پياده سازي کنيم که در سال آينده پس از مستندسازي فعاليت ها بر اساس ظرفيت هاي استان آغاز مي شود.
وي درخصوص نحوه حمايتها و کمکهاي شهرداري تهران به زنان سرپرست خانوار گفت: وامهايي که به اين زنان داده ميشود در قالب حمايت حتما بايد برگشت داشته باشند در حقيقت وقتي تعهدي ميدهند بايد اجرا کنند البته ممکن مشکلاتي در بازپرداخت وامها داشته باشند که از روشهايي به اين بانوان کمک ميشود، اما؛ درخصوص بازپرداخت وامها اقمازي نداريم چرا که اقماز در راستاي توانمندسازي نخواهد بود. براي اين که به اين زنان سبد کالا ندهيم و تعيين نکنيم چه بخورند براي همه کارت هاي بانک شهر گرفتيم و اگر در مناسبتي بخواهيم سبد کالا بدهيم اين کارتها را شارژ ميکنيم و بانواني که بدهي دارند اين مبلغ از کارت آنها کم ميشود.
وي در مورد استفاده از زنان سرپرست خانوار در حوزه توليد زيورآلات گفت: قصد داريم با افرادي که با کشورهاي اروپايي در زمينه ساخت زيورآلات کار ميکنند، صحبت کنيم. تکنولوژي لازم براي توليد اين وسايل پيشرفته نيست؛ اين در حالي است که ساخت زيورآلات موجب اشتغالزايي ميشود. در حال حاضر وزارتخانههايي مانند تعاون، کار و رفاه اجتماعي و صنعت، معدن و تجارت نيز همزمان در زمينه ساخت زيورآلات وارد کار شدهاند و اين عزم ملي بايد ادامه داشته باشد تا بتوانيم در بخشهاي مختلف واردات را کاهش بدهيم و به صادرات بپردازيم.
وي تاکيد کرد: تلاش کرديم محصولات زنان سرپرست خانوار را در چند فروشگاه کشور ترکيه ارائه دهيم که از اين محصولات استقبال شد. اين تلاش نشان داد در صورت حمايت از توليد ملي ميتوانيم جاي آن را در خارج از کشور باز کنيم و در اين عرصه رشد قابل توجهي داشته باشيم.
مدير ستاد توانمندسازي زنان سرپرست خانوار شهرداري تهران درخصوص برگزاري ششمين نمايشگاه زنان و توليد ملي گفت: اين نمايشگاه از 12 تا 22 اسفند از ساعت 10 تا 21 در بوستان گفتوگو با 300 غرفه که در آن پوشاک، کيف، کفش، صنايع دستي، موادغذايي و وسايل هفتسين عرضه مي شود پذيراي بازديدکنندگان خواهد بود. در ششمين نمايشگاه زنان و توليد ملي برندهاي برتر نيز حضور دارند و در واقع شبکهاي از زنان سرپرست خانوار، کارآفرينان و برندها ايجاد شده که در بخش پوشاک محصولات خود را عرضه ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]