واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیالیز صفاقی تنها راه کاهش هزینه برای بیماران کلیوی شیراز - ایرنا - مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان فارس گفت: دیالیز صفاقی تنها راه کاهش درد ، رنج و هزینه برای بیماران کلیوی محسوب می شود.
نادر معینی ، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: انجمن کلیوی فارس زمینه بهره گیری بیماران کلیوی از دیالیز صفاقی را در درمانگاه این انجمن فراهم کرده است.
وی بیان داشت:هم اکنون در درمانگاه انجمن کلیوی برای بیماران دیالیزی ، امکان انجام دیالیز صفاقی به صورت رایگان فراهم است و این دسته از بیماران می توانند با زیر پوشش قرار گرفتن از امکانات این درمانگاه استفاده کنند.
به گفته معینی، هم اکنون 138 بیمار کلیوی تحت پوشش دیالیز صفاقی قرار دارند که با آگاه سازی بیماران از این شیوه درمانی می توان بخشی از مشکلات آنها را برطرف کرد.
وی ادامه داد: روزانه سه تا چهار بیمار دیالیزی به جمع بیماران کلیوی فارس افزوده می شود و با وجود توسعه بخش های دیالیز در دهه اخیر در فارس اما هنوز امکاناتی که در این زمینه مهیا شده پاسخگوی نیاز بیماران نیست.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان فارس بیان کرد:هم اکنون 33 بخش دیالیز در این استان فعال است اما به سبب افزایش روز افزون شمار بیماران این بخش ها قادر به پاسخگویی به آنها نیستند.
معینی افزود:یک هزار و 810 بیمار کلیوی در استان فارس وجود دارد در حالی که می توان با رعایت اصول پیشگیری از شمار مبتلایان به بیماری کلیوی تا حد قابل توجهی کاسته شود.
معینی ادامه داد:در حال حاضر هشت هزار و 500 بیمارکلیوی ، پیوندی، دیالیزی و بیمارانی که در شرف دیالیز و پیوند هستند، زیر پوشش این انجمن قرار دارند.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی فارس گفت: روزانه 160 بیمار کلیوی در درمانگاه این انجمن به صورت رایگان خدمات پزشکی و درمانی دریافت می کنند.
معینی ادامه داد:بیماران باسابقه فشار خون بالا ، دیابت ، مصرف کنندگان داروهای ضد التهابی غیر استروییدی ، بیماران روماتیسمی و افراد مبتلا به ضایعات نخاعی و سکته مغزی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی باید هر سه ماه تا شش ماه معاینه کامل شوند.
درروش دیالیزصفاقی (PD) ازصفاق (پرده ای طبیعی که حفره شکم را می پوشاند)استفاده می شود.این پرده طبیعی که سوراخ های کوچکی دارد و به عنوان صافی عمل می کند می تواند مواد زائد و مایعات را از بدن دفع کند.
مایع دیالیز از خلال لوله پلاستیکی نرم و کوچکی به نام کاتتر دیالیز صفاقی ، به حفره صفاق جریان می یابد.
کاتتر با یک جراحی کوچک داخل شکم گذاشته می شود. حدود 15 سانتی متر از این لوله خارج از شکم و زیر لباس بیمار باقی می ماند و وسیله ای برای اتصال کیسه های مایع دیالیز فراهم می آورد.
در دیالیز صفاقی فراینددیالیز داخل شکم بیمار با استفاده از غشا طبیعی " صفاق " به عنوان غشا دیالیز انجام می شود. مویرگ های صفاق دارای تعداد زیادی منافذ کوچک است. این منافذ به صفاق اجازه می دهد تا به عنوان غشای دیالیز مورد استفاده قرار گیرد.
در دیالیز صفاقی خون از خلال عروق خونی به صفاق جریان می یابد و از کنار منافذ عبور می کند و بنابراین آب و مواد سمی به آسانی می توانند از خلال منافذ عبور کنند و به هنگام دیالیز ، حفره صفاق به عنوان مخزن مایع دیالیز مورد استفاده قرار می گیرد.ک/3
6117
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]