تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834197639
چگونگی روابط اقتصادی ایران و آمریکا در دوره پهلوی
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بنا بر اعلام وزارت امورخارجه، در اسفند سال ۱۳۵۶ حجم مبادلات ایران و آمریکا، طی ده سال پانزده برابر شد.
به گزارش تراز ،بنا بر اعلام وزارت امورخارجه، در اسفند سال 1356 حجم مبادلات ایران و آمریکا، طی ده سال پانزده برابر شد. با این حال، بررسی وضعیت اقتصادی ایران در دوره پهلوی دوم نشان میدهد که این بخش از جمله بخشهایی است که کمتر دچار توسعه و تحول اساسی گردیده است. در این دوره، علیرغم آن که کشور از منابع عظیم نفتی و مواد طبیعی و معدنی بسیار زیادی برخوردار بود، اما به دلیل وابستگی سیاسی- اقتصادی به آمریکا در بسیاری از موارد متکی به محصولات وارداتی بود. این وضعیت در واپسین دههی عمر رژیم نیز قابل مشاهده است.
در این دوره و به خصوص در دهه 50 علیرغم آنکه قیمت نفت افزایش ناگهانی پیدا کرد و این امر میتوانست به زعم شاه، کشور را در آستانهی دروازههای تمدن بزرگ قرار دهد، اما تغییرات چندان مثبتی در زمینهی اقتصادی به وجود نیامد و علیرغم فروش بالای نفت به غرب و کشورهایی چون آمریکا، تراز بازرگانی ایران با این کشور، همچنان به سود آمریکا باقی ماند. در واقع آمریکا با صدور فن آوری پیشرفته توانسته بود گوی سبقت را از ایران برباید. این کشور همچنین با احداث کارخانهجات متعدد و نیز سرمایهگذاریهای فراوان علاوه بر آن که مانع بومی شدن بسیاری از کالاها میگردید، دلارهای ناشی از فروش نفت را نیز نصیب خود میکرد که در این نوشته به شرح بیشتر این موضوع پرداخته میشود:
اقتصاد ایران در دهه 50:
اقتصاد ایران در دوره پهلوی اقتصادی تک محصولی و متکی به منابع نفتی بود. علیرغم آنکه کشور دارای منابع زیرزمینی و طبیعی عظیمی بود، اما نفت منبع اصلی درآمد رژیم محسوب میگردید. این موضوع در دهه 50 اهمیت بیشتری مییابد؛ زیرا قیمت نفت در این دهه به یکباره افزایش مییابد و «درآمد ایران از فروش نفت که تا قبل از بحران انرژی حدود دو میلیارد دلار بود، در سال 1353 به حدود بیست میلیارد دلار افزایش مییابد و در سال 1354 با قدری کاهش به بیش از نوزده میلیارد دلار میرسد.»
با افزایش قیمت نفت، حجم فعالیتهای اقتصادی ایران با کشورهایی چون آمریکا نیز تشدید یافته و حتی کمیسیونی تحت عنوان «کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آمریکا» جهت بررسی فعالیتهای اقتصادی دو کشور تشکیل میشود. اما علیرغم افزایش حجم فعالیتها، تغییر چندانی در تراز تجاری -اقتصادی رژیم با سایر کشورها از جمله آمریکا به وجود نیامد و موازنهی اقتصادی با آمریکا همچنان به سود این کشور باقی ماند. بدین معنا که آمریکا علیرغم آن که بخش عظیمی از نیازهای نفتی خود را از طریق ایران تأمین میکرد، اما با صادرات فراوان خود به کشور، توانسته بود تراز تجاری را به نفع خود رقم بزند. این امر ناشی از دلایل گوناگونی بود که به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود.
وابستگی به آمریکا تحت رابطه حامی- پیرو
یکی از علل مهم عدم تغییر موازنه تجاری میان آمریکا و ایران علیرغم افزایش چند برابری قیمت نفت، به وابستگی شاه به آمریکا و حمایت این کشور از رژیم پهلوی برمیگردد که از آن با عنوان رابطهی حامی- پیرو نیز نام برده میشود. درواقع سیاست داخلی و خارجی رژیم شاه، «گذشته از آن که بازتاب منافع و تمایلات و خواستههای هیأت حاکمه و شخص شاه بود» [2] پیوندی ناگسستنی با غرب و آمریکا داشت.
شاه که بعد از کودتای 28 مرداد بقای خود و رژیمش را وامدار و مدیون آمریکا میدانست، از هیچ راهی جهت نشان دادن وابستگی خود به آمریکا دریغ نمیکرد و عملاً خود را به ابزار دست آمریکاییان تبدیل کرده بود. این وابستگی تا جایی بود که افزایش قیمت نفت نیز باعث نگردید تا شاه در سیاستهای اقتصادی خود قدری مستقلانهتر عمل کند.
از این رو بسیاری از طرحهای اقتصادی کشور نیز تحت تأثیر سیاستهای آمریکا اجرا میگردید. این طرحها در حالی به اجرا در میآمدند که بسیاری از آنها مطابق با نیازها و شرایط کشور نبوده و در مواردی به ضرر اقتصادی کشور نیز تمام میشدند. انقلاب سفید به همراه اصول ششگانه انقلاب از جملهی این طرحها میباشد که در مراجعت شاه از آمریکا و تحت فشار این کشور در اواخر سال 1341 به اجرا گذارده شد.
ایده اصلی این برنامه شخصی به نام «والتر ویتمن روستو» بود که «در زمان جان کندی یک سلسله رفورمهای اقتصادی و طرحهای اصلاحات ارضی را برای اجرا در کشورهای امریکای لاتین و خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی طراحی کرده بود.»[3] شاه که به آمریکا اعتماد زیادی داشت، امیدوار بود با اجرای این طرح بتواند وضعیت کشاورزی و تولیدی کشور را بهبود ببخشد، اما برخلاف انتظارات، نتیجه، «کاهش تولید و در نهایت کاهش نقش کشاورزی در اقتصاد ملی و جدایی روزافزون شهر و روستا بود.»
علاوه بر این، اتخاذ سیاست وابستگی به آمریکا باعث گردید تا بخش عظیمی از عواید حاصل از فروش نفت، صرف خرید تسلیحات نظامی گردد؛ زیرا ایالات متحده توانسته بود با فشار بر کشورهای عربی و ایران و نیز به بهانه عدم وجود امنیت در منطقه، این کشورها را وادار به خرید تسلیحات نظامی کرده و از این طریق «در حد قابل توجهی تراز تجارت خارجی خود را متوازن سازد، به هر حال دسترسی به نفت ایران برای اقتصاد کشورهای صنعتی بسیار حیاتی و مهم بود و با قطع آن، اقتصاد صنعتی اروپا، آمریکا، ژاپن و اسرائیل به خطر میافتاد.»
افزایش قیمت نفت نیز باعث شد تا اشتیاق شاه برای خرید تسلیحات دو چندان گردد. مطابق اطلاعات موجود، علیرغم آن که در سال 1357 آموزگار اعلام کرده بود که «در بودجهی جدید 17% از سهم بودجه نظامی کاسته شده، اما برخی از نمایندگان ایران در آمریکا، سرگرم خرید چهل میلیارد اسلحه برای ایران بودند.» [6] علاوه براین، از آنجا که آمریکا تولید و صادر کننده فن آوریهای پیشرفته به ایران بود، بخش دیگری از درآمد کشور صرف خرید و وارد کردن تکنولوژی پیشرفته از این کشور میگردید.
سرمایه گذاریهای کلان و صدور فن آوریهای پیشرفته
گذشته از آن که مبلغ هنگفتی از درآمد ناشی از فروش نفت در دهه 50 از طرق خرید تسلیحات نظامی، به بازارهای آمریکا سرازیر میشد، بخش دیگری از آن نیز صرف وارد کردن تکنولوژیهای پیشرفته غرب و آمریکا میگردید. این رابطه باعث گردیده بود تا «برای مثال ایران در برابر هر دلاری که از تجارت با آمریکا به دست میآورد، دو دلار برای کالاهای آمریکایی پرداخت کند.»استراتژی دولت در زمینهی وارد کردن ماشین آلات صنعتی از خارج، علاوه بر آنکه باعث استخدام متخصصان خارجی و هزینههای مربوط به آن صنایع میگردید، به تحمیل هزینههای زیاد در بسیاری از بخشهای تولیدی و نیز عدم توجه دولت به سایر بخشها از جمله بخش کشاورزی نیز منجر میشد.
از این رو، اتخاذ این سیاست در درازمدت منجر به وابستگی کشور در زمینهی کشاورزی و مواد غذایی گردید و دولت مجبور شد کمبود مواد غذایی کشور را از طریق واردات جبران نماید. در نهایت «این نوع استراتژی باعث رکود کشاورزی، افزایش فاصله میان شهر و روستا، کاهش تولید مواد غذایی و فرآوردههای کشاورزی و رشد مهاجرت روستائیان به شهرها بوده است.»
آمریکا علاوه بر آن که تأمین کنندهی اصلی فنآوریهای پیشرفته بود، از سرمایهگذاران اصلی در تأسیس بسیاری از کارخانجات در ایران نیز بود. در واقع افزایش قیمت نفت فرصت مناسبی جهت اجرای برنامههای بلندپروازانه شاه ایجاد کرده بود. وی که تأسیس کارخانجات را گامی در جهت توسعه اقتصادی میدانست، بدون اعتماد به نیروهای داخلی، امتیاز تأسیس کارخانجات جدید را به بیگانگان از جمله آمریکا واگذار کرد.
بدین ترتیب کارخانههای تولید کننده کالاهای مصرفی، سرمایهای، واسطهای در بخشهایی چون صنایع لاستیک، داروسازی و... توسط سرمایهگذاران خارجی یکی پس از دیگری در نقاط مختلف کشور تأسیس شد و نیروهایی را جهت فعالیت جذب کرد. «خصوصیت عمده این نوع صنایع، مصرفی بودن و وابستگی آنها از نظر مواد اولیه، قطعات، ماشین آلات، نیروی انسانی متخصص و در نتیجه وابستگی تولید به خارج بود.»
از طرفی، تأسیس بسیاری از این کارخانجات بدون هماهنگی و انطباق با نیازهای کشور صورت میگرفت که این امر منجر به عدم تحقق اهداف پیش بینی شده میگردید. بدین معنا که سرمایه داران خارجی ترجیح میدادند در بخشهایی سرمایهگذاری کنند که بتوانند بدون دردسر سودهای سرشاری کسب کنند که در بسیاری از موارد این سرمایهگذاریها نه تنها سودی در بر نداشت، بلکه به زیان کشور نیز تمام میشد. «به عنوان مثال کارخانه ذوب آهن که قرار بود تا سال 1348 برابر 600 میلیون دلار درآمد صادراتی برای کشور فراهم کند. در آن سال تنها 4 میلیون دلار درآمد داشت. در ابتدای انقلاب اسلامی، تأسیسات خارج از کشور مانند ذوب آهن و سایر تأسیسات مشابه برای کشور بارهای پرهزینهای به شمار میآمدند، نه داراییهای سرمایهای مفید.»
از این رو، بسیاری از سودهای ناشی از تأسیس این کارخانجات، نصیب سرمایهگذاران آن میگردید. بنابراین آمریکا با آگاهی از مزایای سرمایهگذاری، توانسته بود در طول 15 سال آخر سلطنت شاه، «با صدور 6/12 میلیارد ریال سرمایه در مقام دوم صادرکننده سرمایه به ایران، قرار گیرد.»
این در حالی بود که کشور با برخورداری از منابع طبیعی فراوان، قابلیت تولید و حتی صدور بسیاری از کالاهای مشابه خارجی را داشت. به عنوان نمونه «شرکت آلومینیوم سازی ایران در سال 1350 با حق لیسانس انحصاری شرکت رینولدز امریکا که یکی از شرکتهای بزرگ انحصار آلومینیوم جهان است، با ظرفیت پیشبینی شدهی 45 هزار تن در سال تأسیس شد. در برنامهی شرکت گفته شد که 75% تولید آن به خارج صادر میشود در حالی که ایران خود یکی از واردکنندگان آلومینیوم بود.»
وجود آمارهای مربوط به میزان صادرات و واردات نفتی و غیرنفتی نیز به خوبی مؤید این مطلب میباشد. «طبق آمار بانک مرکزی در سال 1356، 98%در صد صادرات ایران را نفت و تنها 2% درصد را سایر کالاهای غیر نفتی تشکیل میداد.»از این رو آمریکا با وابسته کردن کشور به کالاهای ضروری به خوبی از این وضعیت، استفاده میکرد. جدول زیر که مربوط به تراز تجاری ایران و آمریکا طی سالهای 51 و 52 میباشد، نشان میدهد که کشور تا چه میزان به آمریکا وابسته بوده و افزایش قیمت نفت نیز کمکی به بهبود این وضعیت نکرده است:
صادرات و واردات غیرنفتی ایران و آمریکا به میلیون دلار 291،
در نهایت کالاهای آمریکایی با ورود خود به کشور، تولید کشور را فلج کردند؛ زیرا بسیاری از آن کالاها از تعرفههای گمرکی پایینی برخوردار بوده و همین امر موجب کاهش تولید داخلی و عدم تمایل تولیدکنندگان به فعالیت میگردید. از این رو گزاف نیست اگر گفته شود روابط اقتصادی ایران و آمریکا ماهیتی امپریالیستی داشت که در درازمدت آسیبهای جدی به بخشهای تولیدی و کشاورزی کشور وارد کرد و باعث گردید تا کشور در زمینهی بسیاری از کالاهای اساسی، به کشورهایی چون آمریکا وابسته گردد.
سخن آخر
ارزیابی نهایی پیرامون موضوع روابط اقتصادی ایران و آمریکا در دههی 50 نشان داد که علیرغم افزایش چند برابری قیمت نفت در این دهه، اقتصاد کشور از پویایی لازم برخوردار نبود و این وضعیت تغییری در روند ارتباطات اقتصادی رژیم با کشورهایی چون آمریکا به وجود نیاورد. شاه که با افزایش قیمت نفت، بلندپروازانه، خود و کشور را در آستانهی ورود به دروازههای تمدن بزرگ میدید، اقداماتی را در جهت ایجاد صنایع و کارخانجات جدید توسط کشورهایی چون آمریکا آغاز کرد.
روابط اقتصادی گسترده رژیم با آمریکا باعث شده بود که اولاً شاه وابستگی خاصی به آمریکا داشته باشد، ثانیاً این کشور از بزرگترین صادرکنندگان فن آوری پیشرفته به ایران بود. بنابراین بخش عظیمی از عواید نفت با خرید فن آوریهای پیشرفته و نیز تأسیس کارخانجات جدید توسط سرمایهگذاران خارجی از جمله آمریکا، عاید این کشور گردید. اما این موضوع کمک چندانی به توسعه اقتصادی نکرد، زیرا سرمایهگذاران خارجی عمدتاً در بخشهایی سرمایهگذاری میکردند که بتوانند به راحتی سودهای سرشاری به دست آورند.
در این راستا دولت نیز امکانات لازم برای فعالیتهای بیدغدغه آنان را فراهم میکرد. از این رو طبیعی بود که سرمایهگذاران بدون توجه به نیازهای کشور و تنها با انگیزه سود شخصی اقدام به فعالیت نمایند. این درحالی بود که کشور با برخورداری از نیروهای متخصص و امکانات طبیعی سرشار، قابلیت تولید بسیاری از آن کالاها را در داخل کشور داشت. از این رو تراز تجاری کشور با آمریکا علیرغم افزایش قیمت نفت در دهه 50 تغییر چندانی نکرد و همچنان به سود آمریکا باقی ماند.
منبع: برهان
يكشنبه 10 اسفند 1393 ساعت 11:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
موضوع مهم تر از مسائل اقتصادی در روابط ایران و چین
موضوع مهم تر از مسائل اقتصادی در روابط ایران و چینهرچند مسائل اقتصادی نقش مهمی در توسعه روابط ایران و چین دارد و بیش از دیگر حوزه های ارتباطی خود را در رابطه تهران -پکن نشان می دهد اما می توانیم در دوره شناور بودن قطب بندی نظام بین الملل از موضوع مهم تری در این باره سخن بگوئیم- معاون اتاق بازرگانی روسیه خواهان افزایش روابط اقتصادی ایران و روسیه شد
معاون اتاق بازرگانی روسیه خواهان افزایش روابط اقتصادی ایران و روسیه شد ساری - ایرنا - معاون اتاق بازرگانی روسیه خواستار افزایش روابط اقتصادی و تراز بازرگانی ایران و روسیه شد به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی استان مازندران گئورگی پتروف در دیدار با مچکیده اخبار اقتصادی امروز ۲ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد/ جاسوسی آمریکا و انگلیس از سیمکارت ایرانسل/ افزایش
چکیده اخبار اقتصادی امروز۲ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد جاسوسی آمریکا و انگلیس از سیمکارت ایرانسل افزایش قیمت گاز و برق در لایحه بودجه۹۴اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب در مورد آغاز مطالعات طرح انتقال آب از سواحل خلیج فارس به فلات مرکزی ایران مذاکره حقوقی با انگلیس برای خروتشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها |اخبار ایران و جهان
تشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن مثبت ارزیابی کردن رابطه اتاق و قوه قضاییه از تشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها در آینده خبر داد کد خبر ۴۷۵۵۹۳ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۶ - 15 February 2015 رییس اتاق بازرگانی ایرانیورونیوز: کندی آهنگ رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۴
یورونیوز کندی آهنگ رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۴ دانلود لینک ۱۰ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳در اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی کیفیت ICT جمهوری اسلامی ایران: ایران قطب اجرای جایزه کیفیت ارتباطات و فناور
در اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی کیفیت ICT جمهوری اسلامی ایران ایران قطب اجرای جایزه کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه و جهان میشودمدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی کیفیت ICT جمهوری اسلامی ایران گفت برنامهریزی برای تبدیل شدن ایران به ع- نیویورک تایمز:مذاکرات هسته ای ایران و تنش در روابط آمریکا - اسرائیل
نیویورک تایمز مذاکرات هسته ای ایران و تنش در روابط آمریکا - اسرائیل تهران - ایرنا - نیویورک تایمز نوشت گفت و گوهای هسته ای ایران تنش در روابط آمریکا و رژیم اسراییل را تشدید کرده است در این مطلب آمده دولت باراک اوباما رییس جمهوری امریکا با جدیت تمام سرگرم مذاکره با جمهوری اسلاآمارهاي اقتصادي چين و آمريکا، مسير بازار طلا را تعيين مي کند
۶ اسفند ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۹ب ظ در روزهاي آينده آمارهاي اقتصادي چين و آمريکا مسير بازار طلا را تعيين مي کند کارشناسان آمارهاي اقتصادي چين و آمريکا را از جمله مهم ترين عوامل تأثير گذار بر بازار طلا در روزهاي آينده مي دانند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به اعتقاد کارشناسان وآمارهای بازدهی سرمایه بخشهای مختلف اقتصادی/ ساختمان اول شد |اخبار ایران و جهان
آمارهای بازدهی سرمایه بخشهای مختلف اقتصادی ساختمان اول شد براساس آمارهای استخراج شده به طور متوسط بازدهی نهایی سرمایه در بخشهای کشاورزی ساختمان صنعت معدن و خدمات به ترتیب 0 306 1 031 0 228 0 079 و 0 363 بوده است همانطور که ملاحظه میشود طی دوره مورد بررسی بیشترین بازدوخامت بی سابقه روابط اسرائیل - آمریکا بر سر ایران / نتانياهو قصد دارد به هر قيمتي جلوي توافق هسته اي را با اير
وخامت بی سابقه روابط اسرائیل - آمریکا بر سر ایران نتانياهو قصد دارد به هر قيمتي جلوي توافق هسته اي را با ايران بگيرد کریستین ساینس مانیتور نوشت تلاش های نخست وزیر اسرائیل برای به شکست کشاندن مذاکرات هسته ای ایران مقامات کاخ سفید را خشمگین کرده و باعث شده است روابط دیرینه اسرایک نشریه یهودی: توافق با ایران میتواند به روابط آمریکا و اسرائیل آسیب برساند
یک نشریه یهودی توافق با ایران میتواند به روابط آمریکا و اسرائیل آسیب برساندبا توجه به ماحصل مذاکرات چهار روزه ژنو که از توافق احتمالی میان ایران و 1 5 خبر میدهد برخی مقامات پیشبینی کردهاند که این توافق باعث ایجاد تنش در روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی شود به گزارش گروه بین&zwبرنامه اقتصادی چادرملو برای سال آینده |اخبار ایران و جهان
برنامه اقتصادی چادرملو برای سال آینده نوریان در رابطه با برنامه سال آینده گفت در سال آینده توليد فولاد را در برنامه خود داریم و با توجه به این که قيمت سنگ آھن درصدی از شمش فولاد است و قيمت این دو با یکدیگر ارتباط مستقيم دارد چنانچه کارھای عمرانی رونق پيدا کند و فولاد به قيمت ورویترز اعلام کرد استقبال داچ بورس آلمان از رای دادگاه آمریکا برای عدم برداشت از داراییهای بانک مرکزی ایران
رویترز اعلام کرداستقبال داچ بورس آلمان از رای دادگاه آمریکا برای عدم برداشت از داراییهای بانک مرکزی ایرانشرکت داچ بورس آلمان از تصمیم دادگاهی در آمریکا مبنی بر رد درخواست برداشت 1 6 میلیارد دلاری از داراییهای بانک مرکزی ایران در یکی از واحدهای این شرکت استقبال کرد به گزارش گرو- معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی :ایران مترقی ترین قوانین سرمایه گذاری جهان را دارد
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران مترقی ترین قوانین سرمایه گذاری جهان را دارد بندرعباس – ایرنا – معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت ایران دارای یکی از مترقی ترین قوانین سرمایه گذاری در دنیا است که در آن ریسک های سرمایه گذاری از جمله ریسک سیاسی ورود و خروج پول و تضمین اآمریکا از وضعیت نفت خوشحال است |اخبار ایران و جهان
آمریکا از وضعیت نفت خوشحال است در گذشته بازار چشمش به اوپک و بالاخص عربستان بوده که با کاهش مقداری از تولید خود تعادل در بازار ایجاد کند در این شرایط که عربستان سیاست خود را تغییر داده است در کاهش قیمت نفت نقش دارد کد خبر ۴۷۵۸۳۲ تاریخ انتشار ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۸ - 16 Februarنیویورکتایمز گزارش میدهد سند تازه از همدستی آمریکا، انگلیس و صهیونیستها در حملات سایبری به ایران
نیویورکتایمز گزارش میدهدسند تازه از همدستی آمریکا انگلیس و صهیونیستها در حملات سایبری به ایراناسناد تازه افشاشده نشاندهنده همکاری آژانس امنیت ملی آمریکا با ستاد ارتباطات دولت انگلیس در تشدید حملات سایبری علیه ایران است و ضلع سوم این همکاری اطلاعاتی یک نهاد جاسوسی رژیم صهیوندرخواست اتاقیها از وزیر دادگستری برای چگونگی برخورد با مدیران اقتصادی متخلف
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت محاکم قضایی کشور در برخورد با مدیران اقتصادی متخلف نباید باعث توقف فعالیت واحدهای تجاری و اقتصادی شوند به گزارش خبرنگار ایسنا غلامحسین شافعی امروز - یکشنبه - در نشست صبحانه کاری با وزیر دادگستری-
اقتصادی
پربازدیدترینها