واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست نهایی تدوین پرونده چندملیتی نوروز با حضور نمایندگان 12 کشور تهران- ایرنا- نخستین نشست نهایی تدوین پرونده چندملیتی نوروز با حضور نمایندگان 12 کشور، معاون میراث فرهنگی، مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی طبیعی و رییس مرکز میراث ناملموس در هتل لاله تهران برگزار شد.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، معاون میراث فرهنگی در این نشست آماده کردن پرونده چند ملیتی نوروز را اقدامی مهم دانست و گفت: در زمینه پرونده چند ملیتی میراث ناملموس تجربه خوبی داریم.
محمد حسن طالبیان افزود: اضافه شدن پنج کشور تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان به پرونده نوروز، دستاورد مهمی است که صلح، دوستی و احترام را ترویج می کند.
بر اساس گزارش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وی تاکید کرد: باید به جهانیان نشان دهیم با داشتن چنین آئینی برای صلح و دوستی احترام خاصی قایل هستیم.
او گفت: در آستانه نوروز 1394 شمسی مصادف با 2015 میلادی باید زمینه فعالیت های مشترک را فراهم آوریم.
طالبیان، میراث ناملموس را در حال افزایش و در عین حال پیچیده شدن، دانست که توجه به آن نیازمند زمان و اقدامات کارشناسی است.
وی منطقه آسیای غربی و مرکزی را دارای ظرفیت های زیادی دانست که هر ساله بسیاری از کشورها در کنفرانس ها و جلسات علمی حضور پیدا می کنند.
معاون میراث فرهنگی در این زمینه به حضور ایران در اجلاس و کنوانسیون های بین المللی در سال های مختلف اشاره کرد و گفت: این امر نشانده اهمیت آثار ناملموس برای جمهوری اسلامی ایران است.
طالبیان، ثبت را راهکاری برای حفظ آثار ناملموس معرفی کرد و اظهار کرد: احیاء، ارتقا، ظرفیت سازی و آگاه سازی از دیگر راه هایی است که به حفظ این ارزش های فرهنگی می انجامد و با همکاری مشترک کشورها محقق می شود.
وی سپس از نمایندگان 12 کشور درخواست کرد به عضویت مرکز میراث ناملموس تهران بپیوندند تا این مرکز را در انجام فعالیت هایش یاری برسانند.
طالبیان، آموزش کارشناسان، شناسایی بهترین راه حفاظت و آگاه سازی را مهمترین فعالیت مرکز میراث ناملموس تهران دانست.
مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی طبیعی نیز در این مراسم، میراث فرهنگی را عامل وحدت کشورهای منطقه دانست و گفت: در دورانی که خطرات بی شماری صلح و وحدت میان کشورهای منطقه را تهدید و کشورهای منطقه را آسیب پذیر می کند، یک میراث مشترک موجب می شود دور یک میز نشسته و به ارزش های صلح احترام بگذارند.
فرهاد نظری افزود: ریشه های فرهنگی و تاریخی کشورهای منطقه نشان می دهد دارای اشتراکات فرهنگی بی شماری با یکدیگر هستیم و میراث فرهنگی مشترک موجب صلح و دوستی می شود.
وی، جلال الدین سید محمد بلخی یا مولای رومی را از میراث های مشترک سه کشور منطقه دانست و گفت: مولای رومی در افغانستان به دنیا آمد، در ایران زندگی و در ترکیه فوت کرد.
نظری، اظهار امیدواری کرد این نشست فتح بابی در حوزه میراث ناملموس برای همکاری بیشتر باشد.
نمایندگان تام الاختیار کشورهای ایران، ترکیه، آذربایجان، هند، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقزستان، تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق در این جلسه متن پرونده را برای نهایی شدن مرور می کنند.
نخستین روز نشست نهایی تدوین پرونده چند ملیتی نوروز به نمایش فیلمی 12 دقیقه ای از برگزاری آیین نوروز همچون سفره هفت سین، چهارشنبه سوری، مراسم سمنو پزان، سیزه بدر در 12 کشور عضو پرونده اختصاص داشت.
در روز اول 2 عکس و یک فیلم یک دقیقه ای از هر کشور انتخاب می شود.
نشست نهایی تدوین پرونده چند ملیتی نوروز 12 تا 16 اسفند با حضور 12 کشور عضو پرونده در هتل لاله تهران برگزار می شود.
فراهنگ**1293**1027
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]