واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر نظامی وزیر خارجه آمریکا به ژاپن تهران - ایرنا - تارنمای شبکه تلویزیون ژاپن (ان اچ کی) روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که جان کری، وزیر خارجه آمریکا تا دو هفته آینده، به این کشور سفر می کند تا با مقامات توکیو در باره امور نظامی گفت و کو کند.
این گزارش به نقل از منابع ژاپنی و آمریکایی اعلام کرد که همه مقدمات انجام سفر کری به توکیو نهایی شده و او در توکیو علاوه بر انجام مذاکرات نظامی دو کشور، برنامه سفر اردیبهشت ماه آینده شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به آمریکا و سخنرانی او در نشست مشترک کنگره و سنای آمریکا در کنگره این کشور را نیز نهایی خواهد کرد.
وی در این دیدار علاوه بر ملاقات با نخست وزیر ژاپن، با فومیو کیشیدا، همتای ژاپنی خود نیز دیدار خواهد کرد.
براساس این گزارش، وزیر خارجه آمریکا امیدوار است هیچ نکته ابهامی در نهایی کردن مذاکرات برای اجرای راهبردهای همکاری دفاعی ژاپن-آمریکا باقی نمانده و همچنین بتواند با طرفهای ژاپنی خود در باره سرعت بخشیدن به مذاکرات برای امضای یک پیمان نامه تجارت آزاد فرا-اقیانوسیه به توافق نهایی برسد.
براساس گزارشها، قرار است آبه از اواخر ماه آوریل تا اوایل ماه مه (اردیبهشت ماه) و در تعطیلات بهاری سال آینده میلادی، به آمریکا سفر کند.
مقامات توکیو و واشنگتن در تلاش و تدارک نهایی برای سخنرانی شینزو آبه در جلسه مشترک کنگره آمریکا هستند تا او بتواند در این سخنرانی بر تداوم رویکرد صلح آمیز ژاپن پس از جنگ جهانی دوم تاکید کرده و خواستار تعمیق روابط واشنگتن و توکیو شود.
وی همچنین بر پیمان تجاری کشورهای حاشیه اقیانوس آرام تاکید کرده و آن را لازمه توسعه روابط تجاری بین دو کشور خواهد دانست.
آبه اخیرا در دیدار با گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در توکیو ابراز امیدواری کرد که مقدمات سخنرانی وی در جلسه کنگره فراهم شود.
مقامات توکیو و واشنگتن همچنین در تلاش هستند نخست وزیر ژاپن و باراک اوباما در این سفر بیانیه ای مشترک برای افزایش همکاریها صادر کنند.
در این بیانیه قرار است دو طرف بر تداوم نقش رهبری دو کشور در مسائل بین المللی تاکید کرده و همکاریهای نظامی برای افزایش قدرت بازدارندگی خود را ارتقا دهند.
سفر آبه به آمریکا در حالی صورت می گیرد که اوباما سال گذشته میلادی با هدف کمک به حل اختلافات اقتصادی و تجاری با ژاپن، به این کشور سفر کرده بود.
اوباما نخستین رییس جمهوری آمریکا پس از کلینتون است که از سال 1996 میلادی به این طرف به ژاپن سفر کرد.
پیش از این، روابط تجاری و گمرکی آمریکا و ژاپن دستخوش تحولات ناخوشایندی برای دو کشور شده بود و مساله تعرفه های گمرکی و ناکامی در امضای توافقات مرتبط با پیمان فرا اقیانوسیه ای موسوم به ترانس پاسیفیک خط بطلانی بر سفر باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به ژاپن محسوب می شد.
آمریکا که راهبرد بازگشت نظامی به منطقه آسیا و اقیانوسیه و مهار چین را دنبال می کند سناریوهای گوناگونی از جمله دامن زدن به اختلافات سرزمینی و برگزاری رزمایشهای مشترک با کشورهای منطقه ازجمله ژاپن را به اجرا در آورده است.
این کشور همچنین در ژاپن حضور نظامی دارد و این حضور همواره انتقاد چین و نیز مردم این کشور را به دنبال داشته است.
آمریکا کنترل اوکیناوای ژاپن را از پایان جنگ جهانی دوم تا سال 1972 میلادی در اختیار داشته و این منطقه هنوز میزبان تعداد زیادی از نیروی 47 هزار نفری آمریکا در این کشور است.
آساق**1378**1577
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]