واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده کشاورزان سمیرم: مسوولان به همه مناطق استان اصفهان نگاه یکسان داشته باشند سمیرم، اصفهان- ایرنا- تکمیل سد و پمپاژ تنگ آب، برنامه ریزی و مدیریت صحیح در خشکسالی و توجه همسان و عادلانه به همه مناطق از مواردی است که نماینده کشاورزان سمیرم خواستار توجه مسوولان به آنها شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، احمد قربانی به نمایندگی از طرف هیات مدیره صنف فراگیر تولید کنندگان کشاورزی سمیرم مهمترین موضوعات و مشکلات این شهرستان در این برهه از زمان را بیان کرد.
وی با اشاره به سال های سخت وبحرانی خشکسالی و بیان صدمات و مشکلات عدیده همچون خشکی و تنش های غیرقابل جبران هزاران اصله درخت مثمر سیب، کاهش کشت و زرع، صدمه به جمعیت کلنی های زنبور عسل به دلیل فقر مراتع و آسیب های ناشی از ریزگردها و در نهایت بدهکارترشدن تولید کنندگان افزود: در کنار همه این مشکلات تجارب خوبی برای دست اندرکاران بخش کشاورزی بوجود آمد.
عضو هیات مدیره تعاونی زنبورداران کشور افزود: تجربه سخت خشکسالی ثابت کرد آبرسانی سیار مشکل گشا نیست بلکه فساد آور است و همچنین تجربه سال های خشکسالی به ما فهماند حفر چاه حتی برای نجات فوری درخت در دراز مدت چشمه های طبیعی را هم می خشکاند.
به اعتقاد وی، در برنامه ریزی بلند مدت ایجاد سازه های آبی همچون احداث سد دهان که مورد وثوق و توجه مدیران ارشد وزارت نیرو نیز قرار گرفت می تواند در سال های ترآبی تولید زراعی را رقم زده و در سال های کم آبی نجات بخش باشد و آب مورد نیاز فضای سبز شهر را هم تأمین کند.
رییس نظام صنف کشاورزی سمیرم ادامه داد: در برنامه ریزی میان مدت می توان با تأمین اعتبار و با حرکتی جهادی بیش از 50 طرح آبخیزداری همچون بند دریاچه سمیرم را در سراسر شهرستان احداث کرد تا آب مورد نیاز مزارع را با استفاده از وجود ظرفیت بالقوه ی چشمه های و همچنین نجات صدها چشمه ی تأمین کننده آب مزرعه مدیریت کرد.
نماینده کشاورزان این شهرستان با اشاره به ضرورت احداث سازه های آبخیزداری که به مراتب از احداث سدهای بزرگ منطقی تر و شدنی تر است تاکید کرد: این موضوع در واقع سرمایه گذاری پایدار و نجات محصول کشاورز یک بار و برای همیشه است.
قربانی خاطر نشان کرد: در برنامه کوتاه مدت فقط در 10 روز می توان با احداث یک استخر ذخیره آب و در نتیجه وجود آب مطمئن سیستم های آبیاری تحت فشار را راه اندازی کرد و با استفاده از روان آب های فراوان فصل سرما، آب مورد نیاز مزرعه را تأمین کرد.
وی پروژه ی نیمه تمام پمپاژ آب تنگاب به دشت سمیرم را یادآور شد و گفت: این طرح قرار بود سه سال قبل تکمیل شود ولی چنانچه میزان آب مورد نیاز باغات دشت سمیرم در سال آینده کاهش یابد تکمیل این پروژه ضرورتی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وی ادامه داد: در کجای استان می توان همچون سمیرم آب را مدیریت کرد ولی امروز شاهدیم توجه درخور شایسته ای به مردم سمیرم نمی شود و این مردم زحمت کش به جای اعتراض وتجمعات گروهی مهاجرت و ترک دیار می کنند.
رییس صنف کشاورزان سمیرم تصریح کرد: کشاورزان این شهرستان باوردارند اگر اعتباراتی که در سالهای گذشته در استان هزینه شده به صورت عادلانه آن هم نه در توزیع تکدی گرایانه، بلکه به منظور احداث زیرساخت هایی مانند پروژه های آبخیزداری و پمپاژها، احیای کانال های آبرسانی والبته جاده های بین مزارع هزینه شده بود امروز بسیاری از مزارع برای همیشه با مشکل خشکسالی مواجه نبودند.
این کشاورز نمونه سمیرمی با بیان اینکه جایگاه پایلوت طرح های مختلف کشاورزی سمیرم است اظهار کرد: در کمال تأسف شاهد تقسیم غیرعادلانه و بدتر از آن تکرار تجربه غلط توزیع پول به شیوه ی هدفمندی در بخش کشاورزی گوشه ای از استان بوده و هستیم.
به گفته نمایند کشاورزان سمیرم اکنون بسیاری از چشمه ها و قنات ها به طور کامل خشک شده به جز کوه دنا آن هم بسیار اندک، برروی هیچ کوه ودامنه ای در سطح شهرستان برفی موجود نیست تا چشمه ای بجوشد.
وی از مسوولان خواست برای ساخت پروژه های کارآمد و زیرساختی استخرهای ذخیره آب و آبخیزداری اعتبار اختصاص دهند تا در تابستان خشک آتی شاهد اعتراض عمومی کشاورزان زحمت کش نباشیم.
شهرستان سمیرم با قرار گرفتن در جوار دنا و زاگرس دارای یک میلیون واحد دام سبک، 11هزار دام سنگین، 26واحد مرغداری، 26 واحد پرورش ماهی سردآبی، 36هزار هکتار باغ و 33هزار هکتار زمین زراعی است و سالانه به صورت میانگین 350 تا 400هزار تن سیب درختی در این شهرستان تولید، برداشت و صادر می شود.
این شهرستان با پنج هزار و 224 کیلومتر مربع وسعت و بیشتر از 100هزار جمعیت روستایی، عشایری و شهری در160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
7147/گ/ 6022
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]