واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشکل جامعه بشری رشد نکردن ارزش های اخلاقی به موازات توسعه مادی است ارومیه - ایرنا - مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضاییه گفت: مهمترین مشکل جامعه امروزی بشری رشد نکردن ارزش های اخلاقی به موازات توسعه مادی است.
حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی قاضوی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه جشنواره ملی عفو و گذشت در ارومیه افزود: جامعه امروز به لحاظ علم و فناوری به پیشرفت های خیره کننده ای رسیده ولی به رغم این پیشرفت ها، ارزش های اخلاقی، کرامات انسانی و بزرگواری ها رشد نکرده است.
وی اظهار کرد: در جامعه امروز میزان قتل، سرقت، نزاع، خشونت و دعواهای خانوادگی افزایش یافته که این امر نشان از کاهش تحمل افراد در مشکلات روزمره است.
وی ادامه داد: امروزه بسیاری از مردم دعواهای خود را به دادگاهها می برند در حالی که در جامعه سنتی نه چندان دور، بزرگترها و ریش سفیدهای خانواده و محله به حل و فصل اختلافات و دعواها می پرداختند و شیرینی عفو و گذشت را در دل مردم به یادگار می گذاشتند.
وی اضافه کرد: این ارزش ها در جامعه امروز به دلیل غرور و تلقی نادرست از حقوق خود توسط افراد از بین رفته و مردم برای هر دعوای کوچکی به دنبال تشکیل پرونده در دادگاه ها هستند.
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضاییه گفت: در جامعه امروز ضد ارزش ها تبلیغ می شود و ارزش های ناب اسلامی و اخلاقی کم شده و ضد ارزش ها در حال تبدیل شدن به ارزش ها هستند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضوی افزود: باید در جشنواره های ملی عفو و گذشت به دنبال فرهنگ سازی در خصوص ارزش های ناب اسلامی و قرآنی بود و این ارزش ها را به گوش مردم رساند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این آیین گفت: عفو و گذشت در دین اسلام جایگاه خاص و ارزشمندی دارد و از اوصاف پرهیزگاران است.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی اضافه کرد: سیره و روش پیامبر (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مملو از عفو و گذشت بود و روایات بسیاری در این خصوص نقل شده است.
وی اظهار کرد: می توان با پیروی از زندگی معصومین (ع) فرهنگ متعالی عفو و گذشت را در جامعه جاری کرد که در این صورت پرونده های قضایی به حداقل می رسد.
رییس کل دادگستری آذربایجان غربی نیز در این آیین با اشاره به اینکه اعتلای مکارم اخلاقی در جمع مردم دنیا از مهمترین دلایل بعثت پیامبر بزرگوار اسلام (ص) بوده، گفت: اخلاق کریمانه نبی بزرگوار اسلام (ص) یکی از مهمترین دلیل گرایش مردم به دین مبین اسلام بوده که باید ما نیز از این اخلاق نبوی پیروی کنیم.
توکل حیدری افزود: در دنیای امروز بسیاری از خانواده ها تحت تاثیر تبلیغات مخرب غربی، از اخلاق فاصله گرفته اند و رفتاری خارج از شئونات و ارزشهای اسلامی از خود نشان می دهند.
وی اضافه کرد: تمامی رفتار و کردار ما مسلمانان باید بر طبق حقوق دیگران و آموزه های اسلامی باشد و در این میان عفو و گذشت از جایگاه بسیار والایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه سالانه چندین هزار پرونده وارد محاکم قضایی می شود، اظهار کرد: این امر نشان می دهد فرهنگ عفو و گذشت در جامعه کمرنگ شده است.
پرویز علیزاده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان غربی نیز در این جشنواره با اشاره به گزارشی از روند برگزاری جشنواره عفو و گذشت در استان گفت: 108 مقاله در 15 محور مختلف به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که امروز از نفرات برتر این بخش قدردانی می شود.
در پایان این جشنواره از صاحبان مقالات برتر و از اعضای تاثیرگذار شعب مختلف شوراهای حل اختلاف آذربایجان غربی که در صلح و سازش موثر بوده اند، با اهدای لوح و هدایایی قدردانی شد.
رونمایی از تمبر یادبود جشنواره ملی عفو و گذشت نیز از جمله دیگر برنامه های آیین اختتامیه این جشنواره بود.
طبق گفته مسئولان قوه قضاییه، سالانه صدها هزار پرونده وارد محاکم قضایی در سطح کشور می شود که این میزان را می توان با ترویج فرهنگ عفو و گذشت و همچنین کاهش نزاع بین افراد، به میزان چشمگیری کاهش داد.
کاهش هزینه های هنگفت دادرسی در محاکم قضایی و حتی شوراهای حل اختلاف و همچنین کمتر کردن تاثیرات روانی حضور در دادگاهها از جمله نتایج ترویج فرهنگ عفو و گذشت در جامعه است.
8137/2093/1772
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]