واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان نهضت سواد آموزی؛ سواد یک سوم جمعیت کشور کمتر از مقطع متوسطه است تهران - ایرنا - رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: سطح سواد یک سوم جمعیت کشورمان کمتر از مقطع متوسطه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی باقرزاده روز دوشنبه در دهمین نشست مشاورین امور بانوان دستگاه های اجرایی با معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، این مطلب را براساس سرشماری سال 90 عنوان کرد.
وی افزود: بر اساس این سرشماری 2 / 85 درصد جمعیت 67 میلیون و 681 هزار نفری کشور، با سواد هستند. ضمن اینکه بر اساس سرشماری یاد شده ، 3 / 46 درصد بی سوادان کشور، شهری و 7 / 53 درصد بی سوادان هم روستایی بوده اند.
**دلایل بی سوادی در کشور
باقرزاده درباره دلایل بی سوادی در کشور اظهارداشت: عوامل فردی نظیر اضطراب و نگرانی، عدم اعتماد به نفس و وضعیت جسمانی (سن، قد، وزن) ازجمله عوامل موثر بر بی سوادی در کشور به شمار می آید . ضمن اینکه عوامل محیطی همچون ، عدم دسترسی به مدرسه یا دور بودن آن از محل زندگی و وجود کلاس های چند پایه و مختلط از دیگر عوامل تاثیر گذار در ظهور بی سوادی در کشور است.
وی در ادامه گفت: وجود تعصبات خانوادگی و محلی درباره عدم نیاز به تحصیل در دختران، کم سوادی و بی سوادی والدین، میزان تبلیغ در رسانه ها، اعتیاد والدین و مهاجرت به حاشیه های شهرها از دیگر عوامل یاد شده در بی سوادی محسوب می شود.
** سرانه هزینه مستقیم آموزش هر فرد بی سواد حدود 700 هزار تومان است
معاون وزیر آموزش و پرورش ، میانگین سرانه هزینه مستقیم آموزش هر فرد بی سواد در سال جاری را حدود 700 هزار تومان عنوان کرد.
باقر زاده، درباره علل عدم کاهش شمار و درصد بی سوادان اظهار داشت: کمبود منابع مالی، اشکال در روش شمارش تعداد افراد بی سواد و مطلوب نبودن همکاری دستگاه های اجرایی از جمله این عوامل است.
**75 درصد سواد آموزان زن هستند
رییس سازمان نهضت سوادآموزی، ادامه داد: حدود 75 درصد سوادآموزان تحت پوشش را زنان تشکیل داده اند و میانگین سن افراد که تاکنون تحت پوشش نهضت سواد آموزی قرار گرفته اند نیز 31 سال است.
باقرزاده ، مقاومت بی سوادان برای حضور در کلاس ها و نبود قوانین الزام آور از جمله چالش ها و موانع سواد آموزی در کشور عنوان کرد.
**بیش از 430 هزار تن تحت پوشش نهضت سواد آموزی قرار دارند
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 433 هزار تن تحت پوشش فعالیت این سازمان قرار گرفته اند.
وی اظهار داشت: از نظر سازمان نهضت سوادآموزی توانایی ها و قابلیت هایی که به فرد کمک می کند تا با اعتماد به نفس بیشتری مشکلات فردی را به روش علمی برطرف کند ، سواد ، گفته می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برابر قوانین کشور ، توانایی خواندن و نوشتن متون ساده فارسی و مهارت حساب کردن در چهار عمل اصلی حداقل سواد نامیده می شود.
وی افزود: افراد بی سواد نه تنها مهارت نوشتن و خواندن را کسب نکرده اند که در سایر ابعاد ، نظیر سواد اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی وسیاسی نیز دچار نقیصه هستند.
باقرزاده توضیح داد: براساس پژوهش های صورت گرفته، سال های تحصیل، امید به زندگی و میانگین سال های عمر با یکدیگر ارتباط آماری دارند به گونه ای که هر چه سطح سواد ، بالاتر باشد امید به زندگی بیشتر است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طبق بررسی های انجام شده ، الگوی مشخصی برای نحوه شمارش افراد بی سواد و با سواد در کشور وجود ندارد اما دو روش رایج استفاده از آمارهای ثبتی و سرشماری نفوس و مسکن از جمله این الگوها به شمار می آید.
به گفته باقر زاده ، از آنجا که الگوی سرشماری، الگوی خوداظهاری است، ممکن است با اشتباهاتی همراه باشد زیرا تلقی افراد از سطح سواد متفاوت است.
باقرزاده همچنین ، بی سوادی را مشکل و بلای جهانی دانست و گفت: بیش از 780 میلیون تن از جمعیت جهان در بی سوادی به سر می برند.
اجتمام (3) ** 1880 ** د . ت **1776
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]