واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمبود 157 قاضی در استان کرمان جیرف – ایرنا – رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: براساس چارت سازمانی در استان باید 430 قاضی داشته باشیم که هم اکنون 273 نفر مشغول به خدمت هستند لذا 157 قاضی کمبود داریم.
به گزارش ایرنا، یداله موحد عصر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی که در زندان جیرفت برگزار شد، افزود: کمبود قاضی بر کیفیت کار تاثیر گذار است اما قضات با تلاش های بی وقفه خود سعی کرده اند به مشکلات و درخواست های مردم رسیدگی کنند.
وی خاطرنشان کرد: در جنوب کرمان به نسبت پرونده های قضایی وضعیت قضات بهتر است کما اینکه 90 نفر از قضات استان غیر بومی هستند و باید پس از مدتی به زادگاه خود بازگردند.
موحد خاطرنشان کرد: از رییس قوه قضاییه اجازه گرفته شد تا تحت عنوان نخبه گزینی بتوانیم نخبگان بومی چه از تحصیل کردگان دانشگاه و چه حوزه برای جبران کمبود قاضی استفاده کنیم که مراحل ثبت نام این افراد صورت گرفته است.
موحد ادامه داد: ساختمان زندان جیرفت سه برابر ظرفیت آن پذیرای زندانی است که این مشکلات را ایجاد کرده است و امیدواریم که این زندان هر چه سریعتر در خارج از شهر احداث شود.
وی بیان کرد: در مورد قتل دوقلو های خواهر و یک مقتول دیگر، با سرعت زیاد و تلاش همکاران قضایی که در شهرستان جیرفت حضور داشتند این پرونده در شعبه دوم دادگاه کیفری استان مطرح و ظرف 10 روز حکم قصاص صادر و پس از طی کردن مراحل نهایی با رضایت اولیاء دم اجرا می شود.
وی با اشاره به پرونده تجاوز به عنف در شهرستان جیرفت گفت: این پرونده هفته آینده رسیدگی می شود و سعی داریم که حکم عادلانه ای برای این پرونده صادر شود.
وی در خصوص پرونده دیگری از تجاوز به عنف و فیلم برداری کردن از صحنه خاطر نشان کرد: دستورات لازم برای عامل جرم صادر شده است و نیروی انتظامی اگر این فرد را دستگیر کند مراحل محاکمه صادر می شود.
وی بیان کرد: یکی از شعب دادگاه کیفری استان را برای رسیدگی به این قبیل پرونده ها انتخاب کرده ایم که بخشی از پرونده ها مربوط به جنوب و یک مورد مربوط به شهربابک است که در کمترین زمان ممکن رسیدگی می شود.
موحد، در مورد تعیین تکلیف اراضی ورودی شهر جیرفت که در گذشته واگذار شده است، گفت: برخی از ارگان های دولتی بدون رعایت قانون این اراضی را واگذار کرده اند که تعیین تکلیف این پرونده تا بهار سال آینده صورت می گیرد.
موحد بیان کرد: قوه قضاییه خودش حامی قانون و متولی تحقق عدالت است که در عین حال قدرتمندترین دستگاه نظارتی کشور است.
وی افزود: این دستگاهی که یک دستگاه نظارتی است خودش را فارغ از نظارت نمی شناسد و به همین دلیل باید عملکرد زیر مجموعه قوه قضاییه نیز نظارت شود.
موحد بیان کرد: زندان های کشور ما دارای استانداردهای بین المللی هستند و از لحاظ محدودیت فضا و امکانات مالی و منابع انسانی یک سری گلایه مندی هایی وجود دارد و باید کسی که وارد زندان می شود با اصلاح شدن به زندگی جامعه بر گردد.
وی افزود: یکی از سیاست های کلان قوه قضاییه و یا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده، کاهش جمعیت کیفری زندان هاست.
موحد تاکید کرد: استان کرمان به نسبت 100 هزار نفر جمعیت 430 نفر زندانی دارد که بعد از استان خراسان جنوبی به نسبت جمعیت رتبه دوم کشور را داریم لذا باید قضات کمتر از ابزار زندان استفاده کنند.
وی ادامه داد: باید برای جرایم خرد از زندان استفاده نکنند زیرا زندان جای قاچاقچیان و کسانی است که امنیت مردم را به خطر می اندازند.
7444/3028
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]