واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشف 23 ساختار جدید در بررسی های ژئوفیزیک دهانه غلامان تهران - ایرنا - باستان شناس و متخصص ژئوفیزیک در علم باستان شناسی گفت: در بررسی های ژئوفیزیکی دهانه غلامان، 23 ساختار جدید غیر از ساختارهای کشف شده توسط هیات ایتالیایی، به دست آمد.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، کوروش محمدخانی در گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران به بیان فعالیت های انجام شده در بررسی های ژئوفیزیک در دهانه غلامان، شهر سوخته و بم پرداخت و افزود: با استناد به 23 ساختار جدید کشف شده، می توان گفت که نقشه شهر دهانه غلامان، منطقه ای بوده که تأثیر معماری پارسی در آن غیر قابل انکار است.
وی با اشاره به موقعیت دهانه غلامان در جنوب شرق زابل گفت: دهانه غلامان برای نخستین بار توسط هیات ایتالیایی به سرپرستی شراتو در سال 1359 مورد کاوش قرار گرفت که این گروه 28ساختمان را در این محوطه شناسایی کرد.
محمدخانی، با بیان اینکه شهر دهانه غلامان با وسعت 100 هکتار، محوطه مناسبی برای کاوش به روش های جدید است، ادامه داد: مشخص شدن اینکه این محوطه شهر بوده است یا نه، یافتن نمای کلی از شهر، اینکه آیا دهانه غلامان از نمونه های دیگر شهرهای هخامنشی پیروی می کند یا نقشه منطقه ای دارد و به دست آوردن ساختارهای جدید از این محوطه از اهداف اصلی این مطالعه بوده است.
بر اساس گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی، محمدخانی اضافه کرد: در این روش به بررسی نتایج ژئوفیزیکی با روش مغناطیس سنجی پرداخته شده و نتایجی به دست آمده است.
متخصص ژئوفیزیک در علم باستان شناسی گفت: در بررسی های ژئوفیزیکی قسمت جنوبی محوطه به تعدادی دیوار قطور و ساختاری شبیه معماری هخامنشی دست یافتیم که شامل تالار مرکزی بود و چهار اتاق داشت.
وی افزود: در هسته مرکزی و شمال نیز بین ساختارهای کشف شده و بخش هایی که هنوز در زیر خاک مانده اند به بررسی ژئوفیزیک پرداختیم که ما را به کشف های جدید در این منطقه رساند.
محمدخانی ادامه داد: 23 ساختار جدید غیر از ساختار هایی که هیأت ایتالیایی کشف کرده بود در این بررسی ها آشکار شد که با استناد به آنها می توان گفت نقشه شهر منطقه ای بوده و تأثیر معماری پارسی در آن غیر قابل انکار است.
وی در ادامه به بیان نتیجه بررسی های ژئوفیزیک در محوطه شهر سوخته پرداخت و افزود: در این مطالعه 2 منطقه شامل منطقه ای در قسمت غربی ساختمان مسکونی شرقی و دیگری بخش مرکزی شهر سوخته مورد بررسی قرار گرفت.
محمدخانی، دلیل انتخاب این دو محوطه را گستردگی بسیار زیاد شهر سوخته و زمان بر بودن بررسی های ژئوفیزیک در آن دانست.
وی با بیان اینکه در قسمت های شرقی آنومالی های بسیاری دیده شد، اضافه کرد: در قسمت مرکزی نیز آنومالی های خطی دیوار مانندی در نقاط مختلف مشخص شد که ساختار های جدیدی را آشکار کرد.
به گزارش ایرنا، دهانه غلامان متعلق به دوره هخامنشیان و شهر سوخته با قدمت بیش از پنج هزار سال در منطقه سیستان واقع در شمال زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارند.
فراهنگ**7537**1027 / 6081
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]