واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه فنی و حرفه ای: جذب 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در بازار کار تهران - ایرنا - رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان این که در حال حاضر دانشگاه و صنعت دو جزیره مجزا از یکدیگر هستند از جذب 80 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه در بازار کار خبرداد و گفت: خروجی دانشگاه باید ورودی صنعت باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، مسعود شفیعی صبح امروز (دوشنبه) در هجدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال برگزاری است ضمن انتقاد از جدا بودن دانشگاه و صنعت از یکدیگر گفت: در گذشته بیشتر این گونه بوده که دانشگاه ها برای جبران کسری بودجه خود به سمت صنعت می رفتند اما در دنیای پیشرفته صنعت نیازهای خود را اعلام و دانشگاه به آن پاسخ می داده است.
وی این روند را به معنای عدم عرضه محوری دانشگاه ها ندانست و گفت: ما هر زمانی که در کشور به مشکلی برخورد کردیم یا تحریم شده ایم صنعتمان به سراغ دانشگاه آمده و نتایج خوبی گرفته است که در این زمینه می توان به دوران دفاع مقدس اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد که در حال حاضر از لحاظ فناوری و صنعت جایگاه کوچکی در جهان داریم اما از نظر علم جایگاهمان بسیار بالا است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح کرد: دانشگاه های ما از نظر عرضه محوری وظیفه خود را به خوبی انجام داده اند اما از نظر تقاضا محوری نتوانسته اند به وظایف خود عمل کنند.
وی یکی از دلایل عمده ای که دانشگاه ها نتوانسته وظیفه تقاضا محوری خود را به درستی انجام دهند مربوط به اساسنامه دانشگاه ها دانست که ارتباط با صنعت در این اساسنامه ها گنجانده نشده است.
شفیعی با بیان این که توسعه آموزش عالی حساب شده نبوده و در راستای ماموریت ها نیست گفت: در حال حاضر صندلی های خالی و فارغ التحصلان بیکار زیادی داریم که به هیچ عنوان مناسب نیست. با این حال شورای گسترش آموزش عالی کشور در حال بررسی و کاهش رشته هایی است که ظرفیتی برای آن ها وجود ندارد.
شفیعی گفت: می توانیم افتخار کنیم که 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در برخی از رشته ها جذب بازار کار شده است.
وی از سیستم جذب کنونی دانشجویان در دانشگاه های مختلف انتقاد کرد و افزود: از ابتدا قرار بود که فارغ التحصیلان هنرستان ها جذب دانشگاه فنی و حرفه ای شوند اما صندلی های خالی باعث شده تا دانشگاه ها به سمت جذب فارغ التحصیلان هنرستان ها بروند.
وی با بیان این که معتقد نیست خصوصی سازی واقعی در صنایع کشور رخ داده باشد گفت: در ایران پیوند بین صنعت و دانشگاه ناقص بوده زیرا دولت همه چیز را در اختیار داشته و صنایع دولتی بوده است و برای آن که بتوانیم خود را به کشورهای بزرگ و پیشرفته صنعتی برسانیم باید مدل بومی و خاص خود را در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه داشته باشیم.
هجدهمین کنگره سراسری دولت، دانشگاه و صنعت بعدازظهر امروز (دوشنبه) به کار خود در دانشگاه امیرکبیر پایان می دهد.
فراهنگ(3)**9129**9132 ** 1569
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]