واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آب جوش در صدر علل سوختگی در ایران
کد خبر: ۴۷۶۲۹۴
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۹ - 17 February 2015
رییس چهارمین همایش کشوری سوختگی با بیان اینکه در کشور با کمبود تخت در زمینه سوختگی مواجهیم، گفت: باید 10 تا 15 درصد به مجموعه تختهای سوختگی در کشور اضافه شود.
به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد حافظی در نشست خبری چهارمین همایش سوختگی گفت: مهمترین مساله ما در زمینه سوختگی بحث پیشگیری است و با پیشگیری میتوان میزان سوختگی را کاهش داد.
وی درخصوص بروز سوختگی در کشور اظهار کرد: بیشترین میزان سوختگی ما سوختگی با آب جوش است؛ به طوری که حدود 60 درصد سوختگی ما را سوختگی با مواد جوشان تشکیل میدهد و اگر بتوان جلوی این را گرفت بسیاری از مشکلات ما کم خواهد شد.
رییس چهارمین همایش کشوری سوختگی در مورد مشکلات درمانی بیماران سوختگی گفت: تعداد تختهای ما بسیار کم است و در طول 40 سال اخیر افزایش چشمگیری نداشتیم. هیچ دانشگاهی زیر بار ایجاد مرکز سوانح سوختگی نمیرود. این در حالیست که ما برای مقابله با سوختگی به فضا نیاز داریم و باید 10 تا 15 مرکز سوختگی اختصاص یابد.
حافظی افزود: بیشترین مشکل ما در سوختگی بحث عفونتهاست. یعنی عفونتهای میکروبی که در فضا منتقل میشوند که در این زمینه استانداردهای لازم را رعایت نمیکنیم. براساس استانداردهای جهانی هر بیمارستان باید 20 تخت سوختگی داشته باشد که 10 مورد از آنها برای مواقع خاص خالی باشد. بیمارستانهای بزرگ مانند امام خمینی، میلاد و... باید بخش سوختگی ایجاد کنند. متاسفانه عمل زیبایی در همه این بیمارستانها انجام میشود اما مرکزی برای سوختگی ندارند. باید بگویم نه تجهیزات پیشرفته و گران لازم است و نه وسایل گران دیگر، ما فقط به فضا و تخت سوختگی نیاز داریم.
وی در همین زمینه ادامه داد: به دلیل مسائل مالی و اقتصادی، بیمارستانهای ما زیر بار ایجاد مرکز سوختگی نرفتهاند. چندین بار از طرف وزارت بهداشت ابلاغ شده که باید در این بیمارستانها بخش سوختگی ایجاد شود، اما بیمارستانهای بزرگ زیر بار این موضوع نمیروند. در بیمارستان شهید مطهری 117 تخت سوختگی فعال داریم.
رییس چهارمین همایش کشوری سوختگی تاکید کرد: عفونت است که باعث مرگ بیماران سوخته میشود. بنابراین ما احتیاج داریم تا تعداد تختهای بیشتری را در سطح شهر داشته باشیم. همچنین نیازمند یک اتاق و یک تخت و یک حمام برای هر بیمار هستیم تا بتوانیم از انتقال عفونتها جلوگیری کنیم اما این در حالیست که در حال حاضر هر اتاق سه تا پنج تخت دارد.
خودسوزی و اسیدپاشی بالاترین آمار سوختگی در کشور را دارند
حافظی با بیان اینکه در کشور ما دو موضوع خودسوزی و اسیدپاشی آمار بالایی دارد، گفت: اما باید تاکید کنم که سوختگی با اسید بدترین نوع سوختگی است و عوارض بسیاری دارد. یکی از راهکارهای پیشگیری و کاهش آن در اختیار قرار ندادن خود اسید است. متاسفانه در کشور ما اسید در دسترس همه افراد است، اما باید کاری کنیم که اسید فقط در دست افراد حرفهای که با آن سروکار دارند باشد. دومین نکته برای اسیدپاشی، بخش آموزش است. باید به مردم آموزش دهیم که اسید بسیار خطرناک بوده و اثرات خطرناکی دارد و حتی زندگی عادی فرد را مختل میکند.
وی درخصوص سوختگیهای چهارشنبهسوری نیز گفت: در گذشته سوختگیهای چهارشنبهسوری بسیار شدید بود، زیرا وسایل آتشبازی استاندارد نبودند اما در حال حاضر این وسایل تقریبا استاندارد شده و سوختگیها کمتر است، اما اگر سوختگی ناشی از آتشبازی بزرگ باشد باید افراد به مراکز سوختگی منتقل شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]