واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۳۴ق.ظ)
آيت الله هاشمي رفسنجاني: دلواپسان به جاي نتانياهو با گروه مذاکراه کننده هم نوايي کنند رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در حالي که تيم مذاکره کننده ما با تاdيد رهبري در حال سپري کردن يک پروژه ملي هستند، دلواپسان با نتانياهو هم نوايي مي کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آيت الله اکبر هاشمي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش ملي توسعه پايدار و متوازن منطقه اي با بيان اين مطلب اظهار کرد: تيم مذاکره کننده افراد اميني و زحمت کشي هستند که سر و کارشان با آدم هاي ساده اي نيست و با افرادي زبردست رو به رو هستند.
وي بيان داشت: وقتي تيم مذاکرات هسته اي به کشور باز مي گردد در فرودگاه به جاي آن که از آنان استقبال کنيم، دلواپسان مي روند و به آن ها چيزهايي مي گويند که نبايد بگويند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به صحبتهاي رحماني فضلي درباره توسعه پايدار و متوازن منطقهاي تصريح کرد: اين مطالبي که گفته شد کاملاً عملي است اما بنده از تجربيات خود و شرايط ميگويم تا جديت شما بيشتر شود؛ چرا که در حال حاضر خيلي چيزها مهياست و فقط همت ما را ميطلبد.
رفسنجاني خاطرنشان کرد: مسأله توازن منطقهاي و توسعه دانشمحور در مسأله توسعهاي که شما امروز به دنبال آن هستيد، خوشبختانه در اين سال ها در مجمع تشخيص بر روي آن کار شده و فرمايشات مقام معظم رهبري نيز فرستاده شد و ايشان تأييد و ابلاغ کردند از اين رو اصول آن آماده است.
وي با اشاره به کار کميسيون زيربنايي مجمع بر روي مسأله آمايش سرزميني ادامه داد: بنده خودم مسوول اين کميسيون بودم؛ ما ميدانيم ايران از لحاظ بنيه طبيعي و شرايط جغرافيايي و نيروي انساني قدرتمند است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به نوشتن چشمانداز 20 ساله افزود: اين کار را ما در دولت سازندگي طراحي و بر روي آن کار کرديم و رهبري هم که مشاهده کردند اسم آن را حيات طيبه گذاشتند لذا آن برنامه از يک بعد با کار شما ميخواند.
وي گفت: ما در آنجا به جاي اين که از بالا فرمان دهيم از پايين و از فرمانداران خود خواستيم منطقه، امکانات، ظرفيت و موانع خود را بررسي کنند و براي ما بفرستند تا جمعبندي و تصميمگيري کنيم و در سازمان برنامه نيز بر روي آن مطالعه صورت گرفت.
وي با اشاره به پايان دولت سازندگي و اجرا نشدن اين موضوع پس از دولتش يادآور شد: بنابراين بنده در مجمع به اين فکر افتادم که آن را پيگيري کنيم و با رهبري هم آن را مطرح کردم که ما بايد چشمانداز تمدن و توسعه را به عنوان سند بالادستي مسوولان تهيه کنيم؛ در ذهن خود ايشان هم چنين چيزي در گذشته بود لذا تأييد کردند و بر اساس آن برنامه چهارم 5 ساله نوشته شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که آن برنامه، برنامه خوبي بود اما دولت وقت عقيدهاي به آن نداشت و انجام هم نشد، متذکر شد: وقتي که در پايان کار گزارشهاي ديوان محاسبات در اين زمينه آمد مشخص شد که تنها 23 درصد آن برنامه انجام شده است که اگر ما آن را رها هم ميکرديم 23 درصد خودش انجام ميشد.
وي خاطر نشان ساخت: چند سالي از اين چشمانداز باقي مانده است که ميتوانيم در مدت باقيمانده همه کارهاي آن را انجام دهيم.
وي با اشاره به ظرفيتهاي مختلف کشور ادامه داد: ما در ساحل جنوب و خليجفارس و از خرمشهر تا مرز پاکستان را بررسي کرديم و ديديم ميتوانيم با کارهاي ناشي از نفت و دريا بزرگ ترين تمدن را در آنجا داشته باشيم از اين رو ما معلوم کرديم که چه کارهايي در آنجا بايد اولويت داشته باشد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اين که اخيراً مسأله توسعه دانشبنيان را مطرح کردهايم، تصريح کرد: در گذشته بيشتر از ماشينآلات استفاده ميشد و نقش نيروي انساني کم و بهرهوري نيز ضعيف بود هرچند که اکنون هم ضعيف است اما ما با محاسبات متوجه شديم ميتوان 2.5 درصد از رشد سالانه را با بهرهوري تأمين کنيم؛ يعني در 8 درصد رشدي که ما نوشتيم 2.5 درصد آن از بهرهوري به دست ميآمد که اگر اجرايي ميشد به نقطهاي که در چشمانداز تعريف شده است ميرسيديم که بايد در پايان سال 1404 مقام اول را در همه ابعاد توسعه در منطقه داشته باشيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بيان کرد: اما من تأسف ميخورم که ما از آن جايي هم که بوديم عقب مانديم و ترکيه و عربستان و کشورهاي کوچک از ما جلو زدند.
وي با تأکيد بر اين که توسعه دانشبنيان يک موضوع خيالي نيست و ما ميليونها فارغالتحصيل داريم که جزو نخبگان هستند، يادآور شد: ما براي همه ابعاد توسعه نيروي متخصص در کشور داريم که در اين حرکت نيز از استادان استفاده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]