واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اظهار شادمانی در مرگ امیرعبدلله چه دستاوردی برای کشور داشته است؟ تهران - ایرنا - سایت خبری الف می نویسد :1 - عربستان کشوری دربرگیرنده کعبه، قبله مسلمین و ارامگاه نبی مکرم اسلام (ص) زیارتگاه مسلمانان جهان ، بزرگترین کشور در غرب آسیا و با بیشترین ذخایر نفت جهان کشور مهم با نفوذ و ثروتمند اسلامی در خاورمیانه است.
متاسفانه حکومت پادشاهی سعودی با سیطره ایین منحط و مرتجع وهابیت و وابستگی شدید به قدرت های جهانی با بهره گیری از اهرم های اقتصادی ، سیاسی و امنیتی پیوسته در صدد مقابله با انقلاب اسلامی و تضعیف موقعیت آن بوده است.
2- جمهوری اسلامی ایران علی رغم تضاد های مبنایی با حاکمان این کشورهمواره سعی داشته است تا با توجه به اولاً لزوم مراودات حداقلی بین دو کشور در امر اعزام حجاج که از ضرورت های دینی-اجتماعی سیاست های کشور است و ثانیاً تخفیف خصومت ها و کارشکنی های دولت سعودی که به شکل بین المللی و منطقه ای همواره وجود داشته، با تنظیم روابط دو جانبه منافع ملی کشور را تامین نماید.
3- مرگ ملک عبدلله پادشاه عربستان در دی ماه گذشته، واکنش غیر متعارف برخی رسانه های داخل در ابراز خوشحالی و درج مطالب توهین آمیز به او را در پی داشت. پس از ان آیت الله عبد الله جواد ی آملی د ر د ید ار سفیر ایران د ر ریاض، گفت: «د ر جهان اسلام اگر کار د ست کسانی باشد که از تبار عقل هستند امور حل می شود ، اما اگر کار به د ست کسانی باشد که به تعبیر قرآن از قوم لایعلم هستند (یعنی از کسانی که گروه خون آنها جهل است) مشکل حل نمی شود» . ایشان می افزاید : «د ر سمت ما نیز ابراز شاد ی د ر مرگ افراد ، چه ضرورتی د ارد ؛ این رفتار نه واجب است و نه مستحب؛ برای چه باید عواطف یک عد ه را جریحه د ار کرد ؟ به خصوص که حجاج ما برای انجام فریضه حج باید به این کشور (عربستان) سفر کنند» .
4- آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران به فاصله کوتاهی از سخنان ایه الله جوادی املی در خطبه های اخیر این مراسم با بیان اینکه پادشاه قبلی عربستان با شیعه دشمنی بسیاری داشت و تکفیر را راه اندازی و از آن حمایت کرد، گفت: پادشاه عربستان به سزای اعمالش خواهد رسید و الان نیز در حال تحمل مجازات اعمالش است. وی با بیان اینکه باید به اسرائیلی ها و آمریکایی ها و آن ها که در اینجا نیز گاهی اوقات از سفره او تغذیه می کردند و او را حمایت می کردند، تسلیت بگوییم، گفت: به مومنان و مسلمانان و کسانی که واقعا غصه اسلام و شیعه را می خورند تبریک بگوییم و امیدوار هستیم که ادامه کار به این صورت نباشد. در واکنش به این سخنان اقای جنتی، شورای همکاری خلیج فارس ضمن محکوم کردن ان طی بیانیه ای اظهار کرد: » این سخنان دشمنانه از سوی یک مقام رسمی ایرانی تاثیری جز افزایش دوری میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران برجای نمی گذارد».
5- کاهش 50 درصدری صدور ویزای هم وطنان عازم به حج عمره از طریق سفارت عربستان در ایران طی روزهای اخیر موجب تغییر ناگهانی برنامه ها و سرگردانی و پریشانی هزاران نفر و لطمات مالی و حیثیتی برای سازمان ها و مجموعه نهادهای مسئول گردیده است. هرچند این رفتار عربستان را می توان با عباراتی چون کارشکنی سفارت عربستان در صدور ویزا و مطالبی نظیر این در رسانه ها منعکس نمود و بخشی از بار هزینه های انرا در افکار عمومی برای حاکمیت کاهش داد ولی نمی توان بخش قهری و طبیعی واکنش حاکمان سعودی به اظهارات اخیر ایه الله جنتی به عنوان یک مقام رسمی در جمهوری اسلامی را کتمان کرد و انرا نادیده گرفت.
مسلماً دامنه این نوع رفتارهای خصمانه که با اظهارات اینچنینی تشدید و علنی می گردد تنها به کارشکنی در صدور روادید محدود نمی شود و نظام را مجبور به پرداخت هزینه های بسی بیشتر خواهد نمود. حال این سوال مطرح است که: اظهار شادمانی در مرگ امیرعبدلله چه دستاورد قابل رقابتی با هزینه های ان برای کشور داشته است؟ و اگر بتوانیم هزینه های محرز و مشخص انرا در نظر بگیریم آیا پاسخگوی فایده آن اظهارات هست؟
براستی تدبیر و حکمت در اظهارات یک مقام مسئول در یک تریبون رسمی چه معنا و مفهوم و مهمتر از ان چه تعریف مشخصی دارد؟ و تا چه اندازه ضرورت دارد تا با منافع ملی و سیاست های منسجم مجموعه مسئولان و تصمیم گیرندگان در اداره امور کشور همراستا باشد؟ آیا پس از تجربه سی و شش ساله در اداره امور کشور در شرایطی که به شدت نیازمند حفظ موقعیت ها و سرمایه های گوناگون خود هستیم چنین روش هایی قابل توضیح است؟
منبع/ الف
اول **
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]