واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقابله با نابرابری های عرصه سلامت نیازمند رویکرد سیستمی است یاسوج -ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مقابله جدی با آسیبها و خلاء های موجود عرصه سلامت نیازمند نگاه سیستمی به جای مباحث صرف تئوری است.
به گزارش ایرنا، رضا چمن عصر سه شنبه در همایش سه روزه عوامل اجتماعی و نابرابری های سلامت در یاسوج افزود: دامنه وگسترش عوامل متعدد برعرصه سلامت به گونه ای است که نمی توان در آنها تفکیک و یا مرزبندی مشخصی قایل شد.
وی بیان کرد: هر یک از عوامل اجتماعی شامل فرهنگی، سیاسی، اخلاقی ، سطح آموزش، تغذیه،اشتغال، جمعیت ، مسکن، فقر ،ثروت و بسیاری از دیگر عوامل گوناگون در ایجاد عدالت و یا نابرابری های سلامت نقش دارند.
وی ابراز داشت: تلاش برای کسب قدرت،ثروت و یا مدیریت و دیگر منابع موجود خود از مهمترین تهدید کننده های عرصه سلامت است.
چمن یادآور شد: هرگونه توزیع ناعادلانه منابع محرک و منجر به بروز نابرابری ها و بی عدالتی ها در مقوله سلامت می شود.
چمن اظهار کرد: بهبود شرایط روزمره زندگی، توجه به سالم سازی محیط پیرامون، داشتن یک فهم مشترک و سیستماتیک سه راهکار اصولی و اولیه برای مقابله با نابرابری ها و بی عدالتی ها در عرصه سلامت محسوب می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود:برای مقابله با بی عدالتی عرصه سلامت ابتدا باید درک لازم و تایید این مهم که سلامت به عنوان یک شاخص اساسی توسعه بشمار می رود،در برنامه ریزی ها گنجانده شود.
وی بیان کرد: این مهم هم باید به عنوان یک راهبرد و تصمیم کلیدی و راهگشا مورد تاکید تصمیم گیران و سیاست گذاران و از طرفی مورد پایش و ارزیابی اساسی قرار گیرد.
چمن به موضوع تعامل بین بخشی و نقش تعیین کننده دستگاه های مختلف اجرایی و خدماتی در حوزه سلامت نیز اشاره کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس آمارها بخش بهداشت و درمان تنها 25درصد سلامت مردم را عهده دار هستند و 50 تا 75درصد نیز مربوط به کارکرد دستگاه های اجرایی و یا شرایط زیست محیطی است.
همایش سه روزه عوامل اجتماعی ونابرابری های سلامت ازعصر امروز سه شنبه در یاسوج آغاز شده است.
این همایش که قرار بود با حضور برخی شخصیت های علمی ، اجرایی و سیاسی برجسته ملی و استانی برگزار شود اما با صندلی های خالی مواجه شد.
البته همین استقبال محدود مسوولان اجرایی استان نیز تا حدودی واکنش رییس و دبیر علمی همایش را به دنبال داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیز در همین زمینه و در تذکری به دبیرعلمی همایش متذکر شد که این اولین و آخرین همایشی باشد که در ماه اسفند برگزار شود.
وی معتقد بود که نباید در ماه پایانی سال چنین همایشی بزرگ و ملی برگزار می شد.
چمن اذعان داشت: بسیاری از مدعوین بویژه مجلسی ها درگیر موضوع بودجه ریزی و مسوولان اجرایی نیز هرکدام به شدت دنبال جذب منابع برای دغدغه های مالی خود هستند.
علاوه بر کم رونقی این همایش، برخی مدعوین و شرکت کنندگان از بی نظمی ها و نداشتن برنامه ریزی مطلوب از سوی مجریان و دست اندرکاران نیز گلایه داشتند.
یکی از ایرادهای اساسی مشخص نبودن درب ورودی به طرف همایش بود که هیچ گونه تابلو و فرد راهنمایی کننده ای برای هدایت مهمانان به این همایش وجود نداشت.
حتی این وضعیت به گونه ای بود که یکی از کارشناسان روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که در سردرگمی محض برای ورود به این همایش مواجه شده بود با ارشاد یکی از خبرنگاران سرانجام موفق به حضور در جمع شرکت کنندگان این همایش شد.
500 مقاله علمی و پژوهشی به دبیر خانه این همایش ارسال شده که 305 مورد از این تعداد پس از پایش و بررسی نهایی از سوی داوران و کمیته علمی همایش تایید شدند.
این همایش تا 14 اسفند ادامه دارد.
3016
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]