واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توصیه های جامع پلیس فتا به کاربران شبکه های اجتماعی تهران-ایرنا- سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری نیروی انتظامی با اشاره به اینکه سرور تمام نرم افزارهای غیر بومی در خارج از کشور بوده و امکان وقوع هر گونه سوءاستفاده از اطلاعات کاربران وجود دارد، توصیه هایی را به کاربران برای استفاده از شبکه های اجتماعی ارایه داد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ «علیرضا آذردرخش» در توصیه های خود گفت: کاربران به دلیل عدم آشنایی با نحوه دسترسی نرم افزارها به بخش های مختلف تلفن همراه و میزان دسترسی های مورد تقاضا در هنگام نصب و عدم رعایت نکات ایمنی و امنیتی به راحتی اطلاعات با ارزش خود را ناخواسته به اشتراک می گذارند.
وی اضافه کرد: در هنگام نصب اینگونه نرم افزارها باید مجوز دسترسی به حساب کاربری، موقعیت مکانی(GPS)، لیست مخاطبین، گالری تصاویر و فیلم، پیامک، وای فای، و حتی تنظیمات دوربین و میکروفن داده شود که گاهی فعال سازی این دسترسی بدون تامل توسط خود کاربر صورت می گیرد.
آذردرخش با اعلام توصیه هایی برای افزایش امنیت و ایمنی کاربران تلفن همراه ، گفت:: GPS (موقعیت مکانی) قابلیت تبدیل به ابزاری برای سوءاستفاده مجرمان سایبری شده است ، بنابراین غیر فعال کردن GPS در مواقع غیر ضروری یک راهکار آسان برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده اجتماعی است.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری ناجا افزود: در صورت فعال بودن دائمی این نرم افزارها و بهره بردن از قابلیت Geotaggingزمینه را برای انجام فعالیت مجرمانه و شناسایی محل دقیق با انجام محاسبات لازم فراهم می آورد .
آذردرخش با بیان اینکه از مهمترین موضوعات امنیتی در تلفن همراه، ذخیره سازی اطلاعات شخصی و مهم در حافظه گوشی تلفن است، گفت: کاربران باید برای پیشگیری از سرقت تصاویر شخصی و خانوادگی با ارزش خود را در محل امن مانند هاردهای اکسترنال ذخیره کنند.
وی از شهروندان خواست تا اسامی مخاطبان خود را به صورت مخفف و غیر قابل پیش بینی و شناسایی برای دیگران در گوشی ذخیره کرده و از عضویت در گروه های مختلف و ناشناس که زمینه ساز دریافت پیام های مختلف از قبیل پیام های تبلیغاتی، پیام های اغوا گرایانه، پیام های کلاهبرداری هستند، خودداری کنند.
وی تاکید کرد: گاهی اوقات برخی از کاربران اطلاعات کارت های بانکی خود را در حافظه تلفن همراه ذخیره می کنند که این امر به خودی خود می تواند منجر به برداشت غیر مجاز از حساب های بانکی کاربران شود چون حتی با سرقت فیزیکی گوشی تلفن همراه امکان سوءاستفاده وجود دارد لذا بهتر است برای انجام چنین مواردی از سیستم خانگی که مجهز به آنتی ویروس مطمئن و به روز است، استفاده کرد.
آذردرخش با اشاره به توصیه هایی به شهروندان ، گفت: استفاده از نرم افزارهای پروکسی و VPN موجب دستیابی مجرمان سایبری به اطلاعات گوشی شما می شود. تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم، راه کاری برای به دست آوردن مجدد اطلاعات پاک شده است بنابراین باید از اطلاعات گوشی خود به صورت دوره ای بک آپ گرفته و در محل امن(غیر از حافظه گوشی) نگهداری کنید و می توانید اقدام به رمز نگاری بک آپ کنید.
وی اضافه کرد: در صورت فروش گوشی، اطلاعات و نرم افزار های نصب شده و حساب های کاربری خود را غیر فعالDeActive کرده و پس از تنظیم آن به حالت کارخانه ای حافظه داخلی را چندین بار فرمت کنید، در صورت امکان حافظه خارجی (رم) را در اختیار دیگران قرار ندهید.
آذردخش گفت: بلوتوث گوشی خود را خاموش و در صورت روشن کردن در حالت hiddenتنظیم و برای ارسال فایل از رمز های غیر قابل پیش بینی استفاده کنید از سوی دیگر روشن بودن بلوتوث امکان ارسال بدافزار، دسترسی غیر مجاز به مطالب و محتویات گوشی را به راحتی برای سودجویان سایبری فراهم می آورد.
وی اضافه کرد: برخی از نرم افزارهای پیام رسان با شعار بهبود کیفیت نرم افزار، مجوز دسترسی به اطلاعات(دیتا) گوشی شما را به صورت پیش فرض فعال می کند لذا می توانید با مراجعه به قسمت تنظیمات، حریم خصوصی جمع آوری داده های تحلیلی لینک آن را غیر فعال کنید.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری ناجا گفت : با توجه به تولید نرم افزارهای پیام رسان بومی که توسط متخصصان و کارشناسان داخلی تولید شده و سرور آن در داخل کشور قرار دارد ، می توان با استفاده از این نرم افزارهای بومی از دستیابی بیگانگان و مجرمان سایبری بین المللی و افشاء و سوء استفاده از اطلاعات شخصی جلوگیری کرد .
اجتمام(1)9105** 1418
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]