واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فقر و سوختگی رابطه تنگاتنگ دارند
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به رابطه تنگاتنگ بین فقر و سوختگی گفت: سوختگی سقوط فلاکتبار اقتصادی را برای افراد کم برخوردار جامعه به همراه دارد. خدمات درمان سوختگی هم از نظر کیفیت و هم هتلیگ بیمارستانی مغفول مانده است. تعرفههای هتلینگ باید ۳ تا ۵ برابر شود.
کد خبر: ۴۷۸۵۸۶
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱ - 25 February 2015
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به رابطه تنگاتنگ بین فقر و سوختگی گفت: سوختگی سقوط فلاکتبار اقتصادی را برای افراد کم برخوردار جامعه به همراه دارد. خدمات درمان سوختگی هم از نظر کیفیت و هم هتلیگ بیمارستانی مغفول مانده است. تعرفههای هتلینگ باید ۳ تا ۵ برابر شود.
به گزارش فارس، علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی در چهارمین همایش کشوری سوختگی اظهار کرد: بیشتر بیماران سوختگی از قشر فقیر جامعه هستند و از آنجا که درمان سوختگی به شکل مستمر صورت میگیرد، اگر بخواهیم شرایطی فاجعهبار برای درمان در نظر بگیریم سوختگی مصداقی روشن از آن است.
زالی گفت: در جهان هر یک درصد سوختگی 2 تا 3 هزار دلار هزینه در بر دارد ولی این رقم در ایران ناچیز است.
وی تصریح کرد: در کشور ما مسائل مبتلا به نظام سلامت متنوع است و در این میان سوختگی سردرگم بوده است و راهکار حل این مشکل کاری جمعی بر اساس ظرفیتهای کشور است.
زالی یکی از مهمترین مسائل در حوزه سوختگی را ورود به سوختگی در گروه سنی کودکان به ویژه سنین کمتر از 4 سال دانست و گفت: در این گروه سنی حوادث غیرعمدی سوختگی قابل پیشگیری وجود دارد یعنی 95 درصد موارد سوختگی در کودکان قابل پیشگیری است.
وی گفت: رسانهها که فریادشان بر روی قشر خدوم پزشکی بلند است باید با در نظر گرفتن اجتماع به این مشکل کمک کنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: علاوه بر رسانهها نقش آموزش و پرورش نیز بسیار مهم است و رسالتی بزرگ برعهده دارد چرا که میتواند در کلیه شئون زندگی مانند محیط کار و محیط زندگی تاثیرگذار باشد.
وی نکته مهم دیگر را ایجاد فضاهای ایمن دانست و گفت: سوختگی در 2 حوزه بیش از سایر موارد وجود دارد یکی در بحث حرفه و کار به خصوص کارهای فصلی است که نکات ایمنی رعایت نمیشود و برای کارگران به علت ایمن نبودن شرایط محل کار مشکلات خاص ایجاد میشود.
زالی حوزه دیگر مهم در عرصه سوختگی را وسایل حرارتی غیراستاندارد دانست و گفت: در این حوزه نیز از آنجا که افراد کم برخوردار کالای حرارتی غیراستاندارد و ارزان قیمت میخرند دچار سوختگی میشوند.
رئیس سازمان نظام پزشکی خاطر نشان کرد: متاسفانه اکنون همه مسئولیتها بر عهده نظام سلامت کشور است در حالی که باید پیشگیری کرد و کاهش موارد سوختگی نیازمند اقدامی فرابخشی است که تمام دستگاههای اجرایی باید همکاری کنند.
وی موضوع دیگر را ارایه خدمات سوختگی در بخشهایی از بیمارستانهای عمومی دانست و گفت: در تمامی بیمارستانهای عمومی باید بخش سوختگی وجود داشته باشد که بر اساس قوانین ما 20 درصد تختهای بیمارستانی باید مربوط به سوختگی باشد و 50 درصد تختها نیز در حالت استندبای باشد اما مشکلات متعدد عامل اجرا نشدن این موضوع بوده است.
زالی یکی از علل مغفول ماندن این موضوع را بیتوجهی و جدی گرفته نشدن حوزه سوختگی دانست و مشکل دیگر را فقدان اعتبار و بودجه لازم برای خدمات سوختگی عنوان کرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: تعرفههای هتلینگ باید به شکلی باشد که ایجاد انگیزه کند و به نظر میرسد این تعرفهها در قیاس با بخشهای عمومی باید 3 تا 5 برابر افزایش یابد.
وی گفت: سختی کار پرستاران و کادر درمانی ارایه دهنده خدمات سوختگی باید مد نظر قرار گیرد ولی اکنون تلاشهای روزانه این افراد تفاوت چندانی با سایر بخشها ندارد و ضرایب ترجیحی سختی کار در این حوزه عملیاتی نشده است و این دوستان ایثار میکنند.
وی فضای فیزیکی و تجهیزات بخش سوختگی را یکی از مهمترین مشکلات این بخش دانست و گفت: درمان سوختگی نیازمند فضای مخصوص شامل یک اتاق دارای یک تخت و یک حمام با طراحی متفاوت با بیمارستانهای عمومی و بیمار عمومی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه اکنون بیماران در بخشها و اتاقها به صورت مستمر نگهداری میشوند و این موضوع انتقال عفونت را افزایش میدهد. بنابراین فضای فیزیکی باز طراحی شود.
وی یکی دیگر از مشکلات این حوزه را اطلاعات پزشکان فارغ التحصیل دانست و گفت: اطلاعات سوختگی یک پزشک جوان ناقص است چرا که آموزش عمیق به پزشکان در حوزه سوختگی صورت نمیگیرد و ما در هنگام مراجعه اولیه افراد به پزشک عمومی فرصتهای طلایی را از دست میدهیم.
زالی با اشاره به روشهای نوین درمانی گفت: خوشبختانه روشهای نوین درمانی مانند سلولهای بنیادی و پانسمانهای بیولوژیک در بحث سوختگی وارد شده است که در کنار اساتید چیرهدست ترمیمی به بیماران سوختگی کمکهای شایانی میکند.
رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: بیمار سوخته با مشکلات متعدد و متکثری دست به گریبان است چرا که تغییرات ظاهری فرد باعث خروج وی از بهرهوری اقتصادی میشود و اعتماد به نفس خود را از دست میدهد.
وی تاکید کرد: در کشور ما بودجه سوختگی اندک است و با این وضعیت اعتباری شکوفا شدن سوختگی امکان ندارد.
زالی بر توجه به کمکهای مردمی و خیرین سلامت در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: درآمدها در حوزه سوختگی ناچیز است و تعرفهها بسیار نامناسب هستند بنابراین همکاران تفاوتهای خاصی را احساس نمیکنند چرا که از حوزه سوختگی غفلت شده است.
وی با اشاره به تحرکات مجلس پس از حادثه شینآباد گفت: سوختگی نهمین عامل اختلالات روانی و عملکردی در کشور است و در 10 سال گذشته از رتبه 13 به 9 تغییر جایگاه داده است.
چهارمین همایش کشوری سوختگی 6 تا 7 اسفند در سالن همایشهای رازی برگزار میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]