تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842228712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به جاي دشمني با ايران، رابطه خوبي برقرار کنيم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به جاي دشمني با ايران، رابطه خوبي برقرار کنيم
نماینده پارلمان انگلیس گفت، سیاست انگیس باید برقراری رابطه خوب با تهران باشد تا دشمنی همانطور که این کشور به محض اینکه خواست پایگاه نظامی در بحرین ایجاد کند، وضعیت حقوق بشر بحرین را در حال بهبود اعلام کرد.
کد خبر: ۴۷۸۹۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۰ - 27 February 2015


نماینده پارلمان انگلیس گفت، سیاست انگیس باید برقراری رابطه خوب با تهران باشد تا دشمنی همانطور که این کشور به محض اینکه خواست پایگاه نظامی در بحرین ایجاد کند، وضعیت حقوق بشر بحرین را در حال بهبود اعلام کرد.


به گزارش واحد مرکزی خبر، جرمی کوربن نماینده پارلمان انگلیس در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی اللولوه گفت: روابط بحرین و انگلیس در سطحی معین از دوره استعماری آغاز شد و بعد از استقلال بحرین نیز ادامه یافت. دو کشو روابط نظامی محکمی نیز داشتند ولی در طول چند سال گذشته نگرانی ها درباره حقوق بشر در بحرین افزایش یافته است. شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس این نگرانی را مطرح کردند و از سوی دیگر حضور نظامی انگلیس در بحرین افزایش یافته بود. 


دولت انگلیس چند هفته قبل نیز اعلام کرد که استحکامات و حضور نظامی در بحرین را گسترش می دهد. این یعنی روابط سیاسی محکم و متقابلی بین دولت انگلیس و بحرین وجود دارد و اعضای پارلمان انگلیس درباره نقض حقوق بشر در بحرین به شدت ابراز نگرانی کردند و طبعا رابطه منامه و لندن عجیب و پیچیده است. من امیدوارم وضع حقوق بشر در بحرین بهبود یابد. نمی توان روابط بین کشورها را از مسایل منطقه ای جدا دانست. خاورمیانه منطقه ای است که با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می کند. ملت فلسطین با کسانی که تلاش می کنند سرزمین شان را اشغال کنند، در تنش است. سوریه درگیر جنگ داخلی است. یمن نیز با مشکلات زیادی مواجه است و از طرف دیگر مسئله روابط آینده با ایران نیز وجود دارد. این برای همه منطقه بسیار مهم است، زیرا دولت های آمریکا و انگلیس که برای فروش سلاح به عربستان ، بحرین، امارات و شماری دیگر از کشورها تلاش می کنند، در همان زمان و در سطح معینی برای منزوی کردن ایران گام بر می دارند. از سوی دیگر تلاش می کنند تا حدودی در ایران نفوذ کنند و من معتقدم توجیه دولت انگلیس برای گشایش پایگاه نظامی بزرگتر در بحرین حول محور امنیت انگلیس می چرخد ولی در واقع هدف از آن افزایش نفوذ غرب در منطقه است.


وی گفت : من معتقدم که به جای این کارها بهتر است روابط با ایران را بهتر کنیم و بهبود بخشیم و در همین حال این کشور را در مواردی مانند نقض حقوق بشر تحت فشار قرار دهیم. ما باید برای برقراری آتش بس در سوریه تلاش کنیم. برقراری آتش بس و گفتگوها در سوریه باید بر اساس مفاد کنفرانس ژنو 2 صورت گیرد. اگر مبنا این کنفرانس باشد در نهایت حل تنش سوری محقق خواهد شد و البته راه طولانی باید طی شود. من معتقدم که اقدام انگلیس به ایجاد پایگاه جدید در بحرین گامی اشتباه در مسیر اشتباه است. این سوال که آیا انگلیس از عهده هزینه های احداث پایگاه جدید در بحرین برمی آید.؟ بسیار مهم است. زیرا انگلیس دو درصد از درآمد ناشی از تولید ناخالص داخلی اش را صرف امور دفاعی می کند. این هزینه به علت عضویت انگلیس در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو است. البته انگلیس مشکلات دیگری نیز دارد. مثلا باید سطح خدمات رسانی و هزینه مربوط به آن را که بر دوش دولت است حفظ کند. ما امروز سیاست ریاضت اقتصادی را در دستور کار داریم. انگلیس سالانه بیش از 35 میلیارد پوند در بخش دفاعی هزینه می کند. این رقم بالایی است و چهارمین کشور در سطح جهان قلمداد می شود. بعد از جنگ جهانی دوم مناقشه و بحث طولانی درباره نقش انگلیس در جهان ایجاد شد. این که تا قبل از جنگ جهانی اول یک قدرت استعماری بوده است و نفوذ امپراتوری استعمار انگلیس بسیار افت کرده است. بعد از جنگ جهانی دوم کشورهایی مانند هند ، پاکستان ، بنگلادش و سریلانکا مستقل شدند و بعد از آن در دهه شصت مستعمرات انگلیس در آفریقا مستقل شدند و هارولد ویستون نخست وزیر وقت انگلیس در دهه شصت پایان سیاست شرق سوئز را اعلام کرد و گفت، انگلیس به زودی حضور نظامی در شرق سوئز را پایان می دهد و این حضور را به قبرس در دریای مدیترانه کاهش می دهد.


کوربن اضافه کرد: آن چه که امروز رخ می دهد بازگشت به همان سیاست « شرق سوئز » است. منظورم احداث و تقویت پایگاه ها در بحرین است. دولت بحرین آن را رد می کند و می گوید که حضور پر رنگ نظامی در بحرین تنها همکاری با آمریکاست ولی من کاملا با این نظر مخالفم. حال این سوال مطرح می شود که آیا انگلیس می تواند هزینه احداث پایگاه در بحرین و تقویت حضور خود در این کشور را تامین کند.؟ پاسخ من خیر است. من معتقدم که از عهده هزینه های آن برنمی آییم. من می خواهم که انگلیس فعالیت نظامی بسیار کمتری در مناطق مختلف جهان داشته باشد و بیشتر بر منابع انسانی تمرکز کند. من می خواهم انگلیس به جای توسل به قدرت نظامی به توسعه بشری و حقوق انسان اهمیت بدهد ولی ما دولتی داریم و دولت های پیشین نیز چنین تصوری داشتند که روابط محکم با آمریکا مهم تر است و این امر باعث تمرکز من بر موضوع بزرگتری می شود و آن نقش آمریکا در دریای مدیترانه و سایر منطقه است. باراک اوباما رئیس جمهور کنونی آمریکا نسبتا از دیگر روسای جمهور آمریکا صادق تر است. اوباما گفت که آمریکا حضور نظامی در شمال اقیانوس اطلس و اروپا و خاورمیانه را کاهش می دهد و این حضور را در منطقه آسیا و اقیانوس آرام افزایش می دهد و طبعا پایگاه های نظامی اش در استرالیا و دیگر کشورها و در اطرف اقیانوس آرام را تقویت می کند. آمریکا می گوید که اروپا باید نقش بیشتر و حضور پر رنگ تری داشته باشد و اگر اروپایی ها خواهان حضور آمریکا در اروپا هستند باید بهای آن را نیز پرداخت کنند.


کوربن ادامه داد: من معتقدم آمریکا تا حد زیادی می خواهد از منطقه خاورمیانه عقب نشینی کند و بر اساس همین امر اکثر نیروهای خود را از عراق خارج کرد. آمریکایی ها اروپایی ها را متقاعد کردند که به جای آنان در منطقه مستقر شوند و انگلیس نیز بر طبق معمول از نخستین کشورهای ورود کننده به منطقه بود. آمریکایی ها هر چه از انگلیس بخواهند انگلیسی ها انجام می دهند. بنابراین تصور می کنم اکنون بحث و جدلی در داخل انگلیس در دور زمینه وجود دارد نخست درباره استقرار سامانه موشک های هسته ای است. سامانه ای که هزینه آن 100 میلیارد پوند ظرف 25 سال خواهد بود و این تصمیم باید در سال 2016 اتخاذ شود. ولی در آینده نزدیک بسیاری در انگلیس این سوال را مطرح خواهند کرد که آیا ما می توانیم این هزینه را تامین و تحمل کنیم و پاسخ من خیر است. موضوع مربوط به استقرار سامانه موشکی در بحرین در شرایط کنونی یک موضوع جنجال برانگیزی شده است. انگلیس توجیه می کند که احداث پایگاه نظامی جدید در بحرین بخشی از تثبیت ثبات در منطقه است. عربستان سعودی نیز قرارداد نظامی عظیمش را بر اساس دفاع از خود توجیه می کند، در صورتی که هیچ کشوری به عربستان حمله نمی کند.


نماینده پارلمان انگلیس اذعان کرد: زمانی که تظاهرات ضد دولتی در بحرین آغاز شد، دولت بحرین به رغم همه تجهیزات و تسلیحاتی که در اختیار داشت برای کنترل اوضاع با سختی و مشکل مواجه شد. چه کسی دخالت کرد.؟ عربستان سعودی. دیگر چه کسی دخالت کرد؟ نیروهای شورای همکاری خلیج فارس و من معتقدم که دخالت نظامی در بحرین با هدف سرکوب تظاهرات مردمی صورت گرفت و برای دفاع از ساختار کنونی و رژیم حاکم بر این کشور صورت گرفت و برای بازگردان دموکراسی به آن نبود. امروز چیزی به نام دموکراسی در بحرین وجود ندارد و قانون اساسی کنونی اجازه نمی دهد دموکراسی در این کشور به طور کامل پیاده و اجرا شود. زمانی که من با شهروندان بحرینی دیدار داشتم، دیدم که آنان خواستار زندگی در جامعه ای آزاد و دموکراتیک هستند. من معتقدم که وجود پایگاه نظامی انگلیس در بحرین مانند برگزاری مسابقات فرمول یک در این کشور با هدف تقویت نظام حاکم است. به محض این که رژیم آل خلیفه شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت اسلامی « الوفاق » را بازداشت کرد من لایحه ای را که بازداشت شیخ سلمان را به شدت محکوم می کرد ارائه کردم. به نظر من این بسیار عجیب و غریب است که یک هفته یا دو هفته بعد از اعلام انگلیس مبنی بر احداث پایگاه نظامی جدید در بحرین، دولت انگلیس از بهبودی اوضاع حقوق بشر در بحرین خبر داد و این که همه چیز در مسیر درست حرکت می کند. امروز رهبر مخالفان بحرینی بازداشت شده است و به نظر من بحرین در حال آزمودن میزان صبر کشورهای غربی است. مردم بحرین تظاهرات می کنند تا دموکراسی واقعی در این کشور پیاده شود و حقوق بشر رعایت شود. دولت بحرین باید با گروه های مخالف گفتگو کند. ولی به جای این کارها رهبر مخالفان را بازداشت می کند و شماری از کسانی که در تظاهرات اعتراض آمیز گذشته بازداشت شده بودند، همچنان در بازداشت قرار دارند. من در چنین شرایطی هیچ گامی که در مسیر صحیح حرکت کند، نمی بینم و معتقدم که اصلا نباید چنین گام هایی برداشته شود. ما تلاش خواهیم کرد تا بار دیگر با سفیر بحرین در لندن دیدار و مراتب اعتراض مان را به وی ابلاغ کنیم. ما ماه مارس آینده در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو حضور خواهیم داشت و بار دیگر این موضوعات را مطرح خواهیم کرد. بازداشت مخالفان در بحرین اقدامی منفی است. اگر دولت بحرین قصد واقعی برای بهبود اوضاع حقوق بشر و دموکراسی در این کشور دارد و اگر دولت بحرین برای گفتگو با مخالفان به جای بازداشت و محاصره آنان تلاش کرده است و اگر به مخالفان اجازه داده است آزادانه اظهار نظر کنند گشایش پایگاه نظامی انگلیس در بحرین عجیب به نظر می رسد.


وی در پایان اضافه کرد: من خواستار برقراری روابط مطلوب و خوب با ایران هستم. من همچنین پایان جنگ در سوریه را خواستارم. من معقتدم که پایگاه نظامی انگلیس در بحرین پیام اشتباهی برای دولت های عربستان و بحرین ارسال می کند و آن این که ما ( غربی ها ) بیش از آن که به حقوق بشر اهمیت بدهیم، به فروش سلاح و حضور نظامی در منطقه اهمیت می دهیم. دولت انگلیس از بابت بازداشت شیخ علی سلمان ناخرسند است، زیرا این اقدام بار دیگر معیارهای دوگانه غربی ها را در فروش سلاح و حضور نظامی در منطقه بر ملا کرد. بازداشت وی در زمانی صورت گرفت که به طور مستمر گفته می شد وضع حقوق بشر در بحرین بهبود یافته است. من معتقدم که تحولات مصر نیز انجام بازی بزرگی برای نفوذ غربی ها در این کشور است. برخی از رسانه های غربی به طور مستمر اعلام می کنند که علت سرکوب تظاهرات و اعتراضات مردمی در بحرین است که تحت حمایت ایران صورت می گیرد ولی نگاه من به این تظاهرات متفاوت است، زیرا شهروندان یمنی خواستار دموکراسی هستند. آنان خوستار احقاق حقوق قانونی شان و احترام به حقوق بشر در بحرین هستند. البته افکار عمومی در غرب به طور کلی با دیدگاه من موافق است. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن