واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اسیدهای قوی از دسترس خارج شوند
کد خبر: ۴۷۸۵۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵ - 25 February 2015
رییس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بخش سوختگی در حوزه درمان از جمله درمانهای گران قیمت سوختگی با اسید، در عین حال گفت: پیشبینی میشود که سالانه 250 تا 300 هزار بیمار سوختگی در کشور داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در حاشیه چهارمین کنگره کشوری سوختگی و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میزان سوختگی در کشور ما نسبت به آمارها و نرمهای جهانی متفاوت و بالاتر است، گفت: الگوی سوختگی نیز در کشور ما با سایر کشورها متفاوت است. به این صورت که در مورد زنان، حوادث خانگی، در مورد مردان ایمن نبودن محیط کار و در کودکان حوادث غیرمترقبه منجر به ایجاد سوختگی میشود. متاسفانه در زمینه پیشگیری از سوختگی و آموزش همگانی آن نیز دچار مشکل هستیم.
زالی با بیان اینکه سالانه بالغ بر 24 هزار نفر بیمار سوخته بستری در کشور وجود دارد، اظهار کرد: اگرچه آمار دقیقی در مورد تعداد سوختگیها در کشور وجود ندارد، اما با توجه به اینکه 5 تا 10 درصد سوختگیها نیاز به بستری پیدا میکنند، پیشبینی میشود سالانه نزدیک به 250 تا 300 هزار بیمار سوختگی در کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به رفتار پرخطر به عنوان یکی از عوامل مهم در بروز سوختگی گفت: بحث خودسوزی و سوختن با اسید در کشور نیز از مواردی است که با الگوی جهانی سوختگی بسیار متفاوت است و انجام رفتارهای پرخطر یکی از عوامل مهم بروز سوختگی است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به حوادث چهارشنبه پایان سال، ادامه داد: استفاده از مواد اشتعالزا و آتشزای غیراستاندارد در چهارشنبه سوریهای گذشته باعث شده با حوادث بسیار تلخی روبهرو باشیم و متاسفانه برخی سوختگیهای این روز بسیار عمیق هستند.
زالی تاکید کرد: سوختگیهای ناشی از چهارشنبهسوری فقط به همان روز محدود نیست، بلکه فرد در تمام عمر با آن دست به گریبان است و این سوختگیها باعث تغییرات ظاهری و تغییر مفصلها میشود.
وی گفت: گوشزد میکنم در حالی که میتوان از ظرفیتها و وسایل مهیج استاندارد استفاده کرد، با استفاده از مواد آتشزای غیراستاندارد به حادثه تلخ تبدیل نکنیم. متاسفانه مواردی که در چهارشنبهسوریهای سال گذشته داشتیم، بسیار تلخ و عمیق بودند. بنابراین لازم است که خانوادهها به این موضوع توجه کنند.
رییس کل سازمان پزشکی کشور با بیان اینکه سوختگی یک بحث بین بخشی است، گفت: همه بخشها باید توجه کنند و ایمنسازی وسایل گرمایشی، آموزش کارگران و... از مواردی است که مرگ و میر و عوارض سوختگی را کاهش میدهد. همچنین استانداردسازی بیمارستانهای سوختگی، ایجاد جذابیتهای سوختگی برای همکاران فعال در بخش سوختگی و تغییرات تعرفهای از مواردی است که باید اجرا شود.
زالی همچنین اظهار کرد: 10 تا 20 درصد تختها دربیمارستانهای عمومی باید به بخش سوختگی اختصاص یابد. در دنیا 50 درصد تختها دربیمارستانهای عمومی مختص بخش سوختگی است که خالی هم هستند.
رییس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص سوختگی با اسید نیز گفت: متاسفانه اسید یکی از مواد آسیبرسانی است که عمدتا مصارف حرفهای و صنعتی دارد؛ اما این ماده بسیار در دسترس و موجود است. متاسفانه برخی از اسیدهایی که موارد استفاده صنعتی و خدماتی انحصاری دارند به راحتی قابل دسترس هستند که باید در این زمینه فکری اساسی شود و اسیدهای قوی از دسترس خارج شوند.
زالی در همین خصوص ادامه داد: معمولا در مواردی که اسیدپاشی صورت میگیرد به دلیل قوی بودن اسید باعث سوختگیهای شدید شده و عوارض جدی مثل آسیبهای شدید بینایی، رسیدن اسید به دهان و حفره دهانی و آسیبرساندن به مجاری تنفسی و تغییرات بسیار زیاد دیگری را به دنبال دارد.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از قربانیان اسید افراد بیبضاعت هستند. با توجه به اینکه درمانهای سوختگی با اسید بسیار گران، پیچیده و نیازمند انجام اعمال جراحی ترمیمی متعدد هستند، ممکن است با توان مالی فرد هماهنگ نباشند. همچنین آثار روانی اسیدپاشی در قربانیان، بسیار عمیق است و علاوه بر مشکلات جسمی، عوارض روانی و هالهای از اضطراب دائمی همواره با این افراد است. امروزه بیشتر به خدمات جسمی اسیدپاشی توجه میشود در حالی که عوارض روانی آن بسیار عمیقتر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]