تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802814332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- رشد سواد آموزی درقم بالاتر از میانگین کشوری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رشد سواد آموزی درقم بالاتر از میانگین کشوری قم - ایرنا - سطح سواد یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی جوامع است و بی تردید باسوادان می توانند از بسیاری فرصت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و توسعه ای جامعه بهره مند شوند.


به گزارش ایرنا ، سواد مشارکت مردم را در امور جامعه افزایش می دهد، چرا که مردم با کمک سوادشان به اطلاعات بیشتری دست پیدا می کنند و با حضور در برنامه ها و جلسات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی از بسیاری مسائل آگاهی می یابند و همچنان که میزان مشارکت اجتماعی افراد یک جامعه در تحقق زندگی بهتر و جامعه ای توسعه یافته تر اثر قابل توجهی دارد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مبارزه با بی سوادی به نهضتی فراگیر تبدیل شد، به طوریکه شاهد رشد بالای سواد در میان اقشار مختلف بودیم؛ در عین حال راه های بی سوادی مسدود نشده است و بنا به دلایل مختلف اجتماعی و اقتصادی کماکان شاهد بازماندن کودکان از تحصیل هستیم.
این انقلاب فرهنگی در قم نیز برکات بسیاری داشته، به طوریکه از بدو تاسیس نهضت سوادآموزی در این استان در اوایل سال 1360 تاکنون، حدود 360 هزار نفر از مردم قم از کلاس ها و فعالیت های مختلف سوادآموزی بهره مند شده اند.

* 94 درصد گروه سنی 10 تا 49 سال در قم باسواد هستند

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم گفت: طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال 1390 در کشور انجام شد، 94 درصد افراد در گروه 10 تا 49 سال ساکن این استان باسواد هستند.
حجت الاسلام محمدرضا قاسمی نیا با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، 40 درصد رشد باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال در قم اتفاق افتاده است، افزود: رشد باسوادی در این گروه سنی، 1.5 درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه 130 هزار بی سواد در گروه سنی شش سال به بالا در استان قم ساکن هستند، گفت: رشد باسوادی در این گروه سنی نسبت به میانگین کشوری نیز دو درصد بالاتر است و 44 هزار و 66 نفر از این تعداد در گروه سنی 10 تا 49 سال قرار دارند.
به گفته وی، اولویت برنامه های سوادآموزی تا پایان برنامه چهارم نیز گروه سنی 10 تا 29 سال بود که در قم بالای 98 درصد از این گروه سنی باسواد هستند که یکی از استان های موفق در رسیدن به اهداف برنامه چهارم توسعه بودیم.
قاسمی نیا با اشاره به اینکه دوره های آموزشی نهضت سوادآموزی به صورت رایگان برگزار می شود، گفت: امسال شش هزار و 500 نفر در 600 کلاس شهری و 500 نفر نیز در 150 کلاس روستایی در دوره های آموزشی نهضت سوادآموزی شرکت کردند.
وی افزود: یک هزار و 500 نفر از این تعداد، اتباع خارجی ساکن در استان بوده اند که به صورت رایگان در فعالیت های سوادآموزی شرکت کردند و آمادگی داریم در صورت تامین منابع مالی و انسانی، ظرف دو الی دو و نیم سال تمام مهاجران استان را که آموزش پذیر هستند، باسواد کنیم.
وی به سه دوره آموزشی که هم اکنون در نهضت سوادآموزی در حال اجراست، اشاره کرد و گفت: نخستین دوره، سوادآموزی نام دارد که در این دوره فرد بی سواد 400 ساعت آموزشی را با هدف کسب مهارت های اولیه خواندن، نوشتن و درک مطلب و همچنین روخوانی قرآن کریم می گذراند.
قاسمی نیا افزود: در این دوره چهار کتاب درسی تدریس می شود و مدرک کسی که در امتحانات دوره سوادآموزی قبول شود، معادل سوم ابتدایی است.
وی، دومین دوره آموزشی را دوره تحکیم سواد عنوان و بیان کرد: این دوره شامل 200 ساعت آموزشی با اهدافی از جمله پیشگیری از بازگشت بی سوادی، یادگیری مهارت های اصلی زندگی و زمینه سازی برای یادگیری مادام العمر برگزار می شود.
وی دوره انتقال را سومین دوره آموزشی نهضت سوادآموزی بیان کرد و افزود: سوادآموزان در این دوره با گذراندن 800 ساعت آموزش، با مهارت هایی از جمله ریاضی، علوم، فرهنگ و معارف دینی و کاربرد آن ها در زندگی بیشتر آشنا می شوند.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه میانگین سنی افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند، 35 تا 49 سال است، گفت: برون سپاری فعالیت های سوادآموزی مهمترین راهبرد نهضت سوادآموزی است که دراین طرح سعی می شود از افراد داوطلب برای سوادآموزی بی سوادان استفاده شود.
به گفته وی، امسال حدود 650 آموزش دهنده در قالب طرح فرد به فرد با نهضت سوادآموزی استان همکاری می کنند.
وی گفت: علاقه مندان به یاد دادن سواد خواندن و نوشتن به افراد بی سواد، می توانند با شرکت در کلاس های رایگان آموزش تدریس، در طرح آموزش فرد به فرد نهضت سوادآموزی شرکت کنند.
قاسمی نیا دو طرح باسوادکردن اولیاء بی سواد دانش آموزان و همچنین آموزش کودکان و نوجوانان کار، بدسرپرست یا بی سرپرست و یا معلول حرکتی و جسمی که بین سنین 10 تا 20 سال قرار دارند را از طرح های در حال اجرای نهضت سوادآموزی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: تاکنون 412 کودک و نوجوان با شرایط ذکر شده در استان قم شناسایی شده است.

* ریشه کنی بی سوادی نیازمند یک عزم ملی بالا و مشارکت عموم آحاد جامعه می باشد
وی مبارزه با بی سوادی را از زیرساخت های فرهنگی کشور دانست و گفت: عدم دسترسی به اطلاعات کامل بی سوادان و نبود منابع درسی و متون آموزشی ویژه بزرگسالان کم سواد غیرمحصل از مشکلاتی است که نیازمند توجه مسوولان می باشد.
قاسمی نیا با اشاره به اینکه متاسفانه بی سوادی به صفر نرسیده است، گفت: در این راستا تمام باسوادان و بی سوادان به صحنه نیامدند و همین عوامل باعث شد ورودی بی سوادی مسدود نشود.
وی تاکید کرد: ریشه کنی بی سوادی و رسیدن به حد مطلوب در باسوادی جامعه نیازمند عزم ملی و مشارکت تمام دستگاه های مسوول و آحاد جامعه می باشد.
وی با اشاره به موانع مسدود شدن بی سوادی، اضافه کرد: گرچه در استان قم بالاترین درصد پوشش تحصیلی افزاد لازم التعلیم یعنی سن شش تا 9 سال را داریم، اما حتی اگر یک نفر هم فرزند لازم التعلیم داشته باشیم که به سن مدرسه رسیده و به هر دلیل موفق نشده باشد که به مدرسه ورود پیدا کند، ورودی بی سوادی مسدود نخواهد شد.
قاسمی نیا تارکین میان پایه تحصیلی را از دیگر موانع رسیدن به حد مطلوب باسوادی عنوان و بیان کرد: تارکین میان پایه تحصیلی در همه دوره های تحصیلی وجود دارد، به این معنی که دانش آموزانی که وارد مدرسه شده اند و در میانه راه مثلا کلاس سوم یا چهارم ابتدایی مدرسه را رها کرده و به مدرسه بازنگشته اند، در آینده بی سوادان جدیدی می شوند و آموخته هایشان فراموش می شود.
وی تصریح کرد: جای مجموعه ای که به شناسایی و بازگرداندن دانش آموزان تارک میان پایه تحصیلی بپردازد، خالی است؛ به عبارت دیگر هیچ دستگاهی مشخصا و معینا نداریم که تارکین میان پایه تحصیلی را شناسایی کند و مجددا برای ادامه تحصیل دعوت کند و بنابراین اگر به این موضوع توجه جدی نشود، ما همچنان آمار بی سوادی خواهیم داشت.
وی، نقص در روش های شمارش و آمارگیری تعداد افراد بی سواد را از دیگر موانع باسوادی عنوان کرد و افزود: مهاجرپذیر بودن استان قم اعم از مهاجرت های درون استانی و برون استانی باعث شده است شناسایی افراد بی سواد به راحتی صورت نگیرد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم نقش اعضای خانواده و همچنین ائمه جمعه و جماعات را در تشویق بی سوادان برای شرکت در کلاس های سوادآموزی را موثر دانست و گفت: نقش رسانه های گروهی نیز در تحقق این امر انکارناپذیر است.
وی گفت: معتقدم هر فرد بی سوادی که باسواد می شود مانند یک پروژه عظیم فرهنگی و آموزشی می باشد که به بهره برداری می رسد، چرا که با باسوادشدن، بسیاری از استعدادهای درونی افراد شکوفا می شود و توانمندی فرد به منصه ظهور می رسد و این فرد باسواد نقش بسیار مهمی در پیشرفت مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه خواهد داشت.

* رییس اداره نظارت و سنجش معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم نیز با بیان اینکه ریشه کنی بی سوادی عزم ملی و اراده جمعی می خواهد، تصریح کرد: مبارزه با بی سوادی نباید تنها به عهده معاونت سوادآموزی گذشته شود و همه دستگاه ها و نهادهای علمی و فرهنگی جامعه، هر کدام به میزان توانایی و اثرگذاریشان در جامعه باید در این جهاد فرهنگی سهیم باشند.
محمد صادقی ضیا با اشاره به اینکه همکاری دستگاه ها و تشکلها بهترین گزینه برای جذب سوادآموزان می باشد، افزود: اگر در امر باسوادی الزامات و مشوق هایی وجود داشته باشد، زودتر و بهتر به نتیجه خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: اگر دستگاه هایی که متولی خدمت رسانی و تسهیلات به مردم هستند، ارایه خدمات را منوط به داشتن سواد مراجعه کنندگان کنند، شاهد بهبود جذب بی سوادان به نظام آموزشی خواهیم بود.
وی بیان کرد: اطلاع رسانی از معضلات احتمالی بی سوادی از طریق رسانه های جمعی نیز کمک شایانی در این زمینه خواهد کرد.
صادقی با اشاره به اینکه رشد باسوادی ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه را به دنبال خواهد داشت، گفت: اولیایی که باسواد هستند می توانند در امر آموزش و بسیاری دیگر از موضوعات در رشد و توسعه فرزندانشان نقش آفرین باشند.

* یکی از کارشناس نهضت سوادآموزی قم نیز گفت: اکثر افرادی که در کلاس های سوادآموزی شرکت می کنند متاهل هستند و مشغله کاری دارند که همین مساله باعث می شود رغبتی برای ادامه تحصیل نداشته باشند.
طاهره علی اکبری افزود: البته عده کمی نیز می گویند به دلیل بالا رفتن سنشان و کاهش توانایی یادگیری علاقه ای به حضور در کلاس های درس ندارند.
وی با اشاره به تاثیر بالای سوادآموزی درخانواده ها، گفت: دانش آموزانی که والدین تحصیل کرده دارند، سرنوشت بهتری در جامعه دارند و برعکس، سطح سواد اجتماعی در دانش آموزان با والدین بی سواد، پایین تر است.
ک/ 4
2085/6133/



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن