تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798962236




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بابا نگران صبحانه خوردن من نباش، همه چیز در بوفه مدرسه موجود است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بابا نگران صبحانه خوردن من نباش، همه چیز در بوفه مدرسه موجود است ساری - ایرنا- "... بابا،بابا، نگران صبحانه خوردن من نباش، کیک و بیسکویت گرفته تا چیپس و ..در بوفه مدرسه موجود است و.." این بخشی از ماجرای اصرار پدر بر صبحانه خوردن فرزند دانش آموزش است که در پارکنیگ آپارتمان محل سکونتم شاهدش بودم.


بعد از این بگو و مگوهای پدر و فرزند، در بین راه خانه تا محل کارم، تضاد جملات آن دانش آموز مبنی بر وجود مواد غذایی غیرمجاز در بوفه های مدارس با اظهارات مدافعانه مسوولان آموزش و پرورش از نظارت بر بوفه های مدارس حسابی ذهنم را به خود مشغول کرد که تا کی این معضل وجود باید وجود داشته باشد.
زمستان یک روز آفتابی بود، به بهانه پیگیری این سوژه، وارد مدرسه دخترانه ای در شهر آمل شدم از قضا ، زنگ تفریح دانش آموزان بود، دیدم دانش آموزی چیپس در دست قدم زنان با دوستانش در حیاط مدرسه چه خوش می گفتند ، می خندیدند و چیپس می خوردند.
اگر چه فضای مدرسه کوچک بود ولی روی دیوار حیاط آن جملاتی زیبای بهداشتی ، آموزشی و ورزشی فراوان هشدار دهنده در رابطه با سلامتی تن و روان نوشته بود.
ناگهان لحظه ای سوار بر قطار تاریخ یاد دوران مدرسه خودم افتادم که نه خبری از بوفه بود نه دغدغه پدر و مادر برای صبحانه خوردن فرزندان و ....
بی مقدمه بادانش آموزی که خود را به نام مستانه طوسی معرفی کرد به گفت وگو نشستم، و گفت: در بوفه مدرسه ما مواد غذایی از قبیل بیسکویت، کلوچه، آب میوه و چیپس و دنت، ... فروخته می شود.
این دانش آموز 14 ساله همچنین به گرایش روز افزون دانش آموزان به مواد غذایی یاد شده اشاره کرد و گفت : بسیاری از دوستانم در خانه صبحانه نمی خورند و به غذای بوفه علاقه مندند تازه فروشنده نیز دانش آموزان را به خرید مواد غذایی ترغیب می کنند.
دانش دیگری که خود را بهار - حسینی معرفی کرد و به خبرنگار ایرنا گفت : ما مربی بهداشت نداریم تا هر روز بسیاری از مسایل بهداشتی از جمله پیامدهای ناشی از مصرف این گونه مواد غذایی را به ما گوشزد بکند.
وی یادآور شد : ما دارای سوالاتی زیادی در رابطه با موضوعات مختلف بهداشتی هستیم ولی مربیان با دانش آموزان ارتباط مادرانه و پدرانه ندارند تا دانش آموزان با آنان ارتباط برقرار کنند.
شماری از والدین دانش آموزان نیز با اظهار نگرانی از فروش مواد غذایی نظیر بیسکویت، آب میوه ، چیپس و پفک و ... در بوفه ها یا پایگاه های مواد غذایی مدارس بر ضرورت اتخاذ تصمیم اصولی بر حل این مشکل بهداشتی مدارس از سوی مسوولان امر تاکید کردند.
یک پزشک عمومی از بند پی شهرستان بابل اظهار داشت : تغذیه در سنین مدرسه نقش عمده ای در یادگیری و کارایی دانش آموزان بر عهده دارد به عبارتی تغذیه صحیح یکی از مهمترین عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و افزایش قدر ت یادگیری است.
قنبر مهدیزاده در گفت و گو با ایرنا گفت : موضوع تغذیه در کودکان و سنین نوجوانی علاوه بر نقش سلامت ساز و حیات بخش خود از جهات دیگری نیز مثل بهبود جریان رشد و پیشگیری از بروز عفونت های گوارشی، تنفس، یا زمینه ساز بهبود سریعتر این بیماری ها پس از بروز و بالاخره موثر در کاهش مرگ و میر می باشد.
وی خاطرنشان کرد : یافته های یک پژوهش می گوید کالری مورد نیاز در کودکان 7 تا 10 سال با وزن 28کیلوگرم و 132سانتی متر قد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 70 واحد کالری می باشد.
این پزشک عمومی یادآور شد در نوجوانان پسر 10 تا 14 سال با 45 کیلوگرم وزن و 157 سانتی متر قد 55 واحد کالری و در نوجوانان دختر 11 تا 14 سال با 46 کیلوگرم وزن و 157 سانتی متر قد 47 واحد کالری می باشد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون در بین کودکان سن مدرسه رفتارهای ناسالم تغذیه ای فراوان به چشم می خورد به طور مثال آنها در وعده های غذایی روزانه بویژه صبحانه صرف نظر می کنند.
مهدیزاده از دیگر رفتارهای ناسالم تغذیه ای کودکان که در بین آن ها شایع تر است را مصرف فراوان خوراکی ها آماده و تنقلات دانست و گفت: طعم جذاب آن ها،آماده بودن طبخ راحت آن ها قیمت مناسب و عدم مزاحمت در مورد اوقات فراغت علل تناول آن هاست.
وی اضافه کرد : متاسفانه کودکان در سنین مدرسه به دلایل افزایش طبیعی اشتهایشان تحت تاثیر دوستان و دسترسی به پول تو جیبی بیشتر، برای خرید مواد غذایی بی ارزش تحریک می شوند.
کارشناسان تغذیه معتقدند دانش آموزان ساعاتی زیادی از روز را در مدرسه به سر می برند و بیشتر آنان به طور اجبار یا چند میان وعده خود را که از این بوفه ها تهیه می کنند با توجه به اهمیت میان وعده ها در تامین انرژی مورد نیاز دانش آموزان و تبعات عدم رعایت بهداشت در مکان های عرصه مواد غذایی لزوم توجه جدی به این مکان ها مشخص می شود.
همچنین جمعی از والدین آن ها می گویند بیشتر فروشندگان سرایدار مدرسه و یا خانواده سرایدار و یا عوامل دست اندرکار در مدارس غیر انتفاعی مدیر آن واحد آموزشی هستند.
آنان همچنین برخی از بوفه ها مدارس را مطابق با موازین استاندارد ندانسته و بهداشت فردی فروشنده ، بهداشت محیط فروشگاه و بهداشت مواد غذایی را مناسب نمی دانند.
مهدیزاده همچنین یادآور شد : بیشتر مدارس فقط خوراکی های بسته بندی از قبیل کیک، کلوچه ، بیسکویت ، آبمیوه ها عرضه می شود که با توجه به اهمیت و نقش میان وعده ها در بهبود تغذیه و سلامت دانش آموزان، ارزش تغذیه ای چندانی ندارند.
این پزشک عمومی با بیان این که تغذیه مناسب و متنوع یکی از اساسی ترین پایه های سلامتی را به خوداختصاص می دهد ، گفت: با توجه به حدود 5/18میلیون نفر دانش آموزان در کشور ضرورت توجه به تغذیه در مدارس باید بیش از پیش باشد.
مهرداد ولی پور یکی از والدین دانش آموزان از ساری گفت : نظارت وضعیت بهداشتی بوفه یا پایگاه های مواد غذایی مدارس نقش مهمی در بهبود رفتار های تغذیه ای دانش آموزان دارد چرا که آنان بیشتر ساعات روز را در مدرسه می گذارند.
به گفته وی بهداشت فردی فروشنده، بهداشت محیط فروشگاه، بهداشت مواد غذایی سه عواملی هستند که در باید روی این موارد دقت بیشتری صورت گیرد.
وی تاکید کرد : به نظر می رسد محیط بوفه ها از نظر بهداشت مواد غذایی وضعیت مناسب ندارند به طور قطع آموزش ها تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت بهداشتی فروشگاه مدارس خواهد داشت.
رییس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مدیران مدرسه در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه های مدرسه، مسوول هستند، گفت : اگر خوراکی خلاف دستورالعمل در مدرسه عرضه شود مدیران مدرسه باید پاسخگو باشند.
زهرا عبداللهی در گفت و گو با ایرنا افزود : بازرسی بوفه ها همواره باید به صورت منظم در مدارس و انجام شده و فقط باید اقلام خوراکی مجاز در بوفه های مدارس عرضه شود.
بنا به اظهارات این مسوول مدارس می توانند خشکبار، خرما و انواع مغزها مانند پسته،بادام، گردو، بادام زمینی،بادام هندی، فندق، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، کشمش، آجیل سویا و خرما (بسته بندی شده) و انواع میوه خشک را عرضه کنند.
این دستور العمل اواسط سال جاری به مدارس سراسر کشور ارسال شد.
همچنین شیر و فرآورده های آن انواع شیر، ماست، کشک، پنیر (پاستوریزه، استرلیزه بسته بندی شده) و نوشیدنی مانند آبمیوه های طبیعی و دوغ بدون گاز (پاستوریزه و استرلیزه)، ماءالشعیر و آب معدنی از دیگر مواد خوراکی که می توان در بوفه های مدارس فروخت.
فروش انواع چیپس و پفک، یخمک، نوشابه های گازدار، آدامس، سوسیس و کالباس، سالاد الویه، انواع لواشک و آلو و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی، آب نبات، آبمیوه هایی که از آب و قند اسانس میوه تهیه شده اند،فلافل و بستنی یخی در پایگاه های تغذیه مدارس ممنوع است.
حال پرسش این است که چرا هنوز در مدارس مواد غذایی غیرمجاز فروخته می شود، چرا مدیران مدارس نظارت بر امور ندارند و این امر مهم را نادیده می گیرند.
پرسش دیگر این که چرا پس از 35 سال از انقلاب اسلامی هنوز نتوانسته ایم برای جلوگیری از این معضل بهداشتی در مدارس برنامه ای مدون و تنظیم و ارایه کنیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران در اواسط سال جاری در جمع مدیران آموزش و پرورش این استان گفت: اکنون بسیاری از مواد غذایی موجود بوفه های مدارس استان غیر مجاز است و بر سلامت دانش آموزان تاثیر منفی می گذارد.
سیدعلی ساداتی افزود : بدون سلامت روحی و روانی و اخلاقی دانش آموزان ، داشتن مدرک تحصیلی فایده ای ندارد.
وی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهارداشت : بحث تغذیه در مدارس، همت همه جانبه را می طلبد و ورود خانواده و در کنار مدیران آموزش و پرورش الزامی است.
ساداتی تصریح کرد : واقعیت این است که آموزش و پرورش در این بخش به تنهایی نمی تواند به اهدافی که خانواده ها می خواهند ، دست پیدا کند.
وی یادآور شد : این اداره کل برای تغذیه دانش آموزان و بوفه های مواد غذایی طرح ها و برنامه های زیادی دارد ، بازدیدهای میدانی از این بوفه ها از جمله این برنامه هاست.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران اضافه کرد : دو الی سه ماه قبل دستور العمل لازم مربوط به نوع کیفیت مواد غذایی بوفه ها را به مدارس اعلام شد.
ساداتی گفت : اگر خانواده ها شرکت فعالی در مدارس داشته باشند به طور قطع آن مدرسه به لحاظ بهداشتی، درسی و .. دانش آموزان وضعیت مطلوبی خواهد داشت.
وی تاکید کرد : باید در این حوزه نظارت و پیگیری های خود را بیشتر کینم و تلاش مضاعفی از سطح وزارتخانه و این اداره کل شروع شده و به زودی نتیجه خواهد داد.
ساداتی تعداد مدارس این استان را چهار هزار واحد برشمرد و گفت : در همه این مدارس مواد غذایی توزیع می شود ولی بیشتر آن ها سالن هستند.
وی تصریح کرد : متاسفانه در برخی از مدارس ما به ویژه در حوزه شهری مواد غذایی غیر مجاز توزیع می شود که اگر خانواده ها مواد غذایی میان وعده را برای دانش آموز در نظر بگیرد به طور طبیعی آن مصرف مواد غذایی غیر مجاز کاهش می یابد.
وی ادامه داد : اکنون دانش آموزان نمی تواند صبح تا ظهر گرسنه باشد پس توزیع شدن بیسکویت در بوفه های مدارس بهتر از نبودنش است.
ساداتی با تاکید بر لزوم رسیدگی بیشتر به بهداشت مدارس اظهار داشت : وضعیت نامطلوب بهداشت مدارس آسیب جدی به سلامت دانش آموزان می زند.
رییس اداره سلامت وتندرستی اداره کل آموزش و پرورش مازندران گفت: این نهاد در بحث بوفه های مدارس نگاه درآمدی ندارد شاید برخی از مدارس چنین دیدگاهی را نیز داشته باشند.
محمدبابایی در گفت و گو با ایرنا افزود : برنامه این نهاد این است که یک وعده غذایی مناسب و مفید در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
وی اظهار داشت : ما ادعا نمی کنیم در همه مدارس شرایط استاندارد لازم را در بوفه ها دارند و یا به طور دقیق همه مدارس دستورالعملهای ارسالی را رعایت می کنند.
وی کمبود مربیان بهداشتی را چالش جدی این نهاد برشمرد و گفت : در حال 240 مربی بهداشت در مدارس استان فعالیت دارند.
مازندران حدود 500 هزار دانش آموز دارد.
بابایی تصریح کرد : طبق استاندارد باید هر 750 دانش آموز یک مربی بهداشت در مدرسه فعالیت داشته باشد.
این مسوول اداره کل آموزش و پرورش مازندران گفت : ما در بحث فروش مواد غذایی غیرمجاز در بوفه های مدارس گزارش هایی را دریافت کردیم و آن بوفه را تعطیل کردیم.
وی تغییر ذائقه دانش آموزان را از دیگر چالش ها برشمرد و گفت : هدفمان این است که دانش آموزان را از مضرات این غذاهای آگاه کنیم و با مشارکت مدیران، معلمان و اولیا این مشکلات را حل کنیم.
بابایی یادآور شد : اکنون بسیاری از مدارس ابتدایی در حوزه شهری و مدارس متوسط اول و دوم فاقد مربی بهداشت هستند که وزارت آموزش و پرورش باید برای رفع این مشکل تدابیر اتخاذ کند.
کارشناسان معتقدند که برای رفع چنین چالش هایی باید دانش آموزان به عنوان محور آموزش بهداشتی قرار گیرند تا بهبود رفتار تغذیه ای در آنان افزایش یابد.
این کارشناسان پیشنهاد می دهند برای بهبود و ارتقاء بهداشت فروشگاه های مدارس و مواد غذایی مناسب به عنوان میان وعده ها، توجه به بهداشت فردی فروشنده، وضعیت بهداشت محیط فروشگاه آموزش ببینند و فروشگاه مدارس با مشارکت آنان اداره شوند.
ضرورت بازرسی های دوره ای کوتاه مدت در مدارس دیگر اصلی است که کارشناسان امر تاکید دارند که باید همیشه در دستور کار عوامل ذیربط قرار گیرد و اگر کمبود نیرو دارند تا برخورد جدی تری صورت گیرد.
این طور نباشد که در یک دوره پس از مداخله عوامل نظارتی و آموزش متصدیان امر وضعیت بهداشت فردی فروشنده گرفته تا مواد غذایی مجاز و بهداشت مواد غذایی اندکی افزایش یابد ولی در ادامه به دلایلی از جمله نبود نظارت مستمر وضع به وضعیت سابق بر گردد و شود همان آش و همان کاسه.
بیش از 42 هزار فرهنگی مسوولیت تعلیم حدود 480 هزار دانش آموز را در حدود چهار هزار مدرسه استان مازندران به عهده دارند. ک/4
6026/6097
گزارش : جانعلی فتحی



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن