واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توسط محققان و فناوران کشورمان انجام شد
تلاش برای رفع آلودگی هوا و مهار ریزگردها با مالچ پلیمری
محققان کشورمان برای مهار ریزگردها و آلودگی هوا موفق به تولید «مالچهای پلیمری» که مواد پلاستیکی بسیار سبکی هستند که به علت ترکیب شدن سریع با خاک، سبب مهار گرد و غبار و ریزگردها میشوند، شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست، در پی وضعیت نامناسب شرایط آب و هوایی استان خوزستان، یک شرکت فناور بر آن شد تا محصولی برای تثبیت خاک تولید کند که مانند مالچ بر روی خاک پاشیده میشود. مالچ یک پوشش غیر زنده است که از ترکیبات نفتی مانند قیر به دست میآید که پاشیدن آن بر روی خاک مانند یک محافظ عمل میکند و مانع از بلند شدن گرد و غبار به هوا میشود.
موادی که در حال حاضر برای پاشیدن بر روی خاک استفاده میشوند از مواد قیری هستند که به محیط زیست آسیب وارد میکنند اما پلیمرهای تولید شده در پژوهشگاه پلیمر کاملاً دوستدار محیط زیست هستند.
تولیدکننده این محصول با اشاره به حمایت سازمان محیط زیست گفت: با ارائه طرح مشترک تولیدی مابین محیط زیست و معاونت علم و فناوری این طرح مورد حمایت از سوی ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی قرار گرفت و امیدوارم تا بتوانیم راه حلی در خصوص رفع مشکلات ریزگردها به خصوص در مناطق جنوبی کشور پیدا کنیم.
این طرح در حال حاضر به عنوان طرح پایلوت انجام شده است و تست این طرح نیز هم به صورت میدانی و هم به صورت آزمایشگاهی به انجام رسیده است، و همچنین پروپوزالی زیر نظر سازمان تحقیقات جهاد کشاورزی در خصوص این طرح به انجام رسیده است. نقش اصلی معاونت علمی و فناوری در خصوص به عمل رساندن طرح تولیدی این فعال فناور با اشاره به نقش معاونت در خصوص به عمل رساندن این علم گفت: نیاز ما حمایت ستاد نسبت به سازمانها و یا وزارت خانههایی که در نظر دارند این محصول را مورد استفاده قرار دهند و از چه نظر قانونی و چه از نظر مادی اگر بتوانند تلاشهای مستمر خود را نسبت به ما داشته باشند.
ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حد ظرفیتهای موجود با همکاری دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی مبادرت به تهیه و معرفی مالچهای مختلف و بذر و نهال مناسب، ماسک و فیلترهای انفرادی و اجتماعی و آزمایش کارایی آنها کرده و نتایج آن را در اختیار مسئولان مربوطه قرار داده است. در اقدامات آتی نیز بی تردید ستاد در کنار مجریان امر خواهد بود و متناسب با اقدامات، پشتیبانی لازم را به عمل میآورد.
علیرغم جدی بودن موضوع تلخی ریز گردها که مردم مناطق جنوبی متحمل میشوند و شیرینی استفاده از بحران وقوع ریزگرد که به کام برخی از اشخاص نشسته، بررسی و ارزیابی عملکرد اقدامات انجام شده میتواند مفید باشد.
مدیر بازرگانی شرکت «زیست پلیمر ایمن آسیا» همچنین توضیح داد: با پاشیدن این پلیمرها بر روی خاک جلوی به هوا بلند شدن گرد و غبار گرفته میشود از این رو میتواند در بخش جنوبی کشور و بیابانهای کشور عراق که منبع اصلی تولید ریز گردها هستند مورد استفاده قرار گیرند. مالچ پلیمری در آزمایشات مختلف نشان داده است هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند و این مالچ به راحتی میتواند با یک دستگاه سم پاشی پاشیده شود.
گرد و غبار، مناطق جنوب و جنوب غربی کشور را تهدید میکند که این مالچ میتواند کمک شایانی برای رفع این مشکل باشد. مالچ پلیمری میتواند جنگلهای بلوط را نیز از خشکیدگی نجات دهد. این طرح به عنوان یکی از طرح های برگزیده چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، انتخاب شده است. انتهای پیام/
93/12/11 - 16:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]