واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر ورزش و جوانان:
بیرغبتی جوانان نسبت به ازدواج برگرفته از اقتصاد کلان جامعه است
وزیر ورزش و جوانان در جشنواره ملی ازدواج و خانواده، گفت: بیرغبتی جوانان نسبت به ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج و رشد نرخ طلاق در کشور ناشی و برگرفته از اقتصاد کلان جامعه است که برای رفع آن باید تلاش کنیم.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، محمود گودرزی در جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان گفت: با توجه به فرمایشات حضرت آیت الله امینی، باید این سؤال را پیش از هر اقدامی مطرح کنیم که آسیبها و موانع مسیر ازدواج در تشکیل خانواده چیست؟ گودرزی شرایط موجود جامعه ایران را درخصوص مقوله ازدواج جوانان مورد تحلیل قرار داد و افزود: شرایط ما قابل نقد است و می توان ایرادهای زیادی به آن وارد کرد، اما باید مراقب باشیم که سیاه نمایی نکنیم، چرا که سیاه نمایی باعث ایجاد نگرانی در گستره جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به تأثیر تکنولوژی بر سیر و تحول خانواده خاطر نشان کرد: رشد پرشتاب تکنولوژی تأثیرات شگرفی را در مناسبات اجتماعی ایجاد کرده است که خانواده نیز از آن متاثر شده که البته نباید جلوی این سیر و شتاب گرفته شود بلکه باید با آن تطبیق پیدا کرد تا جامعه بتواند خود را با این تحولات شتابنده تکنولوژی مطابقت دهد. وزیر ورزش و جوانان به جریان گذر از سنت به مدرنیته اشاره کرد و افزود: این موضوع تأثیرات خاصی بر نظامهای اجتماعی از جمله خانواده و نسلهای پی در پی جامعه گذاشته و باعث شده که تحولات قابل مطالعهای در گستره جامعه و خانواده رخ دهد. گودرزی ادامه داد: به عنوان مثال طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده در گذشته افراد خانواده مدت زمان زیادی را در کنار هم و با هم طی میکردند ولی در حال حاضر این زمان فقط به سی دقیقه رسیده است.
وی پدیده «انزوا» در بین مردم را معلول تکنولوژی دانست و گفت: یکی از تأثیرات تکنولوژی بر پیکره خانواده انزوای افراد خانواده است. یعنی که اگر افراد خانواده در کنار یکدیگر باشند باز هم با یکدیگر نیستند. وی افزود: من نمیخواهم از این انزوا به عنوان بحران گسست و شکاف نسلها نام ببرم اما بدیهی است که این نوع نگاه بر شاکله خانواده تأثیر گذار بوده و جوانان ما را به سمت و سوی دیگری راهنمایی کرده است. در واقع سبک زندگی، تحت تأثیر تکنولوژی قرار گرفته است. گودرزی عوامل مؤثر در این تأثیرات را به دو بخش درونی و بیرونی تقسیم کرد و گفت: نوع نگاه پدر و مادر و فرزندان و جوانان در محدوده خانواده را میتوان از عوامل درونی تأثیرات نامبرده ،یاد کرد و اختلاف بین خانوادهها را ناشی از این مقوله دانست و در ادامه گفت: ضمن اینکه عوامل بیرونی بر عوامل درونی تأثیر بیشتری خواهد داشت. وی افزود: بی تردید سرعت، نوع و تبادل اطلاعات باعث تأثیر بر عوامل درونی میشود. تا جایی که امروزه مقوله جهانی شدن بر گستره جامعه اتفاق افتاده و مرزهای جغرافیایی و عقیدتی را پشت سر گذاشته و کشورهایی که به این مقوله اهتمام نداشته اند متضرر شده اند. وزیر ورزش و جوانان در ادامه صحبتهای خود خاطر نشان کرد: ما هنوز نتوانسته ایم واکسن مؤثری در برابر عوامل بیرون پیدا کنیم و فقط به محکوم کردن پدیدههای رسانه ای تکنولوژیک ارتباطی پرداخته ایم.
گودرزی افزود: ما میتوانیم با درک درست از عوامل بیرونی و مردود ندانستن آنها و البته با به کارگیری این عوامل در جهت منویات و رهنمودهای بزرگان که به واقع صلاح جامعه را میخواهند در مسیر انتقال هنجارها گام برداریم. وزیر ورزش و جوانان به تحولات اجتماعی و تأثیر آنها بر مناسبات رفتاری افراد جامعه و به خصوص جوانان اشاره و تصریح کرد: در ایران امروز شرایط اجتماعی زیادی رخ داده به عنوان مثال انقلاب اسلامی یکی از آنها بوده است. در صورتی که در مجموعه دنیا کمتر جامعه ای دیده می شود که دچار چنین تحولاتی شده باشد. گودرزی عامل ژئوپولتیک را اساسی ترین عامل ایجاد تحولات در کشورمان دانست و افزود: در کشوری مثل ژاپن هر هفتصد تا هشتصد سال یکبار هجومی اتفاق می افتد که معمولاً بی اثر هم هست، اما کشور ما به شهادت تاریخ هر پنجاه سال یکبار مورد هجوم واقع شده که اتفاقاً مورد اشغال هم قرار گرفته است به دلیل اینکه شرایط ژئوپولیتیک جامعه ما زمینه اشغال پذیری آن میسر کرده است و همین عامل جامعه ما را از لحاظ تنوع جغرافیایی زیست محیطی، زوال و ... دچار تغییر و تحول کرده و از جامعه ما مجموعه این شکننده و آسیب پذیر ساخته و پرداخته است پس با توجه به زمینه های تاریخی باید بیشتر مراقب موارد فرهنگی و اجتماعی کشورمان باشیم و اختلاف بین نسل ها را مورد واکاوی قرار دهیم.
گودرزی در پایان مشکلات کلان اقتصادی جامعه را عامل اصلی مشکلات رخ داده در امر ازدواج دانست و گفت: بی رغبتی جوانان نسبت به ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج و رشد نرخ طلاق در کشور ناشی و برگرفته از اقتصاد کلان جامعه است که برای رفع آن باید تلاش کنیم. وی با اشاره به اهمیت نقش عملکرد نهادهای عضو ستاد ساماندهی امور جوانان، افزود: متأسفانه اکثر این نهادها آنگونه که باید برای این حوزه برنامه ندارند و تا این روند ادامه داشته باشد رکود در عرصه امور جوان جاری و ساری خواهد بود. وزیر ورزش و جوانان ادامه داد :البته سوگیری رسانههای تبلیغی، بدون نگرش سیاسی در خصوص مقوله جوانان میتواند منجر به بهبود اوضاع جوانان شود. انتهای پیام/
93/12/10 - 15:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]