واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۲۹ب.ظ)
رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس: اکتشافات چاههاي نفتي در درياي خزر تقويت شود رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي بر تقويت و اکتشاف چاههاي نفت در درياي خزر تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، علاءالدين بروجردي صبح امروز در سومين اجلاس همانديشي درياي خزر در گرگان اظهار کرد: تاکنون 2 چاه در درياي خزر احداث شده و دهها چاه ديگر نيز قابل استحصال است.
وي افزود: پيشنهاد ميشود 10 درصد از درآمدهاي حاصل از استخراج نفت در استانهاي حاشيه خزر هزينه شود که اگر اين موضوع مورد موافقت دولت قرار گيرد در مجلس نيز از اين طرح حمايت ميشود.
رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس همچنين گفت: پيشنهاد ميشود نخستين اجلاس کميسيون سياست خارجي مجالس کشورهاي حاشيه خزر و اجلاس رؤساي مجالس اين کشورها با هدف همگرايي بيشتر برگزار شود.
بروجردي همچنين بر حفظ جنگلهاي شمال تأکيد کرد و گفت: اين جنگلها با توجه به وجود درياي خزر در شمال کشور به عنوان منابعي با ارزش محسوب ميشوند و حفظ آنها يک ضرورت جدي است.
وي تصريح کرد: بهرهبرداري از ذخاير نفتي و نيز ديگر منابع اين درياي بزرگ از جمله خاويار هم از لحاظ اقتصادي و هم از لحاظ سياسي براي کشور ايران بسيار مهم و حياتي است.
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس همچنين بر پيگيري طرح اتصال درياي خزر به خليج فارس تاکيد کرد و گفت: با توجه به سطح ارتفاع درياي خزر نسبت به خليج فارس اين طرح قابل اجرا است و اجراي اين طرح سبب تحولي زيست محيطي به ويژه در مناطق کويري کشور ميشود.
وي افزود:اين طرح از يک پشتوانه و تجربه جهاني برخوردار است و کشور چين در کانال يکهزار و 300 کيلومتري از جنوب به شمال اين کشور و تجارب جهاني نشان دهنده اين مهم است که اين ديدگاه به واقعيت عملي نزديک است.
بروجردي اظهار کرد: قرارگاه خاتم با تشکيل کارگروههايي در حال مطالعه و امکانسنجي اين پروژه است که اجراي آن ميتواند براي کشور ما که کشور کم آب هستيم بسيار مفيد باشد.
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به موضعگيري صريح رئيس جمهور در اجلاس چهارم کشورهاي حاشيه درياي خزر در آستاراخان، گفت: همه 5 کشور حاشيه اين دريا در منابع آن داراي حق بوده و هر گونه اقدام در بهره برداري از منابع بايد براساس توافق جمعي صورت گيرد.
بروجردي، درياي خزر را درياي صلح و دوستي و همکاريهاي چندجانبه با حفظ محيط زيست سالم دانست و نسبت به حضور هرگونه قدرت نظامي خارجي در اين دريا هشدار داد و گفت: امنيت اين دريا بايد توسط کشورهاي همسايه آن تأمين شود.
وي همچنين بر حفظ ذخاير خاوياري درياي خزر تاکيد کرد و افزود: احداث پژوهشکده ماهيان خاوياري درياي خزر ميتواند در اين امر کمک مفيدي کند.
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که رژيم حقوقي درياي خزر پس از فروپاشي شوروي، براي کشور ايران از اهميت بسيار ويژهاي برخوردار شده، تصريح کرد: قبل از انقلاب اسلامي، شناورهاي ايران تنها اجازه حضور تا خط 12،2 درصد اين دريا را داشتند، اما؛ امروز سکوي نفتي اميرکبير ايران در خط 17 درصد خزر با موفقيت احداث شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]