واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۳۸ب.ظ)
تأکيد بر حفاظت و بهره مندي از ظرفيت هاي آثار تاريخي و باستاني استان گلستان در نشست مدير کل ميراث فرهنگي گلستان با کارکنان معاونت ميراث فرهنگي استان، بر حفاظت از آثار باستاني وتاريخي استان و بهره مندي مطلوب از ظرفيت هاي تاريخي و باستاني موجود در راستاي جذب گردشگران داخلي و خارجي تاکيد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابراهيم کريمي در اين راستا گفت: با توجه به قدمت 7 هزارساله استان گلستان و وجود جذابيتهاي تاريخي و باستاني ارزشمند همچون گنبد قابوس، شهر تاريخي جرجان و ديوار دفاعي گرگان، بهرهمندي مطلوب از اين ظرفيتها زمينههاي توسعه و رونق استان را فراهم خواهد آورد.
وي با اشاره به حوزههاي مختلف ميراث فرهنگي استان، بر ارائه ايدههاي جديد و خلاقانه و نگاه کاربردي و عملکردي به امور تأکيد کرد و گفت: با توجه به وجود قابليتها و ظرفيتهاي موجود در استان گلستان تا رسيدن به جايگاه اصلي اين استان در کشور فاصلهداريم و نياز به گامهاي محکمتر و استوارتري در اين مسير است.
کريمي افزود: با توجه به اينکه حفظ و احياي بناها، بافتها و محوطههاي تاريخي، ثبت آثار، حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي، کميته حرايم و تملک آثار و ابنيه تاريخي- فرهنگي، امور موزهها و اموال منقول تاريخي- فرهنگي، باستانشناسي و پايگاههاي ميراث فرهنگي در حيطه فعاليتهاي اين معاونت تعريف شده، شايسته است با تعامل و همکاري با دستگاههاي مختلف و تشکلهاي غيردولتي نسبت به اجراي امور اقدام شود.
وي در ادامه بر نقش صداوسيما و مستندسازي از قابليتها و جذابيتهاي طبيعي و تاريخي استان در راستاي معرفي و شناساندن هرچه بهتر جذابيتهاي تاريخي و باستاني استان اشاره و تصريح کرد: با بهرهمندي از ظرفيتهاي تاريخي و باستاني شهرستانهاي استان و حفاظت مطلوب از آثار تاريخي و باستاني، ضمن پاسداري از فرهنگ و تمدن غني استان، درمعرفي هرچه بيشتر اين مهم تلاش شود.
گفتني است، حفاظت و مرمت احياي بافت تاريخي شهر استارآباد/گرگان، مسجد جامع گرگان، کاخ آغامحمدخان قاجار گرگان، کاخ خوش ييلاق آزادشهر و پل آققلا و همچنين مشارکت در حفاظت و مرمت و احياي 10 ابنيه تاريخي در گرگان، بندرگز و گميشان از جمله اقدامات اين معاونت در سال 93 است.
ثبت مجموعه آبشار و غار شيرآباد در فهرست ميراث طبيعي، تهيه و ارسال پرونده آبشار کبودوال بهمنظور ثبت در فهرست ميراث طبيعي، تهيه و ارسال پرونده ثبت محوطه باستاني کبودوال و ثبت آن در فهرست آثار ملي و پيشنهاد تملک و آزادسازي عرصه و حريم 4 بنا و محوطه تاريخي (کاروانسراي مهرآيين، خانه مير شهيدي، تپه گيلاني و اداره برق شهرستان گنبدکاووس واقع در حريم تاريخي گنبد قابوس) از ديگر اقدامات است.
مطالعات تأسيس موزه ميراث روستايي استان گلستان نيز در سال 93 صورت گرفته و گمانهزني و کاوش باستانشناسي پل آققلا، گمانهزني بهمنظور تعيين عرصه و پيشنهاد حريم محوطه گورستان آق امام بندر ترکمن، گمانهزني و کاوش فاز دوم پژوهش مشترک ايران – اسکاتلند در قلمرو ديوار گرگان و تميشه و فراهم کردن مقدمات انجام پژوهش مشترک ايران – فرانسه در محوطه باستاني ترنگ تپه، گرگان از ديگر فعاليتهاي شاخص در اين حوزه است.
شايان ذکر است، ساماندهي و حفاظت و معرفي محوطه باستاني شهر گرگان/جرجان، گنبدکاووس، ساماندهي و راهاندازي بانک سفال گنبدکاووس، ساماندهي و حفاظت و مرمت محوطه ميراث جهاني گنبد قابوس، ساماندهي و حفاظت و مرمت کارگاههاي کاوش ديوار گرگان و تميشه و ساماندهي و مرمت ساختمان اداري پايگاه ديوار گرگان نيز در سال 93 به انجام رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]