واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: برگزاری نشست اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در جهاد دانشگاهی خراسانشمالی خبرگزاری پانا: نشست اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، در جهاددانشگاهی خراسانشمالی برگزار شد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۲ اسفند ساعت 08:32
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، علیرضا الهامی، معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی خراسانشمالی در این بیان کرد: خطر و تهدید اعتیاد مواد مخدر بر سایر جرایم سایه انداخته و ردپای آن در اکثر جرایم دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه جلب مشارکت مردم یک عامل اجتماعی تعیین کننده در سلامت جامعه است، افزود: گرایش به مواد مخدر سرآغاز ورود به جرم و بزههای کوچک و بزرگ دیگر است.
وی بیان کرد: اقدامات فرهنگی بهعنوان اولین گام در پیشگیری از وقوع و کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی در جامعه نقش مهمی دارد و امر به معروف و نهی از منکر و پیشگیری در کاهش آسیبهای اجتماعی بهعنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
الهامی با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد باید از داخل خانوادهها شروع شود، افزود: معتاد نبودن والدین، پرهیز از خوددرمانی با مصرف مواد مخدر، جلوگیری از معاشرت فرزندان با افراد و خانوادههای آلوده، برابری بین فرزندان و تقسیم عادلانه امکانات بین آنها، تقویت اعتقادات و باورهای دینی از جمله راهکارها در این زمینه است.
وی علل گرایش به مواد مخدر را علل فردی، خانوادگی و اجتماعی دانست و اظهار کرد: مضرات زیانبار مواد مخدر اعم از فیزیولوژیکی، روحی و روانی و اجتماعی را باید به والدین و دیگران گوشزد کرد .
الهامی با اشاره به اثرات مواد مخدر بر شخص خاطرنشان کرد: شیشه(آمفتامین)، یک ماده محرک بسیار اعتیاد آور است و سیستم اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد و به دلیل محرک بودن موجب افزایش خلق و خوی تهاجمی و غیرقابل کنترل میشود.
وی کاهش یا افزایش فشار خون، کاهش اشتها، گشاد شدن مردمک چشم، کاهش خستگی، تهوع و استفراغ، خشم غیرقابل کنترل و تاری دید و تنفس تند را از جمله اثرات کوتاه مدت مصرف شیشه عنوان کرد.
الهامی یادآور شد: بی علاقگی جنسی، سکته مغزی، کاهش وزن، توهم شدید بینایی و شنوایی، زخم معده، سوء زن و بدگمانی، افسردگی، خستگی، اختلالات پوستی، فعالیتهای حرکتی بیش از اندازه و تکراری و سوء تغذیه و تخریب کبد از اثرات بلند مدت مصرف شیشه هست.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای تماشای شبکههای ماهواره ای و اینترنت که متوجه خانوادهها و جوانان میشود، گفت: از اهداف برخی برنامههای ماهوارهای مقابله با فرهنگ اصیل اسلامی است تا جامعه ایران را از درون دچار فروپاشی کند چرا که دشمن در جنگ سخت نتوانست موفق شود لذا در صدد کمرنگ کردن ارزشهای انسانی و مذهبی است.
الهامی بیان کرد: ترویج خشونت، سست شدن بنیاد خانواده، زیاد شدن آمار دختران فراری، اختلافات خانوادگی و شکستن حریمهای خانواده، افزایش خریدهای کاذب و بیبرنامه زندگی، فاصله گرفتن از ساده زیستی و تبلیغات ضددینی و ضد اسلامی و اعتیاد به ماهواره و بلوغ زودرس را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: در ماهواره به موضوعاتی همچون شانه خالی کردن جوانان از زیر بار ازدواج و عدم رسیدگی به برنامههای درسی و افت تحصیلی، ترویج و عاری سازی خیانت به همسر، بیاهمیت جلوه دادن احترام به والدین، عادی جلوه دادن رابطه جنسی دختر و پسر قبل از ازدواج، بیتفاوتی به حریم خانواده و افزایش استفاده از مشوبات الکلی میپردازد.
الهامی در خصوص راهکارهای پیشگیری از تهدیدات و آسیبهای ماهواره، ترویج سبک زندگی اسلامی در خانواده و اجتماع، تقویت باورهای دینی و ملی و آگاه سازی مردم از آسیبهای مخرب ماهواره، تقویت شبکه تلویزیون ملی، دیجیتال و ترویج کتابخوانی و اتخاذ تمهیدات برای پر کردن اوقات فراغت را از جمله راهکارها در این زمینه دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]