پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849664708
11 فروردین؛ توافق، ترک میز مذاکره یا تکرار تمدیدی دیگر؟ / مواضع آمریکا در 2 روی یک سکه
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
11 فروردین؛ توافق، ترک میز مذاکره یا تکرار تمدیدی دیگر؟ / مواضع آمریکا در 2 روی یک سکه
آخرین دور مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا روز دوشنبه 4 اسفند (23 فوریه) در ژنو در حالی به پایان رسید که طرفین، ارزیابی مثبتی از آن داشتند، به طوری که جان کری وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد در کار پیشرفت حاصل شده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در روزهای ابتدایی دی ماه 1393 رزمایش دفاع دریایی و هوایی را در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز برگزار کرد که در جریان آن، دهها قایق تندرو به یک ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی و چند پهپاد فرضی حمله بردند.
«ایرانیها پای میز از صلح حرف میزنند ولی در عمل، آمریکا را به جنگ تهدید میکنند. مانور پیامبر اعظم 9، روشنترین پیامی بود که به آمریکا و متحدانش داده شد تا خلیج فارس را ترک کنند.»
جملۀ بالا، فحوای کلام برخی رسانههای غربی بعد از رزمایش "پیامبر اعظم 9" بود که در اولویت اخبار خبرگزاریهایشان قرار دادند و فوراً سررشته این مانور دریایی-هوایی را به طناب مذاکرات هستهای ایران با 5+1 که به مراحل حساسی هم رسیده، گره زدند.
در بخشی از این مانور سربازان ایرانی با طناب بر عرشۀ ماکت ناوبر آمریکایی فرود آمدند.
این قبیل جوسازیهای رسانهای که معمولاً در حول و حوش زمان مذاکرات هستهای کلید میخورند، بیسابقه نیست. مطبوعات بینالملل، پرونده هستهای کشورمان را در ده سال گذشته به تمامی تحولات منطقه، از درگیریهای لیبی و عراق و یمن گرفته تا حتی مرگ پادشاه عربستان، به نوعی ربط دادهاند. همین امر نشان میدهد نه رسانهها و نه دولتها نمیتوانند ایران را لحظهای از دگرگونیهای منطقه (در وهله اول مبارزه با تروریسم داعش) حذف کنند یا نقش تأثیرگذار قدرت و نفوذ تهران را نادیده بگیرند.
با وجود این جدیدترین موضوع، که همانا رزمایش دفاعی سپاه و اتهام یک بام و دو هوای ایران در مسئله هستهای است، "کوین استفنز" سخنگوی نیروی دریایی آمریکا گفت: ایالات متحده فعلاٌ نگرانیای از بابت ایران ندارد. علاوه بر این "جان کری" وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه در کنگره آمریکا از مذاکرات هستهای با ایران دفاع کرد و نسبت به اینکه توافق خوبی صورت خواهد گرفت، به اعضای کنگره اطمینان خاطر داد. البته اشپیگل این "دفاع جانانه" را "مقدمهای برای عصبیت نتانیاهو از دست دموکراتهای آمریکا" میخواند.
برخی سناتورهای آمریکایی مانند "لیندزی گراهام" این روزها بیش از گذشته به نقد عملکرد کری در موضوع ایران میپردازند اما روی هم رفته، آمریکا بعد از 24 نوامبر سعی در جلب اعتماد ایران و القای نگاهی مثبت به "توافق جامع" دارد. چرا؟
*** آمریکا روی پاندول امید و نگرانی؟
بعد از تمدید شش ماهۀ مذاکرات در 24 نوامبر 2014 از یک طرف خانم "موگرینی" به نمایندگی از اتحادیه اروپا توافق با ایران را به نفع همه دانسته و از قدرتهای جهانی، نمایش یک اراده سیاسی را خواستار شده؛ از طرف دیگر تلاشهای وزرای خارجه دو کشور ایران و آمریکا همانند دو رأس این رویارویی، تقویت شده و هر سری از ملاقاتها به جای مذاکرات ایران- 5+1 عملاً به صحنه گفتگوهای دوجانبه و مستقیم ایران- آمریکا تبدیل شده است.
"امانوئل اتولنگی" کارشناس خاورمیانه معتقد است: «نزدیکی آمریکا به ایران، از یک تنشزدایی ساده فراتر رفته و ممکن است حتی تا همکاری نظامی علیه داعش نیز گسترش یابد {...} فرستادن نامههای پیاپی از طرف دولت آمریکا به ایران، به این معنی است که آمریکا به ایران نیاز دارد و این نیاز، طبیعتاً اعتمادبهنفس ایران را در پای میز مذاکرات هستهای بالا برده و بیش از این هم خواهد برد.»
خوشبینیهای امیدوارانه نسبت به تأثیر روابط ایران و آمریکا بر مذاکرات، یک روی این سکه است. نزدیکی این دو کشور که دنیا آنان را به دو دشمن دیرینه میشناسد، از نگرانیهای طرف غربی جداشدنی نیست. همانطور که در بالا گفته شد، اصلیترین عامل نگرانی غرب، به نفوذ ایران در منطقه و حمایت از محور مقاومت برمیگردد.
شاید به جرأت بتوان گفت ایدهآلترین حالت برای طرف غربی در روند مذاکرات این بود که انواع و اقسام موضوعات حاشیهای (از تروریسم داعش در سوریه، نقش مستشاری ایران در عراق، حمایت ایران از حزبالله، سامانه دفاع موشکی کشور و... گرفته تا اتهام نقض حقوق بشر و غیره) به درون اتاق مذاکرات راه مییافت؛ اما به مدد رهنمودهای رهبری، هوشمندی و دیپلماسی پرزحمت هیئت مذاکرهکنندۀ کشورمان، اکنون دیگر جایی برای طفره رفتن از موضوع هستهای نیست و طرفین ناخودآگاه معطوف و محدود به خط هدفمند توافق، گفتگو میکنند.
*** طرف ایرانی: توافق ناقص، مبهم، چندمرحلهای، مشروط،... ممنوع!
آخرین دور مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا روز دوشنبه 4 اسفند (23 فوریه) در ژنو در حالی به پایان رسید که طرفین، ارزیابی مثبتی از آن داشتند، به طوری که جان کری وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد در کار پیشرفت حاصل شده است.
سخنگوی دولت "محمدباقر نوبخت" در حاشیه جلسه هیأت دولت در روز سه شنبه 5 اسفند تاریخ دقیقی را برای احتمال نتیجهگیری از مذاکرات عنوان کرد و گفت: «این بار از نظر زمانی مقید هستیم که تا 11 فروردین ماه مذاکرات را به فرجام برسانیم، البته نه فقط در سطح توافقات کلی بلکه باید در جزئیات نیز به نتیجه برسیم، پس انشاءالله تغییر رویه به نحوی باشد تا از حقوق ملت عزیزمان به نحو شایسته استیفا کنیم.»
ابراز خرسندی نسبی طرفین از روند فعلی، در حالی است که طرف ایرانی هر گونه توافق ناقص، مبهم، چندمرحلهای و مشروط را ممنوع میداند و از آن اجتناب خواهد کرد.
نقل قولها حاکیست هر دو طرف میدانند که فرصت باقیمانده، غنیمت است. در گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به دیدار مدیر کل آژانس با دکتر ظریف در مونیخ اشاره شده که بر حل و فصل تمامی موضوعات باقیمانده مربوط به برنامه هستهای ایران در اسرع وقت تأکید نمود.
شایان ذکر است دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای گروه 1+5 دوشنبه هفته آینده در ژنو و در حاشیه نشست شورای حقوق بشر برگزار میشود و هنوز کسی نمیداند که آیا پایان مارس 2015 یک "توافق سیاسی" و پایان ژوئن 2015 یک "توافق جامع در جنجال هستهای ایران" را به ارمغان خواهد آورد یا این سیبی که به آسمان پرتاب شده، همچنان به هزار سو چرخ خواهد خورد تا به زمین بیفتد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پیشرفت قابل توجهی در دور اخیر مذاکرات به دست آمد
پیشروی فنی مذاکرات مستلزم برداشتن تحریمهاست
گراهام: لایحه ایفای نقش مستقیم کنگره در مذاکرات ایران را این هفته ارائه میکنیم
امیدواریم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم به نتیجه برسیم
دیدار و رایزنی صالحی و مونیز با حضور معاونان ساعت 14 به وقت ژنو
ورود مهمانان جدید به مذاکرات هستهای/ "صالحی" صلح آمیز بودن پرونده هستهای را از منظر فنی به مذاکره مینشیند
چین و روسیه مستقل از سیاست آمریکا وارد صحنه مذاکرات شوند
اقتصاد مقاومتی طرح تکمیلی مذاکرات/ فرمولی که آمریکا را حیرت زده کرد/ آیا عربستان یک متغیر وابسته است؟!/ ایجاد اختلاف میان دشمنان دستاوردی از توافق ژنو
تحریم شرکت نفتکش اقدامی سیاسی و خلاف روند مذاکرات است/توضیح پیرامون تفاوت میان تفاهم و توافق در روند مذاکرات ایران با 1+5
آمریکا به گزارش دهی به اسرائیل درباره مسائل مربوط به ایران ادامه میدهد
ظریف: چین از اعضای کلیدی 1+5 است/ وانگ یی: با گزینه نظامی و تحریم علیه ایران مخالفیم
مذاکرات با آمریکا فقط در موضوع هستهای است/ مبارزه آمریکا با داعش از روی صداقت نیست/ ایران از هرگونه تلاش برای آزادسازی سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی حمایت میکند
غرب نیاز خود را درقالب امتیاز به ایران نفروشد/ کلیات و جزئیات هستهای باید در یک جلسه به توافق برسد
هیچ دلیلی برای دو مرحلهای شدن مذاکرات وجود ندارد/ اکنون که توپ در زمین آمریکاست، تصمیم بگیرند
اراده ملت در موضوع هستهای اجازه تصورات غلط را به هیچ کشوری نمیدهد/ تیم مذاکرهکننده دقیق عمل میکند
"کری" هر نوع تمدید مذاکرات با ایران پس از ماه مارس را رد کرد
نامه رهبر ایران فوق العاده بود /وارد جزئیات فنی شده ایم
مذاکرات هستهای در آستانه «توقف»؟ / ادعای قابل تامل واشنگتن پست در مورد فرجام مذاکرات
طولانی شدن مذاکرات نشان قدرت ایران است/ رژیم صهیونیستی ذلیلترین روزهای عمر خود را میگذارند
آیا سقوط قیمت نفت، بر مذاکرات هستهای ایران اثر میگذارد؟
رای مثبت کمیته بانکداری سنای آمریکا به تشدید تحریمها علیه ایران
۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به ترک میز مذاکره توسط آمریکایی ها: باج خواهی می کنند ولی نتیجه ندارد
واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به ترک میز مذاکره توسط آمریکایی ها باج خواهی می کنند ولی نتیجه ندارد سیاست > دیپلماسی - ایسنا نوشت سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت اظهار نظر اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر ترک میز مذاکرات به دلیل ناکامی آمریکاییهااختلافات کلیدی هنوز وجود دارد/آمریکا آماده ترک میز مذاکره است
جان کری اختلافات کلیدی هنوز وجود دارد آمریکا آماده ترک میز مذاکره است خبرگزاری پانا وزیر امور خارجه آمریکا گفت اگر ایران با اقداماتی که ثابت میکند به دنبال دستیابی به سلاح هستهای نیست موافقت نکند آمریکا آماده است تا از میز مذاکره کنارهگیری کند ۱۳۹۳ يکشنبه ۳ اسفند ساعت 10 0رایزنیهای فشرده بدون نشر خبر به بیرون از اتاق مذاکرات/ ترک میز مذاکره در صورت عدم تامین منافع کشور
گزارش مشروح روز سوم مذاکرات جاری هستهای رایزنیهای فشرده بدون نشر خبر به بیرون از اتاق مذاکرات ترک میز مذاکره در صورت عدم تامین منافع کشور سخنان نسنجیده جان کری فضای آرام و رو به پیشرفت مذاکرات را با شگفتی مواجه کرد و سبب شد ایران نیز با اظهاراتی برآمده از عدم تاثیر این سخنانسردار نقدی در همایش بسیج دانش آموزی: مذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند/
سردار نقدی در همایش بسیج دانش آموزی مذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند فتنه موضوعی فرا دولتی استرییس سازمان بسیج مستضعفین گفت برای موضوع ملی هسته ای گروهی به مذاکره رفته اند که اگر توانستند تمامی حقوق ملت را احیاء کنند از آنها حمایت می شودمذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند
مذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت برای موضوع ملی هسته ای گروهی به مذاکره رفته اند که اگر توانستند تمامی حقوق ملت را احیاء کنند از آنها حمایت می شود و در غیر اینصورت با زیاده خواهی طرف مقابل باید میز مذاکره راوزیر دفاع در حاشیه یادواره شهید رهنمون: اقتدار ایران، غرب را پای میز مذاکره نشاند/هر گونه دیوانگی آمریکا پاسخ
وزیر دفاع در حاشیه یادواره شهید رهنمون اقتدار ایران غرب را پای میز مذاکره نشاند هر گونه دیوانگی آمریکا پاسخ مناسب خواهد داشتوزیر دفاع گفت پیام رزمایش اخیر این بود که این منطقه می تواند امنیت خودش را تأمین کند و نیازی به حضور بیگانگان نیست در مورد مذاکرات هسته ای نیز اقتدار ایرعراقچی: ماهم ابایی از ترک میز مذاکره نداریم
عراقچی ماهم ابایی از ترک میز مذاکره نداریم عضو ارشد تیم مذاکرهکننده کشورمان تأکید کرد اگر یک طرف سعی کند با استفاده از روشهای غیرمذاکراتی اراده خود را در مذاکرات تحمیل کند ما هم حتماً اِبایی از ترک میز مذاکره نخواهیم داشت تسنیم سید عباس عراقچی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرعراقچی:اِبایی از ترک میز مذاکره نخواهیم داشت
عراقچی اِبایی از ترک میز مذاکره نخواهیم داشت عضو ارشد تیم مذاکرهکننده کشورمان تأکید کرد اگر یک طرف سعی کند با استفاده از روشهای غیرمذاکراتی اراده خود را در مذاکرات تحمیل کند ما هم حتماً اِبایی از ترک میز مذاکره نخواهیم داشت به گزارش نیوز سید عباس عراقچی در مصاحبه با واحد ماقتدار ایران، غرب را پای میز مذاکره نشاند/هر گونه دیوانگی آمریکا پاسخ مناسب خواهد داشت
اقتدار ایران غرب را پای میز مذاکره نشاند هر گونه دیوانگی آمریکا پاسخ مناسب خواهد داشت وزیر دفاع گفت پیام رزمایش اخیر این بود که این منطقه می تواند امنیت خودش را تأمین کند و نیازی به حضور بیگانگان نیست در مورد مذاکرات هسته ای نیز اقتدار ایران غرب را پای میز مذاکره کشاند و از ایعراقچی: اگر رویکرد قلدرمابانه به میز مذاکره کشیده شود، حتما آن را ترک میکنیم
عراقچی اگر رویکرد قلدرمابانه به میز مذاکره کشیده شود حتما آن را ترک میکنیمعراقچی در واکنش به اظهارات کری گفت تا وقتی ادبیات احترام در پشت میز مذاکره وجود دارد به مذاکرات ادامه میدهیم و ارزشی برای فضاسازیهای رسانهای قائل نیستیم ولی اگر این رویکرد بخواهد به میز مذاکره کشیدهنشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا/تکرار کری: ایران به چرخه سوخت مسلط شده/کشورهای عضو انپیتی حق دا
نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تکرارکری ایران به چرخه سوخت مسلط شده کشورهای عضو انپیتی حق دارند برنامه صلحآمیز داشته باشند هیچ گزینهای از روی میز خارج نشدهوزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حضور یافت تا در مورد اولویتهایسیروس ناصری: به توافق هسته ای نزدیکیم /حتی اگر مذاکرات شکست بخورد آمریکا ناگزیر است دوباره به میز مذاکره بازگر
سیروس ناصری به توافق هسته ای نزدیکیم حتی اگر مذاکرات شکست بخورد آمریکا ناگزیر است دوباره به میز مذاکره بازگردد سیروس ناصری می گوید در صورتی که مذاکرات به شکست بینجامد یک دوره موقتِ حاد پیش می آید اما این دوران کوتاه خواهد بود چون با ابزارهای فشار ایران آمریکا ناگزیر است دوبا- قطر بار دیگر میزبان گفتگوهای طالبان و آمریکا
در میان تایید و تکذیب طرفین قطر بار دیگر میزبان گفتگوهای طالبان و آمریکا تهران - ایرنا - مسوولان جنبش طالبان افغانستان خاطرنشان کردند هیاتی از سوی آنان به منظور انجام گفتگوهای صلح احتمالی با مقامات آمریکا در قطر دیدار خواهد کرد به گزارش پایگاه اینترنتی خبری مستقل الوعی نیوز طیهکر ایرانی روی میز معامله ترکیه و آمریکا
هکر ایرانی روی میز معامله ترکیه و آمریکا آیا تحویل نیما هکر متهم ایرانی از سوی پلیس ترکیه به آمریکا در راستای فشار سیاسی در پرونده فتح الله گولن شکل گرفته است روزنامه هفت صبح - فرید عطارزاده آیا تحویل نیما هکر متهم ایرانی از سوی پلیس ترکیه به آمریکا در راستای فشار سیاسی در پرسردار نقدی: مذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند
سردار نقدی مذاکرهکنندگان در صورت زیادهخواهی طرف مقابل باید میز مذاکره را ترک کنند رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت برای موضوع ملی هستهای گروهی به مذاکره رفتهاند که اگر توانستند تمامی حقوق ملت را احقاق کنند از آنها حمایت میشود و در غیر اینصورت با زیادهخواهی طرف مقابل باید میدولت آمریکا در شرایطی نیست که میز مذاکرات را ترک کند
داریوش قنبری در گفت وگو با پانا دولت آمریکا در شرایطی نیست که میز مذاکرات را ترک کند خبرگزاری پانا اگر چه هنوز پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بدست نیامده است اما به دلیل شرایط ویژه ای که دو طرف در مذاکرات به دنبال تحقق آن هستند به نظر نمی رسد دولت آمریکا چنان که وزیر خارجه آن کجهانگیرزاده در گفتوگو با فارس: هیچگاه مذاکرات را بر مدار آمریکاییها پایهریزی نکردهایم تا به دلخواهشان پای
جهانگیرزاده در گفتوگو با فارس هیچگاه مذاکرات را بر مدار آمریکاییها پایهریزی نکردهایم تا به دلخواهشان پای میز مذاکره آمده یا کنار بکشیمعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ما هیچگاه مذاکرات را بر مدار آمریکاییها پایهریزی نکردهایم تا به دلخواه آنها پای میز مذاکره بیاییم یا از آن کنار-