تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804591577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کاهش هزینه گردشگری به نفع رونق صنعت توریسم است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش هزینه گردشگری به نفع رونق صنعت توریسم است تهران - ایرنا - در حالیکه کشورهای خارجی برای جذب گردشگر و کسب درآمد از این صنعت با یکدیگر به رقابت می پردازند در ایران هزینه سفرهای داخلی آنچنان بالاست که بسیاری ترجیح می دهند یا با تورهای داخلی سفر نکنند و یا برای تفریح به علت باصرفه تر بودن به کشورهای دیگر سفر کنند.


به گزارش خبرنگار ایرنا، از آنجا که نوروز نزدیک است، آژانس های مسافرتی با برقراری تورهای مختلف داخلی و خارجی نظیر سالهای گذشته برای جذب گردشگر به تکاپو افتاده اند و این در حالی است که وقتی سراغ تورهای داخلی می رویم آنچنان هزینه سفر را بالا اعلام می کنند که بسیاری از مردم بخاطر ناتوانی در پرداخت چنین هزینه هایی یا از رفتن به این سفرها منصرف شده و یا ماندن در خانه را بر رفتن به سفر سیاحتی و تفریحی ترجیح می دهد.
براساس آخرین ارقام اعلام شده در خصوص تورهای نوروزی داخلی، هزینه تور سه روزه به شهر شیراز برای یک نفر معادل یک میلیون و 369 هزار تومان، اصفهان 2 روزه 969 هزار تومان، بندرعباس سه شب یک میلیون و 159هزار تومان، چابهار 2 روز یک میلیون و 339 هزار تومان، آستارا دو روز زمینی 959 هزار تومان، یزد 2 روزه زمینی 999 هزار تومان است.
قیمت های یادشده در بیشتر این تورها از مجموع سه وعده غذایی تنها شامل صبحانه می شود و دیگر وعده های غذایی نظیر (نهار و شام) نیز هزینه زیادی را بر خانواده ها تحمیل می کند به طوری که می توان مدعی شد این ارقام تا 30 دیگر هزینه سفر را افزایش خواهد داد.
البته اینها همه در حالی است که امنیت جاده ای در ایران نیز دارای خطرات ناشی از تصادفات مختلف، افزایش حجم مسافرتها، کمبود استراحتگاه های بین راهی، مشکلات ترافیکی و غیره است که نمی توان تبعات نامطلوب این پارامترهای منفی را بر گردشگران داخلی نادیده گرفت.
به هر حال آژانس های مسافری در کنار تورهای داخلی اقدام به برقراری تورهای سیاحتی خارجی برای نوروز 94 کرده اند که قیمت های آنها در مقایسه با تورهای داخلی بسیار متفاوت و ارزانتر است.
براساس آخرین قیمت ها تور کوش آداسی ترکیه با بلیت رفت و برگشت برای یک نفر و به مدت 6شب اقامت در هتل با صبحانه، نهار و شام، ترانسفر، بیمه و گشت 2 میلیون و 495 هزار تومان، تور آنتالیا با بلیت رفت و برگشت هواپیمای داخلی و 6 شب اقامت درهتل با خدمات مربوطه شامل ترانسفر فرودگاهی، راهنما، بیمه مسافرتی یک میلیون و 836 هزار تومان، شهر ساحلی وان با امکان استفاده از هتل چهار ستاره 865 هزار تومان و تورهای لحظه آخری استانبول از750 تا 900 هزار تومان به مدت سه تا چهار شب در نوسان است.
هرچند تورهای استانبول عمدتا فقط با صبحانه است اما چون هزینه غذا در رستوران های آن شهر و یا تهیه غذاهای آماده بسیار ارزانتر از قیمت یک وعده غذا در رستوران های ایران است، بسیاری از علاقه مندان به سفر، تورهای خارجی از جمله ترکیه را انتخاب می کنند و هزینه دیگری به غیر از خرید در صورت تمایل ندارند.
به هر حال جهانگردی پدیده ای است که از دیرباز در جوامع مختلف وجود داشته اما با ورود به عصر مدرن به یک صنعت سودآور تبدیل شده و مورد توجه بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفته، ضمن آنکه این صنعت هر ساله با رشد و توسعه چندوجهی مواجه بوده است.
براساس آمارهای موجود، جهانگردی به طور عام سبب ایجاد ۱۰ درصد درآمدها و شغل های دنیا و پیش بینی می شود که این رقم همچنان تداوم یابد لذا از دیدگاه اقتصادی اصلی ترین کارکرد صنعت جهانگردی کسب درآمدهای ارزی، توزیع مجدد درآمدها، ایجاد زمینه اشتغال، سرمایه گذاری و ایجاد ارزش افزوده و همچنین فروش کالاها و خدمات مورد نیاز گردشگران است.
احمد داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه بتازگی اعلام کرد: این کشور به مدت 2 ماه 6 هزار دلار از هزینه سوخت هواپیماهای حامل گردشگران ایرانی و روسی را پرداخت خواهد کرد.
به گفته وی، پایین آمدن ارزش روبل روسیه و بیم ترکیه از کاهش شمار گردشگران روس در این کشور عامل اصلی اتخاذ این تصمیم بوده است.
طبق آمار وزارت گردشگری ترکیه در سال 2013 نزدیک به 4 میلیون و 500 هزار گردشگر روس از این کشور دیدن کرده اند.
تلویزیون دولتی ترکیه سال گذشته اعلام کرد که مقصد اول گردشگران نوروزی ایران در تعطیلات سال 1393، ترکیه بوده است.
صنعت گردشگری نوعی سرمایه گذاری غیرمستقیم خارجی در داخل کشور است به طوری که جدا از توسعه مناسبات فرهنگی و اجتماعی با دیگر کشورها، تبعات مطلوب زیادی را در بخش های مختلف اقتصادی بوجود می آورد.
مسئوولان گردشگری ترکیه گفته اند که سالانه آماده میزبانی از پنج میلیون گردشگر ایرانی هستند.
صنعت گردشگری از جمله صنایع اشتغالزا و درآمدزا است که ارتباط تنگاتنگی با صنایع دیگری مانند هتلداری، حمل و نقل، آژانس های مسافرتی، صنایع دستی، رستوران داری، صنایع غذایی، کشاورزی و غیره دارد.
گفته می شود، به ازای ورود هر گردشگر به کشور پنج شغل ایجاد می شود لذا اگر بتوانیم سالانه حدود 10 میلیون گردشگر خارجی به کشور جذب کنیم می توانیم نرخ بیکاری کشور را به نحو چشمگیری کاهش دهیم.
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرده است: سهم ایران از گردشگری خارجی نیم درصد و این در حالی است که تا افق 1404 باید به سالانه 20 میلیون گردشگر با 30 میلیارد دلار درآمد برسیم.
وی درمورد وضعیت گردشگری در سال92، گفت: سال گذشته 5 میلیون گردشگر خارجی وارد کشور شدند که سهم درآمد از این صنعت 6.5 میلیارد دلار بود. در صورتی که با همگرایی برای جذب گردشگر در کشور می توانیم به سهم سه تا چهار درصدی در صنعت گردشگری جهان برسیم.
وی درخصوص وضعیت صنایع دستی ایران نیز اظهار داشت: از 460 رشته صنایع دستی 360 رشته در ایران وجود دارد و سهم ایران نسبت به چین و هند در تولید صنایع دستی کمتر است.
معاون رئیس جمهوری درخصوص صادرات صنایع دستی گفت: تا سال گذشته سالانه 112 میلیون دلار صادرات صنایع دستی در کشور داشتیم. همچنین بخشی از صنایع دستی کشور به شکل چمدانی خارج می شود که در آمارها لحاظ نمی شود اما به طور متوسط هر توریست خارجی که به ایران می آید حداقل دو کالای صنایع دستی را خریداری خواهد کرد.
وی توضیح داد: در صورتی که آمار کالاهای چمدانی را هم حساب کنیم شاید صادرات صنایع دستی دو برابر مقدار یادشده باشد. به دلیل عدم حمایت در دولت قبلی 40 درصد واحدهای تولید صنایع دستی در کشور تعطیل شدند.
تردیدی نیست، برای فاصله گرفتن از اقتصاد غیرنفتی باید زمینه تولید کالاهای غیرنفتی را در کشور افزایش دهیم و این گونه نباشد که چون به خاطر کاهش قیمت نفت و تحریم ها با مشکل مواجه شده ایم به صنعت غیرنفتی روی بیاوریم و پس از افزایش قیمت نفت رویه های سابق کماکان ادامه یابد.
در کنار تمام این مسائل نمی توان به حفاظت زیست محیطی اشاره نکرد. بی توجهی به مسائل یادشده می تواند بسیاری از نقاطی را که می توانند جذب گردشگر داشته باشند به دلیل تخریب مسائل زیست محیطی، گردشگران خارجی و داخلی را از لیست سفر به آن مناطق محروم کند.
مسائل اجتماعی آنچنان به هم تنیده اند که هر بخشی از آن به دیگر بخش ها مرتبط است. سیاست، اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی همچون خطوطی یکدیگر را دنبال می کنند و نادیده گرفتن هرکدام در واقع قطع خط ارتباطی است.
استراتژی دولت تدبیر و امید باید بر محور اقتصاد غیرنفتی متمرکز شود زیرا صنعت گردشگری چون از جمله صنایع ارزآور و اشتغالزا در کشور است می تواند با تمام مواهب اقتصادی دارای موهبت ایجاد روحیه صلح دوستی، متعامل شدن با فرهنگهای دیگر و در نهایت پیام رسان روحیه مهمان پذیری و دوستی ملت ایران به دیگر ملل جهان باشد.
یکی از مصادیق اشتغال بزرگ با ارائه مشاغل کوچک که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر آن تاکید دارند می تواند از طریق صنعت گردشگری ایجاد شود.
در صورتی که تعامل ایران با دیگر کشورها که به دنبال مناقشات اتمی تیره شده بود، بهبود یابد تردیدی نیست مقصد بسیاری از گردشگران خارجی به ایران خواهد شد.
بنابراین باید برای چنین شرایطی در حوزه های مربوط به گردشگری نظیر ساخت هتل و تربیت نیروی متخصص برای کار در این بخش، توسعه حمل و نقل ریلی، تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه راهنمای توریست، رونق صنایع دستی کشور، رونق رستوران داری، توسعه نواحی گردشگری، ایجاد وسایل رفاهی برای گردشگران، توسعه نیروی متخصص برای تهیه غذاهای ملل مختلف، فعال شدن شرکتهای بیمه برای تحت پوشش قرار دادن بیمه مسافران خارجی و بسیاری از رشته های دیگر آماده شد.
این همه در حالی است که باید هزینه های سفر را در ایران کاهش دهیم تا بتوان جنب و جوشی هم برای گردشگران داخلی ایجاد کرد. صنعت گردشگری از جمله صنایعی است که می تواند به توزیع عادلانه ثروت کمک کند.
زمینه های جذب گردشگر در ایران در حوزه های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، طبیعی و بهداشتی، بسیار متنوع است و این مهم نیاز به تدبیر برای برنامه ریزی دارد.
غفلت از این صنعت جفای آشکار به مردم است.
اقتصام(5)9123**1558



06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن