تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827388413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- رزمایش پیامبر اعظم (ص) و امنیت صلح آمیز منطقه یی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رزمایش پیامبر اعظم (ص) و امنیت صلح آمیز منطقه یی تهران- ایرنا- نهمین رزمایش پیامبر اعظم (ص) در تنگه هرمز و خلیج فارس افزون بر نمایش توانمندی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر آرامش آفرینی منطقه ای و هوشیاری در برابر تهدیدهای موجود بر پایه امنیت درونزا، از آمادگی تهران برای عهده دار شدن نقش های کلیدی بیشتر در عرصه امنیت منطقه یی نشان دارد.


«یا محمد رسول الله(ص)» رمز آغاز نهمین رزمایش بزرگ پیامبر اعظم (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که با شعار «اقتدار ملی و امنیت پایدار در سایه عزم ملی و مدیریت جهادی» از ششم اسفندماه در تنگه هرمز و منطقه خلیج فارس برگزار می شود.
در مرحله نخست رزمایش، سامانه های گوناگون برای انجام تاکتیک ها و برنامه های دفاع دریایی آمادگی خود را به نمایش گذاشته اند.
سان (رژه) بیش از 500 فروند انواع شناور رزمی و 50 سامانه موشکی ساحل به دریا، ریختن مین های رزمی و تامینی پیشرفته به وسیله قایق های تهاجمی تندرو با سرعت زیاد در زمانی کوتاه، نابودی ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی در ابعاد واقعی با 400 راکت و موشک نقطه زن کروز و بالستیک، شلیک 17 موشک کروز (چهار موشک بالستیک شامل 2 فروند موشک ضدکشتی خلیج فارس و موشک های زمین به زمین فاتح 110 و زلزال)، نابودی پهپادهای فرضی دشمن با موشک های دوش پرتاب میثاق و توپ های نصب شده روی یکصد فروند شناور نیروی دریایی سپاه پاسداران و... از برنامه های روز نخست این رزمایش بود.
هفتم اسفندماه نیز رزمایش زمینی سپاه در سواحل حاشیه ای خلیج فارس آغاز می شود.
همچنین هشتم و نهم اسفندماه رزمایش «پرتوی» با هدف آماده سازی و افزایش توانمندی پدافند غیرعامل در رویارویی با حوادث هسته ای اطراف نیروگاه اتمی بوشهر برگزار می شود.

** پیام ها و نکته های رزمایش
برگزاری نهمین رزمایش پیامبر اعظم (ص) از چندین منظر قابل ارزیابی است:
1- آماده سازی و افزایش توانمندی های دفاعی: جمهوری اسلامی ایران به ویژه پس از هشت سال جنگ تحمیلی و پرهیز بسیاری از کشورهای صاحب فناوری از کمک نظامی به تهران، کوشید روی پای خود بایستد و در بخش های راهبردی مانند صنعت دفاعی به خودکفایی برسد.
رزمایش پیامبر اعظم (ص) یکی از عرصه های نمایش و باور این توانمندی و بررسی کاستی های احتمالی و آزمون دستاوردهای نوین است؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب بیست و یکم اردیبهشت در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای ستاد فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «استعداد، توانایی و عزم» را مهمترین عامل اقتدار دانستند و گفتند: این نمایشگاه به همه ما مسوولان پیام اقتدار و توانایی درونی را می دهد و اعلام می کند که «ما می توانیم.»
ایشان بیست و ششم آبان ماه نیز در دانشگاه افسری امام علی (ع)، نیروهای مسلح را از پایه های اقتدار هر کشوری خواندند و تاکید کردند «لازمه اقتدار واقعی در نیروهای مسلح، همراه شدن ایمان، بصیرت، عزم راسخ و احساس مسوولیت واقعی در کنار نیروی انسانی مجهز به آموزش های روزآمد و تجهیزات پیشرفته است.»
2- پشتوانه ای برای تامین امنیت در حوزه های اجتماعی و اقتصادی: جمهوری اسلامی ایران در کانون یکی از مهمترین نقاط جهان یعنی خاورمیانه قرار گرفته است. قرار گرفتن میان دریای خزر و خلیج فارس، فضای حیاتی بسیار مطلوبی را در اختیار ایران قرار می دهد. به پشتوانه این جایگاه ممتاز ژئواستراتژیک، ایران به شاهراهی برای مبادلات بازرگانی و اجتماعی تبدیل شده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی برخی کشورهای غربی و دولت های منطقه ای به منظور تضعیف و براندازی نظام جمهوری اسلامی در ابعاد گوناگونی مانند حوزه های سیاسی- اجتماعی و اقتصادی فشارهایی وارد آوردند. با این همه قدرت تهران در برقراری امنیت در کشور، مانع از به نتیجه رسیدن بسیاری از این فشارها شد.
روشن است که آگاهی ملت از هوشیاری دفاعی و امنیتی کشور به برقراری آرامش درونی، شکوفایی توانمندی های اقتصادی- تجاری و افزایش همبستگی های سیاسی- اجتماعی می انجامد.
3- نمایش قدرت بازدارندگی: تنش و ناآرامی پیرامون جمهوری اسلامی ایران را دربرگرفته، با این همه تهران توانسته است امنیت خود را تامین کرده و به منظور آمادگی بیشتر برای رویارویی با تهدیدهای بیرونی مانند ماجراجویی های تروریستی- امنیتی به اقدام هایی مانند رزمایش پیامبر اعظم(ص) دست بزند.
از سوی دیگر، تهران در پی ریشه دار کردن گونه تازه ای از بازدارندگی دفاعی است؛ اگر تا پیش از این برنده مسابقه تسلیحاتی شرق و غرب با داشتن بیشترین و پیشرفته ترین سلاح ها به ویژه از نوع اتمی و نیتروژنی مشخص می شد، اینک تهران با پایبندی به تعهدهای بین المللی و نیز پیاده سازی دکترین مذهبی- سیاسی خود بر پایه حرام بودن ساخت، نگهداری، انبارسازی یا بکارگیری بمب هسته ای می کوشد الگوی بازدارندگی انقلاب اسلامی را به جهان بشناساند.
این، در شرایطی است که رژیم صهیونیستی به عنوان تنها سازنده بمب هسته ای در منطقه به پشتوانه همپیمانان غربی خود از زیر بار فشارهای جهانی برای ایجاد «خاورمیانه عاری از سلاح اتمی» شانه خالی می کند و هر از چند گاه، کشورهای مقاوم پیش روی خود مانند ایران را به حمله نظامی تهدید می کند.
البته قدرت بازدارندگی ایران بجز توانمندی های دفاعی در واقعیت های دیگری مانند بهره مندی از منابع سرشار گازی و نفتی به ویژه با توجه به نیاز اروپا به جایگزین یابی برای انرژی روسیه، در اختیار داشتن مالکیت سرزمینی تنگه هرمز (در کنار همپیمانی راهبردی با دیگر همسایه این تنگه یعنی عمان)، پیگیری طرح دلارزدایی از تبادلات تجاری و پشتیبانی از تولید داخلی برای کاهش مصرف کالاهای خارجی، برخورداری از فضای امن هوایی و دریایی و... نیز نهفته است.
البته بهره مندی از نیروی انسانی باایمان و متعهد از دیگر امتیازهای جمهوری اسلامی ایران است. در این میان جمهوری اسلامی ایران با وجود قابلیت بالای بازدارندگی خود، همچنان شیوه تعامل سازنده را ترجیح می دهد و به همین سبب نشست های هسته ای با گروه 1+5 را کلید زده و با در نظر گرفتن خطوط قرمز نظام و منافع و دستاوردهای ملی پای میز گفت و گو نشسته است.
4- برقراری آرامش و امنیت برای کشورهای منطقه: خاورمیانه طی سال های گذشته به دلیل ماجراجویی های مستقیم و غیرمستقیم برخی دولت ها مانند رژیم صهیونیستی و دخالت کشورهای غربی عرصه درگیری و جنگ های گوناگون بوده است. طرف های خارجی در پی بر هم زدن امنیت منطقه فقط به فکر سود خویش به ویژه فروش ادوات نظامی و راه انداختن چشم و همچشمی های تسلیحاتی بوده اند.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» سوم آذرماه امسال یکی از پیامدهای کاهش تنش در تنگه هرمز را پایین آمدن هزینه های تسلیحاتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس می داند و می نویسد: کشورهای خاورمیانه در سال 2012 میلادی (1391 خورشیدی) 132 میلیارد دلار صرف هزینه های تسلیحاتی و ارتش های خود کرده اند که این میزان، نصف هزینه جاری برای بازسازی سوریه و معادل بالاترین درصد تولید ناخالص ملی در جهان است.
در این میان، تهران بارها اعلام کرده آماده است دستاوردهای خود در حوزه های گوناگون مانند صنایع دفاعی را در اختیار دیگر کشورها به ویژه همسایگان قرار دهد.
رویکرد ایران همواره بر تعامل سازنده با همه کشورهای منطقه برای تامین امنیت درونزا به ویژه در شرایطی بوده که پیدایش گروه های تکفیری تندرو، تهدیدهای امنیتی بسیاری در خاورمیانه به همراه داشته است. بر پایه این رویکرد است که تهران به همکاری های نظامی مستشاری با سوریه و عراق برای مبارزه با تروریسم پایبند بوده و هزینه تلاش برای بازگشت آرامش و امنیت به منطقه را نیز پرداخت کرده است.
5- برقراری صلح در منطقه ای با اهمیت جهانی: خلیج فارس پس از خلیج مکزیک و خلیج هودسن کانادا سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می آید که از غرب به دلتای رودخانه اروند و از شرق به تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند می رسد. کشورهای جمهوری اسلامی ایران، عراق، کویت، عربستان، امارات، قطر، بحرین و عمان در حاشیه این منطقه قرار دارند.
تنگه هرمز میان شاهراه های آبی جهان از اهمیتی دوچندان برخوردار است زیرا نزدیک به 40 درصد نفت دنیا، 50 درصد نفت آمریکا و 90 درصد نفت خلیج فارس از این تنگه می گذرد و بر پایه گزارش های گوناگون آژانس اطلاعات انرژی آمریکا، حجم صادرات نفت از این تنگه تا پنج سال دیگر به 30 میلیون تا 34 میلیون بشکه در روز خواهد رسید و تا یک دهه دیگر، 60 درصد افزایش خواهد یافت.
فراز و نشیب های چند ماه گذشته قیمت نفت حتی بازارهای آمریکا را دستخوش دگرگونی های شدیدی کرده است؛ به گونه ای که چهارم اسفندماه خبرگزاری انگلیسی «رویترز» اعلام کرد یک پنجم پالایشگاه های نفت آمریکا در آستانه تعطیلی کامل قرار دارند.
در چنین شرایطی، باید دوباره به تحلیل روزنامه ایندیپندنت بازگردیم که نوشته بود: به یقین نخستین سود حاصل از تنش زدایی با ایران کاهش مخاطرات قیمت جهانی نفت خواهد بود.
با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک ایران در منطقه، این کشور می تواند در بازسازی «جاده ابریشم انرژی» نقشی جهانی ایفا کند و افزون بر همکاری در حوزه انرژی، تامین امنیت آن را نیز بر عهده گیرد. از این رو، در شرایطی که تهران در سایه اقتدار دفاعی خود رویکرد تعامل سازنده با همسایگان برای برقراری آرامش و امنیت درونزای منطقه ای را دنبال می کند، با پرچمداری شعار پیشنهادی رییس جمهوری اسلامی ایران مبنی بر «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» می تواند به منظور ایجاد ثبات در عرصه بین المللی در حوزه های سیاسی- اجتماعی و اقتصادی نقشی پررنگ و کلیدی بازی کند.
*از: مریم مسعود (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**1961**2054



07/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن