واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان زندانهای کشور: ایران از نظر قوانین و رعایت حقوق زندانیان از کشورهای مترقی دنیا است زاهدان - ایرنا - معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان های کشور گفت: ایران هم از نظر داشتن قوانین و هم به لحاظ رعایت حقوق زندانیان در سطح بین الملل از کشورهای مترقی دنیا محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، ابوالفضل حجتی پور روز شنبه در نشست هم اندیشی حمایت از زندانیان سیستان و بلوچستان افزود: ایران اسلامی هم اینک در حوزه قضایی با داشتن آیین نامه مترقی که بالاترین رعایت حقوق شهروندی در حوزه زندان را شامل می شود در مقایسه با زندان های دنیا از منظر حقوق شهروندی جزو مترقی ترین کشورها است و این افتخار بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی است.
وی اظهار داشت: زندان به عنوان یک نهاد مهم متولی اصلی اصلاح و تربیت مجرمین و هنجار شکنان و کسانی که از قانون تخطی می کنند بنا شده لذا می توان رسالت آن را ادامه دهنده رسالت انبیای الهی دانست.
وی ادامه داد: هدف نهایی انسان به عنوان اشرف مخلوقات الهی عبودیت است یعنی با دو اهرم هدایت درونی و پیامبران الهی در مسیر حق قرار می گیرد.
وی تصریح کرد:انسان گاهی به دلایل مختلف ممکن است در مسیر عبودیت دچار اشتباهاتی شود و در این راستا وظیفه همه انسانها و آحاد جامعه است که آن فرد را در مسیر صحیح هدایت قرار دهند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان های کشور اضافه کرد: هدایت انسان ها به طرق مختلف صورت می گیرد که در این مسیر زندان به عنوان یک مجازات ضروری و تلخ ولی اجتناب ناپذیر است چرا که این محل به عنوان محل حبس و ابزار مجازاتی مورد تایید همگان است.
حجتی پور تصریح کرد: زندان علاوه بر فواید که در مسیر اصلاح و تربیت دارد مضراتی نیز دارد که از جمله می توان به نفس زندان و مشکلات خانواده های زندانی اشاره کرد.
وی ادامه داد: اما با توجه به اینکه تاسیس زندان در نظام الهی مبتنی بر اصلاح و تربیت است لذا تمام فعالیتهایی که در مسیر خدمات زندانیان صورت می گیرد با هدف اصلاح و تربیت است.
وی به خدمات سازمان زندانهای کشور اشاره کرد و افزود: خدماتی که همکاران ما در این سازمان ارائه می دهند در حوزه سلامت جسم و روان زندانی تعریف شده لذا بخشی از این خدمات شامل کمک رسانی به خانواده زندانی، خدمات بعد از خروج زندانی، قضایی، فرهنگی و تربیتی است.
وی گفت: هم اینک حدود 235 هزار نفر در زندان های کشور حبس هستند که این سازمان با وجود منابع ناکافی در حوزه منابع انسانی و مالی اقدامات مناسبی را برای خدمات رسانی به این قشر از جامعه انجام داده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که حدود70 تا 80 درصد ورودی زندانیان ما را مجرمان مواد مخدر تشکیل می دهند و ورود هر فرد معتاد به زندان دارای مشکلات خاص خود است .
وی اضافه کرد: حدود 40 درصد مجرمان مواد مخدر دارای رفتارهای پرخطر و دارای سابقه های متعدد هستند .
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر انواع و اقسام امراض از طریق این افراد وارد زندان می شود یعنی حدود دو درصد این افراد مبتلا به بیماری های مهلک از جمله ایدز، هپاتیت و سل مقاوم هستند لذا هزینه هنگفتی را در حوزه بهداشت و درمان بر عهده این سازمان نهاده است.
وی تصریح کرد: به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مناسبی در زندان ها در بخش های مختلف بهداشت و درمان به خصوص مقابله با بیماری های مسری صورت گرفته به طوری که کشور ما رتبه نخست دنیا را در این زمینه از آن خود کرده و بارها مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: همچنین از نظر تربیتی فرهنگی نیز اقدامات مناسبی در زندان های کشور صورت گرفته به طوری که هم اینک حدود 10 هزار نفر فقط در امر حفظ قرآن از یک جزء تا حفظ کامل فعالیت می کنند و این سازمان همچنین در پنج سال اخیر با وجود کمبود روحانی جزو دستگاههای برتر در اقامه نماز از طریق ستاد اقامه نماز کشور معرفی شده است زیرا هدف و نگاه این سازمان در راستای کرامت انسانی است.
وی تصریح کرد: سازمان زندان های کشور با حمایت از انجمن های مختلف گام های موفقی را در راستای حمایت از خانواده زندانیان و زندانی های آزاده شده برداشته به طوری که نرخ بازگشت به جرم تنها در افراد زیر پوشش این نهاد به زیر دو درصد کاهش یافته است در صورتی که این آمار در کشور بین 26 درصد تا 42 درصد به تناسب فاصله زمانی مختلف است.
وی خاطر نشان کرد: این مساله نشان می دهد که اگر امکانات در اختیار این سازمان قرار گیرد تا بتواند زندانیان بیشتری را تحت پوشش حمایتی و مراقبت بعد از خروج از طریق ارائه تسهیلات و ایجاد شغل قرار دهد بازگشت به جرم نیز به همان مقدار کاهش پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: زندان به عنوان یک نهاد حاکمیتی در حوزه اصلاح و تربیت و بازگشت انسان به آغوش جامعه عمل می کند لذا بسیاری از اقدامات این سازمان فرا سازمانی و حاکمیتی است به طوری که همه اجزا حکومت باید در این مسیر دست به دست هم دهند تا بتوانند پدیده زندان و عوارض آن را مرتفع کنند.
وی مهمترین مشکل سازمان زندان های کشور را تراکم جمعیت کیفری عنوان کرد و افزود: ورود این جمعیت بی حد و حصر است به طوری که ظرفیت زندان های کشور 118 هزار تا 161 هزار نفر است اما هم اینک 235 هزار زندانی در کشور وجود دارد که این امر بسیاری از حوزه ها از جمله فرهنگی، بهداشتی و درمانی را تحت الشعاع خود قرار داده است.
وی ادامه داد: تراکم جمعیت کیفری علاوه بر مشکلات فراوان در زندان ها موضوع امنیت جامعه را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد زیرا اگر این امر مورد غفلت قرار گیرد خودش به پدیده ضد امنیتی تبدیل می شود لذا برای رفع این مشکل نیازمند همکاری همه مسوولان و خیرین هستیم.
به گزارش ایرنا، نشست هم اندیشی حمایت از زندانیان سیستان و بلوچستان روز شنبه با حضور نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، معاونان استاندار، فرمانداران و دادستان های استان در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.
7316 / 6081
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]