تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى‏آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816776817




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رابطه میان شهوت و غذا چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


شهوت و غذا؛
رابطه میان شهوت و غذا چیست؟
در رواياتي که به دست ما رسيده است، از پرخوري و در حال سيري غذا خوردن نهي شده است. جهت گيري اين روايت در راستاي تشويق و ترغيب به کم خوري و بر حذر داشتن از پر خوري و شکم بارگي و بيان آثار سوء آن است .



 امام علی علیه السلام فرمودند: هر كس بد اخلاق باشد، خانواده ‏اش از او دلتنگ و خسته مى ‏شوند.   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، يکي از آثار پرخوري، ازدياد شهوت مي باشد و چون خوردن زياد از حد لازم، نتيجه ي پيروي و تبعيت از نفس است، بدون شک موجب تيرگي روح مؤمن گشته و او را از مسير حق باز مي دارد. مسير تکامل نفس انساني از اماره به لوامه و نفس مطمئنه است، بنابراين پرخوري که باعث تحريک شهوت مي شود و بنا به خواست نفس اماره صورت مي گيرد، با سير انسان به سوي نفس مطمئنه در تناقض است و مانع حرکت تکاملي انسان مي شود.
دين مبين اسلام براي پيروان خود در تمام ابعاد حياتشان آموزه هايي دارد که در راستاي اهداف آن است؛ چه در جهات معنوي و چه در جهات مادي زندگي و يکي از اين آموزه ها در آداب مربوط به خوردن وآشاميدن است که روايات فراواني در اين حوزه از حضرات معصومين (عليهم السلام) به دست ما رسيده است. (از جمله اين منابع روايي کتاب وسائل الشيعه جلد 24و25 و کتاب الکافي جلد 6 ابواب الاطعمه والاشربه است).
در رواياتي که به دست ما رسيده است، از پرخوري و در حال سيري غذا خوردن نهي شده است. جهت گيري اين روايت در راستاي تشويق و ترغيب به کم خوري و بر حذر داشتن از پر خوري و شکم بارگي و بيان آثار سوء آن است .
کسي که پرخوري مي کند نمي تواند عبادت را با توجه و حضور انجام دهد و عابد حقيقي نيست؛ زيرا غذاي زياد مانع حضوردر عبادت است و کسي که عابد حقيقي است و مشتاق عبادت است به کمترين مقدار غذا اکتفا مي کند تا در عبادت موفق باشد.
بنا به آنچه در قرآن کريم نيز آمده خوردن از طيبات يعني چيزهاي حلال وپاکيزه با رعايت ضوابط آن از جمله اسراف نکردن بلا مانع است؛ اما نکته اي که تذکر آن لازم است بحث حلال بودن يک چيز و رعايت مسايل اخلاقي و سير سلوک، دو مقوله اند.
بسياري از اعمال که حلال نيز هستند ترک آن براي کسي که مي خواهد به مراحلي از کمال برسد و از شهوات دوري کند لازم است. لذا کسي که ميخواهد تقرب وسير به سوي خداوند داشته باشد تا به نهايت قرب و رضاي خداوند برسد لازم است که از برخي حلالها از جمله از خوردن غذاي زياد و چرب و شيرين اجتناب کند؛ يعني خود را اسير چرب و شيرين دنيا نکند؛ زيرا بنده شکم نمي تواند خود را از هواهاي نفساني برهاند.
البته خوردن غذاي چرب و شيرين در بعضي اوقات براي عارف و سالک هم اشکالي ندارد، ولي نبايد به صورت عادت در آيد، که سبب وابستگي شود.
چنانکه خواندن نوافل نيز واجب نيست، اما براي کسي که مي خواهد به مراحل کمال برسد خواندن آن لازم است.   پرسمان دانشجویی / 2009



۰۷/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن