واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۷:۲۱ب.ظ)
با حضور نمايندگان 12 کشور؛ آغاز نشست نهايي «تدوين پرونده چند مليتي نوروز» در تهران نشست نهايي «تدوين پرونده چند مليتي نوروز» سه شنبه 12اسفند در حالي در هتل لاله تهران آغاز شد که نمايندگان تام الاختيار 12 کشور، معاون ميراث فرهنگي، مديرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احياي ميراث معنوي طبيعي و رييس مرکز ميراث ناملموس تهران حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدحسن طالبيان معاون ميراث فرهنگي در اين نشست آماده کردن پرونده چندمليتي نوروز را اقدامي مهم دانست و گفت: درزمينهٔ پرونده چندمليتي ميراث ناملموس تجربه خوبي داريم.
او اضافه شدن 5 کشور تاجيکستان، افغانستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان را به پرونده نوروز دستاورد مهمي اعلام کرد که صلح، دوستي و احترام را ترويج ميدهد.
معاون ميراث فرهنگي تأکيد کرد: بايد به جهانيان نشان دهيم که با داشتن چنين آئيني براي صلح و دوستي احترام خاصي قائل هستيم.
او گفت: در آستانه نوروز 1394 شمسي مصادف با 2015 ميلادي بايد زمينه فعاليتهاي مشترک را فراهم آوريم.
طالبيان ميراث ناملموس را در حال افزايش و درعينحال پيچيده شدن، دانست که توجه به آن نيازمند زمان و اقدامات کارشناسي است.
او منطقه آسياي غربي و مرکزي را داراي ظرفيتهاي زيادي دانست که هرساله بسياري از کشورها در کنفرانسها و جلسات علمي حضور پيدا ميکنند.
معاون ميراث فرهنگي در اين زمينه به حضور ايران در اجلاس و کنوانسيونهاي بينالمللي در سالهاي مختلف اشاره کرد و گفت: اين نشانده اهميت آثار ناملموس براي جمهوري اسلامي ايران است.
طالبيان ثبت را راهکاري براي حفظ آثار ناملموس معرفي کرد و اظهار داشت: احيا، ارتقا، ظرفيتسازي و آگاهسازي از ديگر راههايي است که به حفظ اين ارزشهاي فرهنگي ميانجامد و با همکاري مشترک کشورها محقق ميشود.
طالبيان سپس از نمايندگان 12 کشور درخواست کرد به عضويت مرکز ميراث ناملموس تهران بپيوندند تا اين مرکز را در انجام فعاليتهايش ياري برسانند.
او آموزش کارشناسان، شناسايي بهترين راه حفاظت و آگاهسازي را مهمترين فعاليت مرکز ميراث ناملموس تهران دانست.
فرهاد نظري مديرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احياي ميراث معنوي طبيعي نيز در اين مراسم، ميراث فرهنگي را عامل وحدت کشورهاي منطقه دانست و گفت: در دوراني که خطرات بشماري صلح و وحدت ميان کشورهاي منطقه را تهديد و کشورهاي منطقه را آسيبپذير ميکند، يک ميراث مشترک موجب ميشود دور يک ميز نشسته و به ارزشهاي صلح احترام بگذارند.
وي افزود: ريشههاي فرهنگي و تاريخي کشورهاي منطقه نشان ميدهد داراي اشتراکات فرهنگي بشماري با يکديگر هستيم و ميراث فرهنگي مشترک موجب صلح و دوستي ميشود.
نظري جلالالدين سيد محمد بلخي يا مولاي رومي را از ميراثهاي مشترک سه کشور منطقه دانست و گفت: مولاي رومي در افغانستان به دنيا آمد، در ايران زندگي کرد و در ترکيه نيز فوت کرد.
او سپس اظهار اميدوار کرد اين نشست فتح بابي در حوزه ميراث ناملموس براي همکاري بيشتر باشد.
يدالله پرمون رييس مرکز ميراث ناملموس تهران نيز در ادامه در خصوص شکلگيري اين مرکز و پيوستن آن به ميراث جهاني ناملموس و فعاليتهايش در راستاي حفظ آثار ناملموس توضيحاتي ارائه کرد.
او نيز به نمايندگان کشورهاي حاضر پيشنهاد کرد به عضويت مرکز ميراث ناملموس ايران درآيند.
پرمون در ادامه گفت: مرکز ميراث ناملموس ايران آمادگي دارد براي کشورهاي عراق و ترکمنستان که عضو هستند، کارگاه ظرفيتسازي برگزار کند، کارگاه آموزشي براي ترکمنستان را نيز به سه کارگاه افزايشخواهيم داد.
گفتني است؛ نمايندگان تامالاختيار کشورهاي ايران، ترکيه، آذربايجان، هند، پاکستان، ازبکستان، قرقيزستان، قزاقستان، تاجيکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق در اين جلسه حاضرشده و متن پرونده را براي نهايي شدن مرور کردند.
اولين روز نشست «تدوين پرونده چندمليتي نوروز» به نمايش فيلمي 12 دقيقهاي از برگزاري آيين نوروز همچون سفره هفتسين، چهارشنبهسوري، مراسم سمنو پزان، سيزدهبدر در 12 کشور عضو پرونده، و عکسهايي در همين زمينه اختصاص پيدا کرد.
در پايان روز اول 2 عکس و يک فيلم يکدقيقهاي از هر کشور انتخاب ميشود.
نشست نهايي «تدوين پرونده چندمليتي نوروز»12 تا 16 اسفند با حضور 12 کشور عضو پرونده در هتل لاله تهران برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]