تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849942885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مشکل پارک خودرو در محدوده میدان استانداری یاسوج


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشکل پارک خودرو در محدوده میدان استانداری یاسوج پایگاه خبری کبنانیوز در یادداشتی به قلم محمد غفاری به بررسی مشکل پارک خودرو در محدوده میدان امام حسین (ع) یاسوج که به میدان استانداری مشهور است پرداخت.


نکته اول؛ خودرو، پارکینگ و ترافیک از مفاهیم عصر مدرنیته اند.
نکته دوم؛ فرهنگ رانندگی از جمله عرصه هایی است که غنا و ضعف فرهنگی یک قوم، قابل سنجش، تحلیل و پایش می باشد.
نکته سوم؛ بر خلاف اغلب (یا قریب به اتفاق) موارد، در اموری چون ترافیک یا فرهنگ رانندگی، سبک زندگی ایرانی (و حتی اسلامی) مسبوق به سابقه نیست اما سایر مفاهیم و نمادهای فرهنگی و یا فرهنگ و سایر مفاهیم و نمادهای ایرانی و اسلامی در چگونه رانندگی کردن، قابل مشاهده و دخیل است. مثلاً آدم های منعطف (نه دگم) و یا افراد ایثارگر (نه خودخواه) انعطاف یا ایثارشان قابل رصد می باشد و آنان چون کریم اند، کارکردن با کریمان سخت نیست. به دیگر عبارت، فرهنگ رانندگی مردمان یک سرزمین، ملهم و معجونی است ترکیب یافته از خیلی از مفاهیم متعالی یا منحط آن قوم.
نکته چهارم؛ عرصه ی رانندگی، جلوه ی تمام نمای قانون پذیری یا قانون گریزی افراد یک سرزمین است. درونی کردن هنجارها، ارزش ها، الزامات اخلاقی و … حاکی از جامعه پذیری یا تفرد، تمرد و تجری مردمان آن سرزمین است. اگر قانون را منتهی الیه پاره خط اخلاق و یا اخلاق رسوب یافته، تلقی نماییم، نخستین نماد و نمودی که می شود تشخیص داد مردمان یک منطقه از لحاظ فرهنگی در چه وضعیتی هستند، فرهنگ رانندگی و یا چگونه رانندگی کردن آنان است. هرچند برخی از قانون گریزانی که قانون ستیزی سکه ی رایج و عرف زندگی شان هست، فرار از قانون را نوعی شجاعت (و زرنگ بازی) می دانند اما از منظر برخی دیگر قانون گریزی از قرائن و شواهد (بلکه نماینده و نمایاننده) ضعف فرهنگی، کم فهمی و عدم بلوغ اجتماعی آنان است. قانون گریزان هنوز به سن بلوغ اجتماعی نرسیده اند. نصاب لازم، لازم است تا حاکی از بلوغ فکری شهروندیِ افراد باشد.
نکته پنجم؛ هیچ آدم بی فرهنگی وجود ندارد. کما این که هیچ آدم بی وجدانی یافت نمی شود. بلکه آدم ها فرهنگ هاشان مختلف و متفاوت است. ممکن است انسانی از ضعف و یا قوت فرهنگی برخوردار باشد، اما انسان بی فرهنگ وجود ندارد. پس آنانی که نیز بد رانندگی می کنند، باز فرهنگ دارند، اما فرهنگی لاغرتر از سایرین.
نکته ششم؛ عده ای (و لو اندک) از شهروندان محترم، یا درست رانندگی نمی کنند و یا این که بد پارک می کنند. زندگی اجتماعی آبستن و مستعد تنش و اصطکاک اجتماعی نیز هست، اما قانون فصل الخطاب است (نه سلیقه). گاهی مشاهده می شود افراد به دلائلی چون ضعف آگاهی یا عدم احساس قبح اجتماعی مرتکب پاره ای از لغزش ها در رانندگی و پارک خودروی خود می شوند. مثلاً همه (به صورت مجاز) مورب پارک کرده اند، این یکی طولی و مستقیم! یا فاصله پارک خودرو از بغل زیاد است به گونه ای که جای توقف خودروی دیگری بین آن دو نیست! یا پارک دوبل و …!
نکته هفتم؛ در پارک نامناسب، ممکن است حق الناس یا حقوق عمومی شهروندان ضایع و نقض گردد. آگاهی بخشی به اَشکال مختلف، ارائه الگوهای مناسب و اِعمال قانون از جمله راه کارهای جلوگیری از اشاعه ی آن است.
نکته هشتم؛ در برخی از شهرها ایراد و اِشکال اساسی متوجه متولیان اُمور عمومی و مسئولان مربوطه است. به نظر می رسد تدبیر امر و پیش بینی اماکنی مناسب جهت پارک خودروی شهروندان از امور «حاکمیتی» باشد که نمونه ای از جواز تصرف حکومت در امور اشخاص و اراضی آنان باشد (مثل سایر اماکن عمومی از قبیل خیابان ها، مدارس، بوستان ها یا پایگاه های آتش نشانی و …). در برخی از شهرها اصلاً مکانی برای پارکینگ عمومی لحاظ نشده است. پس همه اِشکال نیز متوجه شهروندان نیست. ممکن است بخش خصوصی در یک شهری از پارکینگ عمومی استقبال نماید و در شهر دیگر استقبال نکند. مسئولان امر موظف اند برای زیست همراه با آرامش و بی دغدغه ی شهروندان، مناسبات لازم را طراحی و نظامات لازم را اِعلام و اِعمال نمایند و چنانچه فقدان یا ابهام قانونی وجود دارد، رفع نقص نمایند.

نکته نهم؛ برخی از ادارات حاکمیتی خود نیز فاقد پارکینگ اند. این نقیصه آنچنان نامطلوب و زجرآور است که گاهی این ادارات دولتی (به معنای عام و نه تنها تحت حاکمیت قوه مجریه)، نه تنها برای ارباب رجوع مکان مناسبی برای پارک خودرو ندارند، که برای خودروهای سازمانی و ملکی یا استیجاریِ خود نیز ندارند! دامنه و عمق فاجعه (نه مسأله) آن قدر گسترده است که نه تنها مشکل برای ارباب رجوع ایجاد شده، که برای سایر شهروندان نیز. ممکن است پرسنده ای بفرماید؛ شهروندان با وسایط نقلیه عمومی تردد یا مراجعه نمایند، که این خود، تازه بخشی از مشکل است نه بخشی از حل مسأله.
در شهر یاسوج حساس ترین میدان شهر از زوایای مختلف (سیاسی، امنیتی و …) میدان امام حسین (یا همان فلکه استانداری است) که دارالاِماره ی شهروندان است. ادارات حساس حاکمیتی استان کهگیلویه و بویراحمد در آنجا مستقرند. بزرگ ترین و حاد ترین مشکل پارک خودرو نیز در همین منطقه است.
بیشترین جلسات شهر و بلکه استان کهگیلویه و بویراحمد، در استانداری است. در کنار همین استانداری، فرماندهی نیروی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد و برخی از ادارات وابسته جنب همین استانداری است. صدا و سیمای استان که متولیِ عمومیِ فرهنگ سازی و اطلاع رسانی (اخلاق، امید، دین و آگاهی و) است، باز در کنار همین استانداری است. دادگستری کل، کمیته امداد، دیوان محاسبات و … همه فاقد و یا با کمترین میزان متراژ محل پارک خودرو مواجه اند. شهرداری که متولی است خود داستان دیگری دارد.
نگارنده که خود نیز توفیق سفر به برخی کشورهای خارجی را داشته، مشاهده کرده که بعضاً بلاد اجنبیه در این خصوص، تجربیات مفیدتری داشته و دارند.
مثلاً در کشور مالزی همه مراکز دولتی، دانشگاه ها، بیمارستان ها، مراکز بزرگ تجاری و گردش پذیری، و …، همه از پارکینگ اختصاصی برخوردارند. قاعده بر این است که هیچ خودرویی در کنار خیابان پارک ننماید، برعکس، در ایران به طور عام و در یاسوج به طور خاص گوئیا اصل بر عدم وجود پارکینگ است مگر استثناءاً خلافش ثابت شود.
نکته دهم؛ پیشنهاد می شود حقوق شهروندی را باز تعریف و بازنگری نماییم.
6110



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن