محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844729921
- گردشگری حلقه مفقوده رونق صنایع دستی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گردشگری حلقه مفقوده رونق صنایع دستی تهران-ایرنا- صنایع دستی ایران گنجینه ای ارزشمند برای ارزآوری محسوب می شود که در این میان خلاقیت و نوآوری و همچنین صنعت گردشگری می تواند این صندوقچه پر ارزش خاک خورده را بار دیگر احیا کند.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ایران با تاریخ تمدنی بسیار کهن و مردمانی هنرمند در تمامی ادوار تاریخ آثاری را خلق کرده اند که چشم هر بیننده ای را مبهوت خویش ساخته است.
هر چند قدمت صنایع دستی کشور به بلندای تاریخ این مرز و بوم می رسد اما این هنر صنعت هنوز جایگاه خود را در صادرات بازنیافته است.
در این میان به نظر می رسد صنایع دستی به تنهایی نتواند رونق را بار دیگر به این هنر صنعت بازگرداند. گردشگری
نزدیکترین صنعت به صنایع دستی است که می تواند این چرخه را تکمیل کند.
** گردشگری و صنایع دستی
برپایی بازارچه های مختلف در شهرهای گردشگرپذیر کشور یکی از راهکارهای رونق این صنایع است. با اینحال رونق صنایع دستی فقط به ایجاد بازار نیست بلکه در این صنایع باید به کیفیت تولید محصول نیز توجه کرد.
کارشناسان بر این باورند که دو مقوله گردشگری و صنایع دستی از جمله نکاتی است که علی رغم ظرفیت بسیار غنی برای توسعه و گردش چرخ اقتصاد کشور تا کنون کمتر بدان ها پرداخته شده و در غیاب کم توجهی مسوولان، کشورهای همسایه از آن به بهترین نحو ممکن بهره برده اند.
البته این امر فقط مختص مسوولان کشوری نبوده و جامعه نیز در این امر دخیل است به گونه ای که تغییر ذائقه های ایرانیان سبب هر چه بیشتر تیشه به ریشه زدن هنر صنایع دستی کشور شده است.
شاید خیلی دور نباشد، روزگاری که عطردان ها، چراغ دان ها و صندوقچه های فلزی که گل های رنگارنگ همچون باغی فرح بخش بر آن ها نقش بسته بود، در کنار سفره های قلمکار و گلدوزی شده و قاب های بزرگ و کوچک خاتم، زینت بخش خانه مادرهایمان بود.
اما آیا امروز به جز اوقاتی که می خواهیم برای یک مسافر از فرنگ آمده سوغاتی بخریم، زمان دیگری هم سری به فروشگاه های صنایع دستی می زنیم؟ یا به سراغ کریستال های جورواجور ژاپنی، فرانسه و آلمانی می رویم و یا در فروشگاه ها دست ساخته های چینی، تایلندی و اندونزی که روز به روز هم بر تعدادشان اضافه می شود، به دنبال مایحتاجمان می گردیم.
** صنایع دستی ایران و گردشگران خارجی
این در حالی است که علی رغم بی مهری های برخی از ما به صنایع دستی، بسیاری از میهمانان خارجی از دیدن یک قاب کوچک خاتم همچنان دچار وجد و شگفتی می شوند.
کارشناسان بر این باورند که مشکل اصلی از زمانی آغاز شد که هنرمندان ما نیز یادشان رفت که باید همگام با نیازهای جامعه و دنیای کنونی حرکت کنند و تحول در عرصه تولیداتشان داشته باشند.
مسوولان سازمان میراث فرهنگی و هنرمندان صنایع دستی طی چند سال گذشته در رخوت خواب، کنج گوشه های اتاق هایشان به میراث گذشته ایران افتخار کردند اما هیچکدامشان به این نیندیشیدند که جامعه تغییر یافته و نسل جوان ذائقه های جدیدی را پسندیده و طرح های نویی را می طلبد.
این در حالی است که کشورهای منطقه برخلاف مسوولان و هنرمندان کشورمان به فکر راه چاره بودند و خلاقیت را با هنر یگانه کردند و همه آن چه نیاز امروز هست را با آن چه از دیروز و طبیعت و خاک ما برایشان مانده بود، در آمیختند و ساختند.
** تولید انبوه و صادرات
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معتقد است که توجه به هنرهای دستی موجب بالندگی کشور در عرصه های اقتصادی می شود.
بهمن نامور مطلق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضرورت تولیدات انبوه و صادرات محصولات دستی را یادآور شد و افزود: توجه به ظرفیت صنایع دستی سبب رشد و بالندگی حوزه صنعتگران و بالا رفتن شاخص های اقتصادی کشور می شود.
وی اظهار داشت: بی توجهی به صنایع دستی، بی توجهی به آخرین فرصت سرمایه های ملی محسوب می شود و این مساله به هویت شکننده هنر اصیل کشور ضربه می زند.
نامور مطلق بیان کرد: حوزه صنایع دستی می تواند بخشی از مشکلات اشتغال و ارزآوری را برطرف سازد.
وی مشکلات مواد اولیه، طراحی و بسته بندی در فروش، مشکلات بیمه هنرمندان، نبود تسهیلات کافی، بالا بودن حاملهای انرژی و بالا رفتن قیمت تمام شده در فروش، مشکلات آموزش غلط و نبود اندیشه های توسعه محور و دراز مدت در فروش، مشکلات مدیریتی و ساختاری، بی تدبیری و بی اعتقادی به صنایع دستی در فروش و مشکلات مربوط به فرهنگ و الگوی مصرف و نبود گفتمان سازی با وضعیت فروش را از معضلات موجود در مسیر عدم رونق این صنعت دانست.
** کمک گردشگری به صنایع دستی
نامور مطلق در ادامه با اشاره به ظرفیت های غنی گردشگری زیارتی در کشور و به طبع آن فروش محصولات هنرهای صنایع دستی در این اماکن گفت: هم اکنون سهم ایران از بازار زیارتی در حوزه صنایع دستی تنها پنج درصد است و هم اکنون این بازار در اختیار سایر کشورها نظیر چین قرار دارد.
وی یادآور شد: هم اکنون سهم ایران در تولید و عرضه کالاهایی مانند تسبیح، سجاده، انگشتر، صنایع دستی، تزئینات داخلی ناچیز است و بازار زیارتی در اختیار سایر کشورها است.
نامور مطلق خاطر نشان کرد: این در حالی است که بازار زیارتی در دنیا سالانه پنج هزار میلیارد ریال گردش مالی دارد.
به گفته وی، کل فروش صنایع دستی در ایران کمتر از یک هزار میلیارد ریال در سال است که بخش ناچیز آن مربوط به بازار زیارتی است.
وی با بیان اینکه اکنون بیشتر کالاهای عرضه شده در بازار زیارتی کشور، کالاهای قاچاق است، افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع دستی با کنترل مرزهای داخلی میسر است.
** کالاهای قاچاق و سرنوشت هنرمندان
به گفته نامور مطلق، ورود بی رویه کالاهای قاچاق زیارتی زندگی، سرنوشت و هنر هنرمندان را به مخاطره انداخته و این موضوع شایسته کشورمان نیست.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اغلب کالاهای زیارتی کشور از مجاری غیر قانونی، غیر رسمی و غیر شفاف وارد می شوند و در این زمینه برخی نهادهای مسوول که مرزداران اقتصادی ما هستند، متاسفانه به وظیفه قانونی خود عمل نمی کنند.
وی تصریح کرد: مسوولان و دست اندرکاران باید توجه داشته باشند که با هر یک هزار میلیارد ریال کالای قاچاق در حوزه صنایع دستی 10 هزار شغل از بین می رود و این مسئله یک فاجعه است.
نامور مطلق بازارهای سوغات زیارتی را نیازمند گفتمان سازی و فرهنگ سازی دانست و گفت: بازار صنایع دستی حق هنرمندان ایرانی است و نباید در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد.
وی مشکل قیمت، طراحی و بسته بندی را از جمله چالش های بازار صنایع دستی و سوغات زیارتی در کشور عنوان کرد.
** رویکرد جدید دولت یازدهم
کارشناسان بر این باورند که با رویکرد جدید دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی و تعامل بیشتر با کشورها و نیز اراده جدی در تحقق امر اقتصاد مقاومتی طی یک سال گذشته شاهد برخی اقدامات ارزشمند و تاثیرگذار در زمینه گردشگری و صنایع دستی بوده ایم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بیش از 930 پروژه گردشگری در سطح کشور با اعتباری معادل 20 هزار میلیارد تومان در حال اجرا است.
مسعود سلطانی فر به تازگی در آیین گشایش نخستین گروه هتل های بین المللی چهار و پنج ستاره فرودگاهی کشور، افزود: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های در حال اجرای سازمان گردشگری 50 درصد است.
وی افزود: تاکنون برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی از محل تبصره پنج قانون بودجه 93 حدود 140 پروژه با اعتباری بالغ بر یک هزار و 52 میلیارد تومان معرفی شده که 20 پروژه با اعتبار 352 میلیارد تومان به تصویب رسیده و باقی پروژه ها نیاز به انجام کارشناسی برای تخصیص اعتبار دارند.
وی با بیان آنکه در سال 1394 حداقل دو برابر پروژه های گردشگری در سال جاری برای بهره گیری از منابع مالی از صندوق توسعه ملی را شاهد خواهیم بود، از معرفی حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان پروژه در حوزه گردشگری به بانک های مختلف کشور در سال جاری خبر داد و گفت: حدود 30 درصد از این پروژه ها تامین مالی شده است.
سلطانی فر با اشاره به رنج چندین ساله افراد مختلف در حوزه تصمیم گیری، اجرا و ساخت پروژه هایی با استانداردهای روز دنیا به ساخت هتل های بین المللی چهار و پنج ستاره فرودگاه های کشور اشاره کرد و از تلاش های تمام دست اندرکاران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بانک گردشگری برای ساخت این هتل بین المللی به عنوان یک حرکت بزرگ و تاثیرگذار تقدیر کرد.
وی گفت: هر زمان که شرایط کشور با مسائلی همچون تحریم و محدودیت منابع سخت تر شده، ثابت شده که با همت بلند می توان به اهداف و آرمان های بزرگ کشور دست یافت.
این روند مثبت دولت یازدهم با استقبال سایر کشورها نیز مواجه شده است به گونه ای که دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی طی چند هفته گذشته در نامه ای به دکتر حسن روحانی رییس جمهوری بر آمادگی این سازمان برای همکاری گردشگری با ایران تاکید کرد.
در نامه طالب ریفایی به رییس جمهوری اسلامی ایران بر آمادگی سازمان جهانی جهانگردی و شورای جهانی سفر و گردشگری برای همکاری های گسترده با جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه فعالیت های مرتبط با گردشگری تاکید شده بود.
فراهنگ**9187**1569
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
- صنایع تبدیلی حلقه گمشده رونق تولید در گچساران
صنایع تبدیلی حلقه گمشده رونق تولید در گچساران گچساران - ایرنا - صنایع تبدیلی حلقه گمشده رونق تولید محصولات کشاورزی و دامپروری در گچساران است به گزارش خبرنگار ایرنا نبود سردخانه زیر و بالای صفر درجه کارخانه های بسته بندی و خشک برای افزایش طول دوره نگهداری میزان درآمد کشاورزان گعودلاجان بازارچه صنایع دستی شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 11 28-خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه میراث فرهنگی- سرانجام تلاشهای دوستداران میراث فرهنگی رسانهها دفتر توسعه محلی عودلاجان به بار نشست نخستین درهای عودلاجان زده شد و توافق سه جانبه میراث فرهنگی شهرداری و کسبه نتیجه داد عودلاجان مرکز صنایع دستی شد کسبه میگویمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام کرد برپایی 18 نمایشگاه نوروزی صنایع دستی و سوغا
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام کردبرپایی 18 نمایشگاه نوروزی صنایع دستی و سوغات در آذربایجان غربیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت همزمان با ایام تعطیلات نوروزی 18 نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شهرستانهای آذربایجان غربیمعاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی مطرح کرد ارائه حمایتهای تسهیلاتی برای رونق کارگاه تولید سفال کلپورگان
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی مطرح کردارائه حمایتهای تسهیلاتی برای رونق کارگاه تولید سفال کلپورگانمعاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور بر پرداخت تسهیلات به منظور حمایت از رونق کارگاه تولید سفال کلپورگان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی: بازارچه صنایع دستی نوروزی خراسان شمالی در 180 غرفه برپ
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی بازارچه صنایع دستی نوروزی خراسان شمالی در 180 غرفه برپا میشودمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اعلام کرد بازارچه صنایع دستی نوروزی استان در قالب 180 غرفه برپا میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به- نمایندگی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آرادان افتتاح شد
نمایندگی اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آرادان افتتاح شد سمنان - ایرنا - نمایندگی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان آرادان در مراسمی روز دوشنبه با حضور جمعی از مسئولان افتتاح شد مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در آیین افتتاح این نمایندگیمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر: پروژه پارک - موزه محمدخان دشتی اهمیتی فرا استانی دارد
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر پروژه پارک - موزه محمدخان دشتی اهمیتی فرا استانی داردمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت پروژه پارک - موزه محمدخان دشتی اهمیتی فرا استانی دارد محمدابراهیم فروزانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام کرد صدور مجوز برای فعالیت شرکتهای گردشگری سلام
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام کردصدور مجوز برای فعالیت شرکتهای گردشگری سلامت در آذربایجان غربیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت شیوهنامه ارزیابی و صدور مجوز فعالیتهای شرکتهای گردشگری سلامت در استان اخیرا ابلاغ شده امدیرکل جدید میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی خبر داد ارتباط سازنده با میراث فرهنگی آذربایجان غ
مدیرکل جدید میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی خبر دادارتباط سازنده خبرگزاری فارس با میراث فرهنگی آذربایجان غربیمدیر کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی از ارتباط سازنده خبرگزاری فارس با میراث فرهنگی آذربایجان غربی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه جلیل جباری در- فرماندارجوانرود: ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی مورد توجه قرار گیرد
فرماندارجوانرود ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی مورد توجه قرار گیرد کرمانشاه - ایرنا - فرماندار جوانرود گفت برای ایجاد اشتغال پایدار در حوزه شهری و روستاهای این شهرستان توجه بیشتر به ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی برای سرمایه گذاری ضروری است آرش لهونی روز دوشنبه در کارگروه اشتغگردشگري عامل مهم معرفي صنايع دستي ايران به جهانيان است
۳ اسفند ۱۳۹۳ ۹ ۲۹ق ظ گردشگري عامل مهم معرفي صنايع دستي ايران به جهانيان است صنايع دستي در استان خراسان رضوي از اهميت بالايي برخوردار است به گونه اي که در حال حاضر 100 رشته فعال صنايع دستي در اين استان وجود دارد به گزارش خبرگزاري موج رجبعلي لباف خانيکي با اعلام اين خبر در افتتمعاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری: شرایط طبیعتگردی چهارمحال و بختی
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری شرایط طبیعتگردی چهارمحال و بختیاری مطلوب استمعاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت شرایط طبیعتگردی چهارمحال و بختیاری مطلوب است به گزارش خبرگزاری فارس از شهر- فرماندار:صنایع دستی شهرستان شوش از ظرفیت بالایی برای رونق اشتغال برخوردار است
فرماندار صنایع دستی شهرستان شوش از ظرفیت بالایی برای رونق اشتغال برخوردار است دزفول - ایرنا - فرماندار شوش با بیان اینکه صنایع دستی این شهرستان از ظرفیت بالایی برای رونق اشتغال برخوردار می باشد گفت مقدمات برپایی بازارچه های محلی صنایع دستی و گردشگری در راستای رونق کسب و کار ونمایشگاه بازاریابی صنایع دستی در مشهد گشایش یافت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 02-در چارچوب 500 قلم صنایع دستی نظیر ظروف سفال سرامیک نساجی دستی منبت چوب معرق چوبی انواع زیرانداز سجاده و زیور آلات در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است مدیر دفتر صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در این مراسم گفت هم اکنون صنایع دستی ایرانمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی خبر داد جذب 15 طرح سرمایهگذاری مشارکتی در حوزه گردشگر
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی خبر دادجذب 15 طرح سرمایهگذاری مشارکتی در حوزه گردشگری با 85 میلیارد ریال در آذربایجانشرقیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی گفت 15 طرح سرمایه گذاری مشارکتی به ارزش 85 میلیارد تومان برای سال آینده درفرماندار هرسین: رونق صنایع دستی موجب افزایش درآمد روستاییان میشود
فرماندار هرسین رونق صنایع دستی موجب افزایش درآمد روستاییان میشودفرماندار هرسین گفت رونق صنایع دستی و گردشگری علاوه بر افزایش درآمد روستاییان موجب کاهش میزان محرومیتها نیز میشود به گزارش خبرگزاری فارس از هرسین یاور محمدی ظهر امروز در جلسه مشارکت مردم در راهاندازی واحرئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری: ستاد هماهنگی خدمات سفر از 2 ماه قبل کار خود را آغاز کرده است
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ستاد هماهنگی خدمات سفر از 2 ماه قبل کار خود را آغاز کرده استرئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری از آغاز به کار ستاد هماهنگی خدمات سفر برای نوروز 1394 از دو ماه قبل برای پذیرایی هرچه مناسبتر از مسافران نوروزی خبر داد به گ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها