واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قدیری ابیانه: مردم و دولت به درآمدهای نفتی وابستگی پیدا کرده اند گرگان - ایرنا - کارشناس عالی علوم استراتژیک گفت: از مهمترین مشکلات کنونی جامعه ما این است که مردم و دولت دچار یک وابستگی و توهم ذهنی به درآمدهای نفتی شده اند.
"محمدحسن قدیری ابیانه" عصر یکشنبه در جلسه بررسی عملکرد دولت در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در بین دانشجویان افزود:
این در حالی است که با توجه به کاهش قیمت نفت و با معادلات ساده ریاضی می توان ناپایداری و ناکافی بودن درآمدهای نفتی را در توسعه اقتصادی کشور متوجه شد.
وی، افزایش توقع مردم از دولت و مطالبه گر شدن آنها، تنبلی اجتماعی، امید به غیر خود بستن، متوسل شدن به معجزه، در انتظار شانس نشستن، امید به خارج و عقب افتادگی کشور را از پیامدهای وابستگی به درآمدهای نفتی ذکر کرد.
وی افزود: این آثار در حالی است که مردم و دولت هر کدام وظایف و نقشی در پیشرفت اقتصادی جامعه بر عهده دارند که عمل به آنها باعث کاهش توقع مردم و منفعت دولت می شود.
قدیری ابیانه، مصداق عمل هر فرد و دولت به وظایف و نقش خویش در توسعه اقتصادی کشور را ، همان شعار سال بیان کرد و گفت: در شعار سال 93 مقام معظم رهبری، عزم ملی، قبل از مدیریت جهادی آمده است.
وی افزود: با کار و تلاش تمام مردم، پرهیز از اسراف و جلوگیری از خرید کالاهای خارجی می توانیم وابستگی خود را به نفت کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه تمام مردم و مسوولان باید به اقتصاد مقاومتی عمل کنند و گرنه دچار ریاضت اقتصادی می شویم، افزود: نیاز کنونی دشمن نیز، اخلال در تولید و تحریم خرید کالاهای ایرانی است.
وی با بیان اینکه برای ارزیابی اقتصاد ایران و دولت باید واقعیت را بسنجیم، افزود: نسنجیدن واقعیت، منجر به نارضایتی مردم از تمام دولت ها می شود، حتی اگر موفق ترین عملکرد را داشته باشند.
وی اضافه کرد: وقتی دولت هزینه هایی را برعهده می گیرد، اینکه منابع مالی آن را از چه طریقی تامین خواهد کرد، سوالی است که باید از دولت ها از جمله دولت یازدهم پرسید.
وی ادامه داد: میزان بالای تعطیلات مناسبتی کشور، پایین بودن سن بازنشستگی، شاغل بودن یک نفر از چهار نفر و پایین بودن ساعات کار مفید، نشانه اقتصاد استراحتی ماست.
قدیری ابیانه افزود: با کاهش میزان تعطیلات سالانه، افزایش دو برابری بار تکفل و انجام هشت ساعت کار مفید در روز می توانیم اقتصاد عادی داشته باشیم.
قدیری ابیانه گفت: با حذف یارانه ثروتمندان می توان این وجوه را در منابع مشترک نفت و گاز سرمایه گذاری کرد تا سهم ایران از سوی کشورهای امارات و قطر برده نشود.
قدیری ابیانه اضافه کرد: با واقعی کردن قیمت سوخت، از قاچاق آن جلوگیری می شود و می توان این یارانه ها را در جاهای بهتر از جمله منابع مشترک نفت و گاز سرمایه گذاری کرد و فقرا بیش از 30 درصد از ثروتمندان سهم ببرند.
در پایان این نشست به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.
7464/1860
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]