واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست استانداری استان مرکزی: تقویت زنجیره مشارکت مردمی بهترین ابزار در کمک به اقشار کم درآمد است اراک- ایرنا- سرپرست استانداری استان مرکزی گفت: تقویت زنجیره مشارکت مردمی و جذب کمک های هدفمند خیران، بهترین ابزار در توانمند کردن فکری و مالی اقشار محروم و کم درآمد است.
شکرالله حسن بیگی روز شنبه در نشست مشارکت های مردمی اداره کل بهزیستی استان مرکزی افزود: نهادهای حمایتی باید پلی بین اقشار کم توان مالی با طیف مرفه جامعه هستند و بیشترین تلاش آن ها بایدبر ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و بهره گیری حداکثری از ظرفیت های مردمی در راستای توانمند کردن محرومان باشد.
وی گفت: محدودیت اعتبار دستگاه های دولتی و طولانی بودن روند قوانین و مقرارت از موضوعاتی است که لزوم توجه به تقویت مشارکت های مردمی را دو چندان می کند.
سرپرست استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: ابداع طرح ها و برنامه های جدید برای مهارت آموزی و توانمند کردن مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و هدایتگری صحیح منابع جامعه از طریق کمک های مردمی موضوعی با اهمیت و جدی است.
حسن بیگی اضافه کرد: نهادهای حمایتی استان باید در قالب تشکیل شورای مشارکت های مردمی ، جذب منابع غیردولتی در ساماندهی و اجرای برنامه های اثرگذار برای محرومان را سرلوحه امور خود قرار دهند.
وی بیان کرد: کمک های مردمی جمع آوری شده در نقاط مختلف استان مرکزی باید اولویت بندی شده و بر حسب نیازهای ضروری با نظارت دقیق در ساماندهی مسایل محرومان راهبری شود.
حسن بیگی افزود: اشتغال زایی از ضروری ترین نیازهای اقشار کم توان و ناتوان جامعه است و تصمیم سازان این حوزه باید با مشارکت خیران بسترهای شغلی پایدار را با توجه به مهارهای این قشر و اموزش های هدفمند دنبال کنند.
وی افزود: زنجیره مشارکت های مردمی در استان نیازمند اطلاع رسانی دقیق از وضعیت موجود و نیازهای اقشار ضعیف دارد و این مهم رسالت رسانه ها را سنگین تر می کند تا با روش های نوین جلب مشارکت طیف پردرآمد جامعه را در امور خیر گسترش دهند.
سرپرست استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: بهزیستی از تاثیرگذارترین نهادهایی بوده است که در طول تاریخ انقلاب اسلامی خالصانه و بی منت اقدامات گسترده ای در راستای محرومیت زدایی در جامعه انجام داده و با اقدامات کارشناسی ضریب آسیب های اجتماعی را در جامعه مهار کرده است.
مدیر حوزه های علمیه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی غنی در نهادهای حمایتی استان یک ضرورت است چرا که بدون نقشه راه و آگاهی از نیازهای اقشار کم توان و ناتوان، امکان برنامه ریزی های کاربردی برای مشارکت های مردمی کاهش می یابد.
حجت لاسلام سید علی حسینی پور افزود: دستگیری از مستضعفان و برقراری عدالت در جامعه یکی از اهداف والای امام راحل در انقلاب اسلامی بود بنابراین همه اقشار جامعه به خصوص مسوولان باید در تحقق این هدف بکوشند.
وی گفت: شناسایی محرومان و خیران در هر محله و منطقه، استفاده از ظرفیت ها به نحو احسن و افزایش مشارکت های مردمی باید از اولویت های کاری نهادهای حمایتی باشد.
مدیر حوزه های علمیه استان مرکزی اظهار کرد: تخصیص یارانه ها به همه اقشار جامعه اشتباهی بزرگ بود چرا که اگر این منابع به شکل هدفمند برای اقشار کم توان و ناتوان صرف می شد شرایط امروز جامعه به شکل دیگری بود.
وی یادآوری کرد: رسیدگی به فقرا و دستگیری از مستمندان یکی از راهبردهای سبک زندگی ایرانی - اسلامی و اقتصاد مقاومتی است، بنابراین مسوولان باید اقشار کم توان جامعه را شناسایی کرده و برای حل مشکلات این قشر از جامعه تلاش کنند.
حجت الاسلام حسینی پور گفت: منازل مددجویان بهزیستی در پروژه مسکن مهر شهرجدید مهاجران باید هر چه زودتر تکمیل و مورد استفاده این قشر از جامعه قرار بگیرد .
مدیرکل امور بانوان استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: برای افزایش انگیزه مددجویان برای حضور در اجتماع باید رویکرد بهزیستی از حمایت مالی به توانمندسازی تغییر یابد.
وی ادامه داد: مدد جویان باید مهارت های لازم برای کار و اشتغال را کسب کنند تا به استقلال مادی برسند و کسانی که امکان توانمند شدن را دارند از زنجیره حمایت مالی و دریافت مستمری خارج شوند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: توانمند سازی، ساخت مسکن، تهیه جهیزیه و پرداخت هزینه درمان برای مدد جویان مهمترین رویکردهای این نهاد است.
بهروز رفیعی افزود: بیش از 63 میلیارد و 381 میلیون ریال تا پایان آذرماه سال جاری به صورت نقدی ،غیر نقدی و خدماتی از سوی مراکز دولتی و غیر دولتی و هیات امنایی به عنوان مشارکت های مردمی جذب اداره کل بهزیستی استان مرکزی شد.
هم اکنون بیش از 70 هزار مددجو در سه حوزه اجتماعی، توانبجشی و پیشگیری تحت پوشش اداره کل بهزیستی استان مرکزی قرار دارند. ک/2
3017/6013
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]