واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان تعزیرات حکومتی: پایبندی به قانون تخلفات را کاهش می دهد تهران - ایرنا - رییس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: وقتی تولیدکننده و بازار پایبند قانون باشند تخلفات کاهش می یابد.
به گزارش ایرنا، با شروع بازار شب عید، مردم از دولت و دست اندرکاران رسیدگی به بازار توقع دارند نظارت مضاعفی بر بازار داشته باشند.
علی مژدهی پور رییس سازمان تعزیرات حکومتی، حسین دوردیان عضو هیات رییسه اتاق اصناف تهران و داود چراغی از استادان موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی دوشنبه شب در گفت وگوی ویژه خبری، به موضوع نظارت بر بازار پرداختند.
مژدهی پور با بیان اینکه در سال جاری تخلفات 27 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است، تاکید کرد که نظارت بر بازار و اجرای قانون نباید چند سویه باشد؛ ضمن آنکه باید پایبندی به قوانین در کشور نهادینه و همه گیر باشد.
وی با تاکید براینکه قوانین تعزیرات در سال 1392 اصلاح شد، افزود: قوانین تعزیراتی باید بیشتر نقش پیشگیرانه و تشویقی داشته باشد و بازار باید از طریق رقابت اداره شود.
مژدهی پور با بیان اینکه قوانین در مورد متخلفان به اجرا در می آید اما همچنان تخلف تکرار می شود، افزود: در قانون تعزیرات، برای متخلف مجازات بسیاری پیش بینی شده است اما همچنان تخلف مشاهده می شود؛ این مساله نشانه عدم پایبندی به قوانین است.
وی در ادامه گفت: باید قانونگذار در تصویب قوانین نوین و پیشگیرانه، بیشتر از همیشه فعالیت داشته باشد تاجایی که متخلفان از قانون با مشاهده قوانین سخت و محکم به خود اجازه تخلف را ندهند.
حسین دوردیان عضو هیات رییسه اتاق اصناف تهران نیز در این برنامه گفت: اتاق اصناف در رسیدگی به تخلفات کسبه، نظارتی جدی دارد و این مهم منجر شده است تا نسبت به سال گذشته تخلفات کمتری گزارش شود.
وی افزود: وقتی بازار بر مبنای تولید با کیفیت و قیمت مناسب باشد منافع مصرف کننده در اینجا به طور کامل حفظ شده است.
وی با تاکید براینکه سیاست اصناف بیشتر بر مبنای تشویق است، ادامه داد: تولیدکنندگان در رقابت سالم دو نکته مهم «کیفیت و قیمت» را در نظر دارند و از این طریق بازار را در دست می گیرند.
وی افزود: وقتی بازار رقابتی باشد تولیدکنندگان سعی دارند با ارایه کالای مرغوب و قیمت مناسب، بازار را در اختیار داشته باشند؛ سود نهایی را در این رقابت مصرف کننده دارد.
داود چراغی استاد موسسه مطالعاتی و پژوهش های بازرگانی نیز در این برنامه به مشکلات ساختاری نظارت اشاره کرد و افزود: باید در بخش نظارت همانند تمام کشورهای پیشرفته، یکسان و هدفمند عمل کنیم تا نتیجه خود را در جامعه نشان دهد.
وی در ادامه گفت: در ایران نظارت بر بازار چندگانه است و به طور واحد و سازمان یافته انجام نمی شود.
چراغی با بیان اینکه در ایران یک بام دو هوا در قوانین جاری وجود دارد، افزود: به عنوان نمونه رسیدگی به تخلفات محصولات کشاورزی متولی جداگانه ای دارد؛ این نشان از ضعف قانون در کشور است و باید نظارت توسط یک سازمان یا اداره باشد.
وی با بیان اینکه باید نظارت را به بخش استاندارد و کیفیت کالا معطوف کرد، ادامه داد: باید از ابتدا به مراحل تولید نظارت داشت و با ایجاد بازار رقابتی، از حقوق مصرف کننده کرد.
چراغی تصریح کرد: در ایران همه اصناف و اتحادیه ها به دنبال دفاع از حقوق و منافع خود هستند و بسیار سخت است پذیرفتن اینکه این گروه ها و اتحادیه ها به منافع مصرف کننده توجه داشته باشند.
وی در ادامه افزود: دولت باید ضمن متولی بودن دفاع از حقوق مصرف کنندگان، در حمایت از حقوق جامعه، نظارت دایم و جدی در بازار داشته و از پایمال شدن حقوق مردم پیشگیری کند.
شبد** 1488** 2023
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]