محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844470765
- روزهای نابودی کشاورزی گلخانه ای در خراسان شمالی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزهای نابودی کشاورزی گلخانه ای در خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - واحدهای تولید محصولات گلخانه ای خراسان شمالی که در چند سال گذشته گسترش زیادی یافته بود هم اکنون روزهای نابودی خود را سپری می کند.
خراسان شمالی 163 واحد گلخانه دارد اما به علت مشکلات مختلف هم اکنون تنها 36 واحد آن فعال است.
وضعیت کنونی گلخانه ای این استان هشداری برای توجه مسوولان برای رهایی این قشر تولید کننده از ورشکستگی و از بین رفتن سرمایه ها است.
با توجه به شرایط موجود استان که با خشکسالی 10 ساله دست و پنجه نرم کرده و هم اکنون با بحران کم آبی نیز مواجه است کشت گلخانه ای و حمایت از این تولید کننده ها با هدف بهره وری، کاهش هزینه های تولید، صرفه جویی آب و افزایش محصولات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته مسوولان بخش کشاورزی خراسان شمالی مشکلی که در کشاورزی گلخانه ای این استان وجود دارد این است که بیشتر کسانی که در این کار هستند به روشهای قدیمی و سنتی مشغول به کار هستند و از روش های نوین استفاده نمی کنند.
کارشناسان عقیده دارند: با توجه به وضعیت خشکسالی و سرمازدگی محصولات کشاورزان خراسان شمالی در سال های اخیر، سبب شده برای استفاده بهینه از منابع آب و خاک، ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان، افزایش درآمد در واحد سطح، تنوع کشت، کنترل آفات و بیماری ها و سایر عوامل مثل طوفان، باران و خشکسالی گسترش کشت گلخانه ای مورد تاکید قرار گیرد.
به اعتقاد کارشناسان، کشت گلخانه ای تولید را 10 برابر می کند و در مصرف آب صرفه جویی زیادی دارد.
عملکرد چندین برابر در واحد سطح نسبت به مزرعه یا فضای باز و اشتغالزایی از دیگر مزیت های کشاورزی گلخانه ای هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: 78 درصد گلخانه های این استان غیرفعال است.
جواد تشکری در گفت و گو با ایرنا تعداد واحد های گلخانه ای این استان را 163 واحد ذکر کرد که از این تعداد 36 واحد فعال و 127 واحد نیز غیرفعال است.
وی گفت: تولید محصولات زراعی و باغی در گلخانه ها موجب افزایش تولید چند برابری و استفاده کم تر از منابع آبی خواهد شد و حتی در خارج از فصل نیز امکان تولید برخی از محصولات وجود دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه بخش کشاورزی این استان به نزولات آسمانی، آب های سطحی و زیرزمینی متکی است گلخانه ها می توانند آب کشاورزی را صرفه جویی کنند.
وی علت غیر فعال شدن گلخانه های این استان را غیراستاندارد بودن بیشتر این واحدها، کوچک بودن، نبود دانش فنی کشاورزان، استفاده از سازه های نامناسب در گلخانه، کشت محصول نامناسب، کمبود نقدینگی گلخانه داران، گرانی سوخت و ایجاد گلخانه ها در مناطق سرد عنوان کرد.
وی افزود: بیش از 50 درصد هزینه هر گلخانه مربوط به تامین سوخت است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت گلخانه های فعال این استان را 90 هزار متر مربع عنوان کرد و گفت: سالانه از این واحدهای تولیدی بیش از دو هزار و 700 تن انواع محصول سبزی و صیفی و یک میلیون قطعه گل زینتی تولید می شود.
تشکری افزود: گستره هر گلخانه غیرفعال این استان نیز حدود یک هزار متر بوده که این امر نیز مانع اقتصادی بودن این واحد های تولیدی شده است.
وی خواستار توجه مسوولان برای حمایت از گلخانه داران شد و گفت: باید از این ظرفیت به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی در این استان استفاده کرد.
وی گفت: با هدف کمک به گلخانه داران پارسال 200 میلیون ریال به یک واحد گلخانه تسهیلات داده شد.
وی افزود: در سال زراعی جاری نیز تاکنون اعتباری برای کمک و حمایت به گلخانه داران اختصاص نیافته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: گلخانه های این استان به علت کوچک بودن آن ها صرفه اقتصادی ندارد.
تشکری اظهار کرد: بیشتر واحدهای گلخانه ای استان حدود هزار متر مربع هستند که درآمدزایی آنچنانی ندارد.
وی افزود: راکد بودن واحدهای گلخانه ای نیز بیشتر به علت پیشی گرفتن هزینه های تولید از فروش است.
وی خواستار توجه مسوولان برای حمایت از گلخانه داران شد و گفت: باید از این ظرفیت به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی در این استان استفاده کرد.
وی از گلخانه داران این استان خواست تا واحدهای خود را با توجه به امکانات و دانش روز توسعه دهند تا به سطح اقتصادی برسند.
این مسوول گفت: هم اکنون مجتمع گلخانه ای امام رضا (ع) در شهرستان مانه و سملقان ایجاد که در مرحله اول این طرح در 13 هکتار پیش بینی شده است.
وی افزود: در این مجتمع 28 واحد گلخانه راه اندازی خواهد شد که با اولویت به دانش آموخته های بخش کشاورزی سپرده می شود.
وی گفت: بیشتر گلخانه های این استان مربوط به صیفی و سبزی، گیاهان دارویی و گل های زینتی شاخه ای و گلدانی است.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: شش شرکت در خصوص راه اندازی گلخانه ها در این استان فعال است که در این زمینه دانش دارند.
حسن نامجو یه خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مجریان طرح های گلخانه ای باید از دانش مهندسان در این زمینه استفاده و طرح خود را به صورت استاندارد ایجاد کنند تا در نهایت منجر به ضرر و زیان نشوند.
وی گفت: متاسفانه بیشتر گلخانه های این استان راکد و غیر فعال هستند.
وی علت راکد بودن گلخانه ها را نیز نبود دانش مجریان و غیر استاندارد ساختن واحد تولید عنوان کرد و افزود: کمبود نقدینگی نیز یکی دیگر از مشکلات این قشر است.
وی گفت: با پیگیرهای انجام شده برای جذب اعتبارات امیدوار هستیم که اعتباراتی برای این حوزه اختصاص یابد تا طرح های راکد دوباره فعال شوند.
وی افزود: برخی از گلخانه داران موفق در این استان و سایر استان ها از دانش روز استفاده کرده اند و حتی برخی از آنان با یک ابتکار و خلاقیت کوچک از جمله استفاده دو جداره برای پوشش گلخانه و گذاشتن یک پمپ هوا موجب پایین آوردن هزینه های سوخت شده اند.
وی گفت: گلخانه داران باید برای اینکه طرح آنان توجیه اقتصادی داشته باشند از نظر کارشناسان در تمامی مراحل طرح استفاده کنند.
نامجو اظهار کرد: بیشتر مجریان طرح که پروانه تاسیس گلخانه می گیرند نیز برای جذب تسهیلات یا مجوز از شرکت های مختلف از جمله برای تامین آب دچار مشکل می شوند که برخی اوقات نیز منجر به بهره برداری نمی شوند.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: متاسفانه بیشتر گلخانه های این استان هم اکنون راکد مانده اند.
عبدالله یوسفی بر گسترش گلخانه ها تاکید کرد و افزود: تولید محصولات زراعی و باغی در گل خانه ها موجب افزایش تولید چند برابری و استفاده کم تر از منابع آبی خواهد شد و حتی در خارج از فصل نیز امکان تولید برخی از محصولات وجود دارد.
وی گفت: وزیر جهاد کشاورزی برای حمایت گلخانه ها سه هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کرده که هنوز از این میزان سهم استان مشخص نشده است.
وی افزود: اگر اعتبار لازم اختصاص داده شود به منظور کمک به گلخانه داران تسهیلات داده می شود.
وی گفت: برخی از مجریان طرح های گلخانه دار بنا به علت های مختلف غیر فعال است که برخی از آنان دانش آموخته های بخش کشاورزی هستند اما به علت نبود تجربه توانایی کار را ندارند.
وی افزود: برخی از گلخانه داران نیز به علت نبود مدیریت صحیح و کمبود نقدینگی و همچنین غیر استاندارد بودن و نبود بازار یابی در اجرای طرح موفق نبوده اند.
وی گفت: مجریان این طرح ها باید برای فعال شدن گلخانه های خود با افراد باتجربه و دارای دانش مشارکت داشته باشند و یا واحد خود را به افراد توانمند اجاره دهند تا این امکانات بلااستفاده نماند.
وی افزود: باید از سرمایه ها و ظرفیت های موجود به منظور بهره وری استفاده کرد.
وی اظهار کرد: به طور مثال 200 هکتار در سطح کشور گوجه فرنگی و خیار کشت شده است که سالانه سه میلیارد متر مکعب آب مصرف می کند اگر این میزان در گلخانه ها کشت شود 20 برابر تولید افزایش و آب کمتری مصرف می شود.
وی اظهار کرد: می توان با صرفه جویی آب و زمین سطح زیر کشت برخی از محصولات مانند غلات، دانه های روغنی و علوفه را افزایش داد.
وی افزود: با توجه به اینکه بخش کشاورزی این استان به نزولات آسمانی، آب های سطحی و زیرزمینی متکی است باید کشاورزی به سامانه آبیاری نوین تجهیز شود و همچنین گلخانه ها گسترش یابند.
وی بر مدیریت بخش کشاورزی توسط بهره برداران نیز تاکید کرد و گفت: کشاورزان باید برای مقابله با کم آبی و تنش های رطوبتی مزارع و باغ خود را به طور صحیح مدیریت کنند.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.ک/4
3007/6042
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]
صفحات پیشنهادی
- مدیرجهادکشاورزی خراسان شمالی: تدوین مقررات ملی بخش کشاورزی ضروری است
مدیرجهادکشاورزی خراسان شمالی تدوین مقررات ملی بخش کشاورزی ضروری است بجنورد - ایرنا - مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت تدوین مقررات ملی بخش کشاورزی ضروری است که با تصویب آن هیچ واحد تولیدی بدون حضور مهندس کشاورزی مشغول به فعالیت نخواهد شد به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی ساز- 78 درصد گلخانه های خراسان شمالی غیرفعال است
78 درصد گلخانه های خراسان شمالی غیرفعال است بجنورد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت 78 درصد گلخانه های این استان غیرفعال است جواد تشکری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا تعداد واحد های گلخانه ای این استان را 163 واحد ذکر کرد که از این تعد- استاندارخراسان شمالی: ترکمن ها خواستار گسترش روابط در همه زمینه ها هستند
استاندارخراسان شمالی ترکمن ها خواستار گسترش روابط در همه زمینه ها هستند بجنورد-ایرنا- استاندار خراسان شمالی در بازگشت از سفر به کشور ترکمنستان گفت ترکمن ها خواستار گسترش روابط در همه زمینه ها هستند سیدعلی اکبرپرویزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد این موضوع از- کمیته امداد هزار و 800 شغل برای نیازمندان خراسان شمالی ایجاد کرد
کمیته امداد هزار و 800 شغل برای نیازمندان خراسان شمالی ایجاد کرد بجنورد - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ره خراسان شمالی گفت از اول سال جاری تاکنون این نهاد برای یک هزار و 800 خانوار شغل ایجاد کرده است امان الله حسین پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد این نهاد- تلقیح مصنوعی شتر برای نخستین بار در خراسان شمالی انجام گرفت
تلقیح مصنوعی شتر برای نخستین بار در خراسان شمالی انجام گرفت بجنورد-ایرنا- مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت برای اولین بار تلقیح مصنوعی شتر در این استان انجام گرفت به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل عبدالله یوسفی اظهار کرد خراسان شمالی یکی از استان های پرورش- کشاورزان خراسان شمالی از سامانه آبیاری نوین مطلوب بهره برداری نمی کنند
کشاورزان خراسان شمالی از سامانه آبیاری نوین مطلوب بهره برداری نمی کنند بجنورد - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت کشاورزان این استان از سامانه های آبیاری نوین به نحو مطلوب بهره برداری نمی کنند به گزارش ایرنا حسن نامجو روز شنبه در گفت و گومعاون سازمان امور اراضی مطرح کرد خراسان شمالی استانی پیش رو در طرح کاداستر اراضی کشاورزی
معاون سازمان امور اراضی مطرح کردخراسان شمالی استانی پیش رو در طرح کاداستر اراضی کشاورزیمعاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور از خراسان شمالی به عنوان استانی پیش رو در طرح کاداستر اراضی کشاورزی نام برد به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد فرید صیدینژاد عصر ا- سیل و سرما 180 میلیارد ریال به خراسان شمالی خسارت زد
اختصاصی ایرنا سیل و سرما 180 میلیارد ریال به خراسان شمالی خسارت زد بجنورد-ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت سیل و سرمای اوایل ماه جاری افزون بر 180میلیاردریال به این استان واقع در شمالشرق کشور خسارت وارد کرد حسین عظیمی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار- معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: قیمت گوشت مرغ کاهش می یابد
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی قیمت گوشت مرغ کاهش می یابد مشهد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت قیمت گوشت مرغ طی چند روز آینده با اقدامات تنظیم بازار و افزایش میزان ورود گوشت مرغ گرم کاهش می یابد جعفر حاجی مجتهد روز سه شنبه در گفت- جهاد کشاورزی خراسان رضوی در باره افت دمای هوا به کشاورزان و باغداران هشدار داد
جهاد کشاورزی خراسان رضوی در باره افت دمای هوا به کشاورزان و باغداران هشدار داد مشهد- ایرنا- سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای در زمینه افت دمای هوا و ضرورت انجام اقدامات لازم به کشاورزان و باغداران استان هشدار داد در این اطلاعیه که نسخه ای از آن روز سه شنبه به ا- سرمایه عشایر خراسان شمالی را «علوفه» نابود می کند!
سرمایه عشایر خراسان شمالی را علوفه نابود می کند بجنورد- ایرنا- خشکسالی و به دنبال آن فقر مراتع و کمبود آب و اکنون نیز گرانی علوفه دستی برای تغذیه دام سرمایه عشایر خراسان شمالی را در آستانه نابودی قرار داده است به گزارش ایرنا خشکسالی سال های اخیر هزینه های نگهداری دام عشایر ررئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی: پذیرش در رشته کشاورزی توسط مراکز آموزش عالی کشور م
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی پذیرش در رشته کشاورزی توسط مراکز آموزش عالی کشور متوقف شودرئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت باید پذیرش در رشته کشاورزی توسط دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور متوقف شود به گزارش خبرگزاری فار- نماینده اسفراین: خراسان شمالی در جذب اعتبار مناطق محروم از میانگین کشور عقب افتاد
نماینده اسفراین خراسان شمالی در جذب اعتبار مناطق محروم از میانگین کشور عقب افتاد بجنورد - ایرنا - نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت استان خراسان شمالی در جذب اعتبارات ماده 180 مربوط به تامین زیرساختهای مناطق محروم از میانگین کشوری عقب مانده است به گزارش ایرنا هاد- جاده مرگ در خراسان شمالی 670 میلیارد ریال اعتبار دارد
در بودجه سال 94 جاده مرگ در خراسان شمالی 670 میلیارد ریال اعتبار دارد بجنورد-ایرنا- عضوکمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت محور بجنورد-جنگل گلستان موسوم به جاده مرگ در استان خراسان شمالی670 میلیارد ریال در بودجه سال آینده اعتبار دارد دکتر هادی قوامی در حاشیه نشست شورای برنام- 23 درصد ارزش افزوده محصولات اقتصادی خراسان جنوبی به بخش کشاورزی اختصاص دارد
23 درصد ارزش افزوده محصولات اقتصادی خراسان جنوبی به بخش کشاورزی اختصاص دارد بیرجند - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت در حال حاضر 23 درصد ارزش افزوده کل محصولات اقتصادی استان مربوط به بخش کشاورزی می باشد هاشم ولی پور مطلق روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهو- جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نسبت به تبعات شرایط ناپایدار جوی هشدار داد
جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نسبت به تبعات شرایط ناپایدار جوی هشدار داد بیرجند - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت با توجه به شرایط ناپایدار جوی بهره برداران بخش کشاورزی باید تمهیدات لازم را برای مقابله با این شرایط به منظور کاهش خسارات احتمالی بکار ببندند هاشم و- معاون استاندار خراسان شمالی: رویکرد صادرات استان به ترکمنستان باید تغییر کند
اختصاصی ایرنا معاون استاندار خراسان شمالی رویکرد صادرات استان به ترکمنستان باید تغییر کند بجنورد - ایرنا - معاون استاندار و قائم مقام شورای توسعه صادرات خراسان شمالی گفت باید در رویکرد تجار استان برای صادرات کالا به کشور ترکمنستان تغییر ایجاد کرد مجید پورعیسی روز یکشنبه پس از-
اقتصادی
پربازدیدترینها