تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804907257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- گونه های جانوری در معرض خطر را دریابید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روز حیات وحش گونه های جانوری در معرض خطر را دریابید شهرکرد-ایرنا- بیش از9.4 درصد از مساحت استان چهارمحال و بختیاری جزو مناطق حفاظت شده، پارک ملی و منطقه شکار ممنوع است و این استان، رتبه اول تنوع زیستی کشور را در اختیار دارد.


به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن 28.3 گونه جانوری در هر یک میلیون هکتار، مقام اول گونه های جانوری کشور را دارد.
87 درصد از مساحت این استان کوهستانی است و تاکنون بیش از یکهزار و 200 گونه گیاهی و 294گونه جانوری اعم از انواع پرندگان، پستانداران، ماهی ها و خزندگان در آن شناسایی شده است.
پلنگ، پرندگان شکاری و گوشتخوار، خرس قهوه ای، عقاب، قوچ، میش، حواصیل، قرقی، لک لک، برف، باکلان، کورکرو، سُنقر،ا ُردک ماهی، سار گَپه، خروس کولی، بزمچه، کبک دری، لاک پشت، خاکزی، پرستو، افعی شاخدار، ماهی قزل آلا، باربوس، کبک دَری، باتلان، عقاب طلایی و ماهی گوه خری از جمله گونه های جانوری استان چهارمحال و بختیاری است.
حفاطت از این گونه ها، وظیفه ای همگانی است و به فرهنگ سازی در بین مردم بخصوص حاشیه نشینان مناطق حفاظت شده نیاز دارد.
از گونه های جانوری استان، باکلان، عقاب طلایی، شاهین، بحری، اردک بلوطی، ماهی گوره خری، کبک دَری، خرس قهوه ای و پلنگ در معرض خطر انقراض قرار دارند.
اکنون کبک دَری از پرندگان شاخص مناطق کوهستانی و در معرض تهدید کشورمان و بخصوص نماد جانوری استان چهارمحال و بختیاری است که نسل آن در خطر انقراض قرار دارد.
این گونه به زمستانهای سخت کوهستانهای چهارمحال و بختیاری سازگاری پیدا کرده و زیستگاهش محدود به مناطق صخره ای و صعب العبور کوهستانی است و در زمستانهای سرد بندرت مهاجرت می کند.
محدودیت زیستگاهی و عدم مهاجرت این گونه را بشدت آسیب پذیر ساخته و هرگونه تغییر یا آسیب از قبیل عملیات راهسازی در داخل مناطق کوهستانی، ساخت و سازهای بی رویه و ورود دام به زیستگاه این پرنده تلنگُری است تا جمعیت آن را از حد کنونی نیز کمتر و حتی با خطر انقراض نسل مواجه کند.
از سوی دیگر شکار قاچاق و بی رویه ای که در فصل بهار و اغلب با سلاح گلوله زنی از فاصله دور انجام می شود و نیز افزایش جمعیت کلاغ زاغی در سالهای اخیر و شکار جوجه های کبک دَری و یا از بین بردن تخم ها توسط این پرنده، از عوامل موثر در کاهش جمعیت کبک دَری در اکثر زیستگاه هاست.
از دیدگاه کارشناسان، حفاظت از زیستگاه های کوهستانی، برخورد با شکار قاچاق و جلوگیری از ورود دام بیش از ظرفیت منابع کمک بسیار موثری در حفظ نسل این پرنده شاخص محسوب می شود.
در این زمینه، فرهنگسازی و نهادینه کردن این اصل که کبک دَری در زیستگاه طبیعی و کوهستانی اش زیباست نه به صورت نمونه شکار شده و بی جان تاکسی درمی شده اش در کُلکسیون های شخصی و خانگی، بسیار مهم است.
کبک درُی طبق نامه شماره 6108/32 مورخ هشتم اردیبهشت سال 87 به عنوان نماد جانوری استان چهارمحال و بختیاری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست معرفی شد.
مدیرکل حفاطت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: هم اکنون نسل بیش از 13 گونه جانوری در استان از جمله پلنگ، خرس قهوه ای، عقاب طلایی، کبک درَی، ماهی گوره خری، عقاب طلایی، بالابان، قوچ و میش وحشی، کل، بز وحشی و اُردک سرسفید در معرض انقراض هستند.
شهرام احمدی افزود: تنوع گونه های جانوری در استان، ضرورت حفاظت و افزایش ضریب حفاظت فیزیکی در استان را افزایش می دهد.
وی گفت: تخریب زیستگاه بدلیل فشار مضاعف به زیستگاه ها و خشکسالی، نوع تغذیه و تغییر شیوه زندگی از مهمترین دلایل و نشانه های آسیب پذیری و انقراض گونه های جانوری در استان ماست.
احمدی شکار مجاز و غیرمجاز، جزیره ای شدن زیستگاه ها و تغییر کاربری اراضی ملی و جنگلی به اراضی مسکونی و کارگاهی و وجود اسلحه را از دیگر دلایل و تهدیدها برای حیات وحش استان برشمرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: حفاظت و حراست فیزیکی از مناطق حفاظت شده و افزایش گشت و کنترل پرسنل حفاظت محیط زیست در استان و جلب مشارکت مردم در حفاظت از این مناطق، از راهکارهای موثر در حفظ محیط زیست بشمار می رود.
وی از وجود بیش از 10هزار اسلحه دارای مجوز و تعدادی اسلحه غیرمجاز در استان خبر داد و گفت: این اسلحه ها تهدیدی برای حیات وحش است.
وی گفت: در 10ماهه امسال 88 قبضه اسلحه شکاری از متخلفان شکار غیرمجاز و مجاز در استان جمع آوری شد.
احمدی هشدار داد: امسال برخورد قاطعی با متخلفان شکار غیرمجاز در استان صورت گرفت و چندین رای قضایی با حبس بلندمدت نیز صادر شد و در مواردی برخی از متخلفان حتی به سه سال زندان هم محکوم شدند.
به گزارش ایرنا،بر اساس بند ج ماده 10 قانون شکار و صید،هرگونه حمل، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی زنده یا کشته و اجزای آنها بدون کسب پروانه یا مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است و متخلفان به پرداخت جزای نقدی یا حبس از یک تا شش ماه محکوم می شوند.
تالاب بین المللی گندمان در فهرست 10 تالاب برتر پرنده نگری در ایران قرار دارد که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن نیز ثبت شده است.
به منظور فرهنگ سازی در جهت حفظ و حراست از حیات وحش، روز 12 اسفند به نام "روز جهانی حیات وحش" نامگذاری شده است.
به گزارش ایرنا، سازمان ملل متحد روز سوم مارس مصادف با 12 اسفند یعنی روز انعقاد معاهده منع تجارت گونه های در حال انقراض را به عنوان "روز جهانی حیات وحش" نامگذاری کرده است.
این نامگذاری بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست متعاهدین کنوانسیون "سایتیس"(کنوانسیون منع تجارت گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض)در سال 2013 به سازمان ملل متحد انجام شده است.
از: سمیه پناهنده
7360/6027



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن