واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۲۱:۳۴ب.ظ)
عشاير آخرين گروه دريافت کننده امکانات در کشور استاندار فارس گفت: همواره عشاير آخرين گروه و اقشار دريافت کننده امکانات مادي کشور از گذشته تاکنون بوده و هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدمحمد احمدي در جلسه همانديشي مديران کل امور عشاير استانهاي فارس، اصفهان، بوشهر و کهگيلويه و بويراحمد در شيراز اظهار کرد: پس از نقلاب اسلامي و تاکنون، مراتع موجود در سطح کشور و استان فارس با روندي صعودي به شدت تخريب شده است.
وي با ابراز نگراني از ساخت و سازهاي تجاري و مسکوني در بخش اعظمي از جنگلها، کوتاهي کارشناسان در صدور مجوز پروانههاي چاه و سفرههاي زيرزميني را از عواملي دانست که موجب بروز معضلاتي در تأمين آب آشاميدني عشاير شده است.
استاندار فارس با تأکيد بر توجه ويژه به مسيرهاي ارتباطي عشاير، خاطرنشان کرد: برخي از طوايف عشاير از جمله قشقاييها در زمان کوچ، مسير 1000کيلومتري از سميرم تا خليج فارس را بايد طي کنند.
وي با نامناسب خواندن وضعيت عشاير کوچنده، تصريح کرد: عشاير در ييلاق و قشلاق در محاصره هستند؛ زيرا نه مرتعي براي آنان باقي مانده و نه منابع آبي براي رفع تشنگي دام هاي آنان وجود دارد.
استاندار فارس گفت: با روند رو به گسترش تخريب محيط زيست، زندگي عشاير نيز دچار مشکلات بسياري شده است.
وي با بيان اينکه تنظيم زمان کوچ به نفع خود عشاير است، ادامه داد: در شرايط فعلي تخريب مراتع روند افزايشي داشته و در استان فارس ديگر مرتع و ايلراه و محل اطراقي وجود ندارد؛ چرا که هر جا که بوده مردم کشت کردهاند و نسبت تخريب و تصرف قانوني و غير قانوني رشد مضاعف داشته است.
احمدي اضافه کرد: گويي عمر بشر محدود به سالهايي است که نسل ما زندگي ميکند و بعد از اين دوره، قيامت خواهد شد و مردمان ديگر نه نيازي به آب دارند و نه زمين و درخت ميخواهند.
استاندار فارس بيان کرد: حتي جنگلها نيز مورد تجاوز واقع شده است و صنايع دستي به سبب جايگزين شدن آن با صنايع چيني در حال نابودي است و در فرش نيز متأسفانه رقبايي مانند هند و نپال پيدا کردهايم.
وي ادامه داد: روند تخريب طبيعت حالت مسابقهاي به خود گرفته و کار به جايي رسيده که عشاير قشقايي به عنوان بزرگترين ايل کشور بايد از لابلاي آپارتمانها حرکت کنند.
احمدي يادآور شد: عشاير بسيار مظلوم هستند و از نظر بهداشت و خدمات بعد از شهرهاي بزرگ و روستاها، عشاير در انتها قرار دارند و در مورد آموزش و پرورش اگر فردي مانند استاد بهمن بيگي کار نکرده بود هيچ خدمتي انجام نميشد.
استاندار فارس در پايان تاکيد کرد: براي حفظ زندگي عشاير بايد تلاش و تمرکز و برنامهريزي و عزمي مانند مرحوم بهمن بيگي در تمام مسوولان ايجاد شود و البته همتي در سطح کلان براي حفظ طبيعت که مادر زندگي همه مردم و از جمله عشاير است، شکل بگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]