واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 11 میلیون برگ سند در سازمان اسناد ملی جنوبشرق نگهداری می شود کرمان - ایرنا - رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جنوبشرق کشور گفت: 11 میلیون برگ سند در این سازمان نگهداری می شود و چندین هزار عکس از وقایع مهم تاریخی کرمان از جمله این اسناد است.
به گزارش ایرنا، فرخ شعبان زاده روز پنجشنبه در سومین نشست از سلسله مباحث کرمان شناخت در حوزه تمدن بردسیر افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی متولی جمع آوری، حفظ و نگهداری اسناد ارزشمند ملی است و تمامی دستگاه های دولتی موظفند در اجرای وظایف قانونی خود تمامی اسنادی را که نیاز به نگهداری آنها ندارند برای نگهداری دایم به این سازمان ارایه کنند.
وی گفت: اسناد ضدعفونی، مرمت و برای هرکدام از آنها شناسنامه ای تهیه می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف مهم این سازمان تهیه آرشیو شفاهی است، عنوان کرد: با همه کسانی که اطلاع تاریخ شفاهی مانند حادثه آتش سوزی مسجد جامع کرمان را دارند مصاحبه می شود و این کار، وجود اسناد مهمی را رقم می زند.
مدیر مرکز کرمان شناسی هم در این نشست با اشاره به وجود شخصیت های بزرگ در شهرستان بردسیر در ادوار تاریخی گفت: ارزش فرهنگی یک دیار با وجود شخصیت های بزرگ آن منطقه نشان داده می شود.
محمدعلی گلاب زاده افزود: بردسیر شخصیت های بزرگی مانند شمس الدین محمد بردسیری را در خود پرورش داده است که بعضی از مورخین، آن را هم تراز با مولانا می دانند.
وی با اشاره به اینکه جای جای استان کرمان صحیفه ای از بالندگی است، تاکید کرد: اگرچه بردسیر از شهرستان های کوچک کرمان است اما بزرگی هایی خلق کرده که از ذهن تاریخ محو نخواهد شد.
وی گفت: اگرچه برخی اصرار دارند تاریخ بردسیر را به روزگار ساسانیان برسانند اما شواهد نشان می دهد تاریخ بردسیر به روزگاران خیلی قبل تر بر می گردد و همچنین بردسیر قبل از اسلام جایگاه رفیعی از جهت ارزش علمی و صنعتی داشته است.
گلاب زاده اضافه کرد: تل ابلیس با قدمتی پنج هزار ساله بیانگر این واقعیت است که انسان هایی در روی کره زمین کار ذوب مس را آغاز کردند که شواهد معتبری در این خصوص وجود دارد.
وی گفت: بردسیر ریشه در عمق تاریخ و هم سرافرازی های افزونی در عرصه علم و دانش دارد و در تاریخ گره گشا و میعادگاه عالمان، عارفان و فرزانگان بوده است.
وی بیان کرد: بردسیر از جهت موقعیت جغرافیایی یک استثناست و گلاب آن امروز جایگاه بزرگی در دنیا دارد.
فرماندار بردسیر هم در این نشست گفت: کلیدی ترین عنصر توسعه در هر جامعه ای مردم و فرهنگ آن هستند.
جواد صادقی افزود: برای ارتقای سطح جامعه در همه ابعاد آن برنامه ریزی لازم است و امیدورایم شهرستان بردسیر را از نظر پتانسیل ها و موقعیت بسیار مناسب به جایگاه اصلی آن نزدیک کنیم.
سومین نشست از سلسله مباحث کرمان شناخت در حوزه تمدن بردسیر با هدف شناخت هرچه بیشتر جنبه های این مناطق با حضور مسوولان استان و بردسیر و اساتید دانشگاه برگزار شد و هرکدام به جنبه های تاریخی و امروزی شهرستان بردسیر و همچنین جایگاه اسن شهرستان در استان کرمان پرداختند.
اولین نشست از این مجموعه در حوزه تمدن جیرفت و دومین سلسله نشست از این مبحث حول محور حوزه شهداد برگزار شده بود.
7439/3028
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]