واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تابش: در پنج دهه اخير بودجه ما متاثر از نفت بود/ بايد برای چالش های اجتماعی از هم اكنون چاره انديشي كرد
نماینده مردم اردکان در مجلس اعتقاد دارد که : عمده ترين چالشهاي امروز صنعت فولاد ايران و جهان ، چالش در عدم توازن زنجيره توليد،چالش در بهينه كردن مصرف انرژي، چالش در كاهش مصرف آب وچالش در رعايت استانداردهاي زيست محيطي است.
به گزارش نامه نیوز، روز گذشته همایش "سمپوزیوم فولاد ۹۳" با شعار "توسعه معادن و صنایع آهن و فولاد همگام با توسعه پایدار در اقتصاد غیرنفتی" در محل گندله سازی اردکان برگزار شد.
محمدرضا تابش ،نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: برگزاري اين سمپوزيوم براي اولين بار در سایت صنايع معدني؛ انشاءا... آغاز تغيير رويكرد كاهش اتكا به منابع نفتي و تحقق اقتصاد مقاومتي مورد نظر مقام معظم رهبري با استفاده از فرصتهاي اين بخش باشد. بي شك، توجه و عنايت به معادن متنوع و صنايع فرآوري معدني ميتواند ما را در دستيابي به اهداف اقتصاد مقاومتي و تحقق توسعه پايدار و متوازن در كشور رهنمون سازد.
وی اظهار داشت:در پنج دهه اخير بودجه ما متاثر از نفت بود و توسعه صنعت (عمدتاً صنایع میاندستی) مورد اهتمام قرار مي گرفت بدون آنكه توجه اساسي به انجام مطالعات اكتشافي و فعاليتها و صنايع معدني (یعنی صنایع بالادستی) انجام پذيرد.
تابش بیان کرد: اگر امروز برخي صنايع معدني ما رونقي دارد، با اتكاء به کارهاییست كه در گذشته انجام گرفته، و اگر مطالعات اكتشافي مورد اهتمام جدي قرار نگيرد، فعاليت هاي معدني و صنايع معدني نيز با مشكل مواجه خواهد شد. پس،ضرورت دارد كه دولت امر اكتشاف را به شركتهاي عمومي سرمايه گذاري از جمله شركتهاي بورسي واگذار كند. كما اينكه، اهتمام برخي از اين شركتها به اين امر باعث شد كه تامين مواد اوليه توسعه صنايع فلزي ايران از قبيل آهن، مس، آلومينيم و سرب و روي ميسر گردد و شركتهايي مثل سنگ آهن گل گهر، چادرملو و سنگ آهن بافق و مس سرچشمه بتوانند در زمينه تامين مواد اوليه و رونق دادن صنايع معدني كه پيامد آن اشتغال و رونق اقتصادي، و نهايتاً پيشرفت و توسعه كشور است، سهم ارزندهاي ايفا نمايند.
وی ادامه داد: پس، اهتمام به مطالعات اكتشافي يك ضرورت عاجل است و ميتواند كشور را در دستيابي ملي به ثروتهاي سرشار و منابع مالي بسيار ارزشمند زير زميني كه فرصتي براي نسلهاي آينده در طي مسير توسعه پايدار بر بستري امن و اطمينان بخش فراهم خواهد ساخت، ميسر گرداند.
نماینده اردکان در خانه ملت تاکید کرد:عمده ترين چالشهاي امروز صنعت فولاد ايران و جهان ، چالش در عدم توازن زنجيره توليد،چالش در بهينه كردن مصرف انرژي، چالش در كاهش مصرف آب وچالش در رعايت استانداردهاي زيست محيطي است.
وی گفت:علاوه بر این چهار چالش ،دو نكته حائز اهميت تلاش برای رفع و كاهش بحران حاكم بر منابع فولاد كشور در زمان حال، و تحقق توسعه پايدار صنعت فولاد در دراز مدت است كه اميدوارم خروجي اين سمپوزيوم ارائه راهكارهايي براي فائق آمدن بر اين مشكلات باشد.
نماینده اردکان با اشاره به مجموعه های سایت فولاد اردکان گفت: در اين مجتمعها زنجيره توليد از استخراج سنگ آهن و تبديل آن به كنسانتره و سپس گندله و شارژ آن به كارخانه احيا، و به تبع آن به كارخانه ذوب و در نهایت نورد كردن آن به شکل كالاي آماده و قابل عرضه به بازار طراحي شده است، كه اين ويژگي در كمتر مجتمع توليدي فولاد در ايران و جهان تحقق يافته است.
وی بیان کرد:در طي اين مدت، يك ظرفيت عظیم بالقوه براي توسعه صنايع پايين دستي و بكارگيري فناوریهای نوين صنعتي و معدني و يا صنايع معدني فراهم آمده است. در حال حاضر حدود 60(شصت) درصد كل سنگ آهن و كنسانتره ايران در استان يزد توليد ميشود.
تابش گفت: كارخانجات توليد آهن و فولاد و گندله و آهن اسفنجي استان يزد در حال حاضر تامين كننده مواد اوليه بسياري از صنايع آهن و فولاد استان و كشور شده است.
وی تصریح کرد:چشم انداز توليد فولاد در استان يزد 15 ميليون تن شمش فولادي است كه با تحقق توليد 3 ميليون تن آن در مجتمع اردكان، 20% چشم انداز تحقق يافته و بقيه آن بايد در ساير شهرستانهاي استان توليد شود.
تابش تصریح کرد: براي موازنه مواد جهت تحقق چشم انداز توليد 15 ميليون تن شمش در استان يزد، نياز به احداث واحدهاي شمش ریزی فولاد با ظرفيت 15 ميليون تن، تولید آهن اسفنجي با ظرفيت 5/17 ميليون تن، تولید گندله با ظرفيت 5/25 ميليون تن و استخراج و فراوری سنگ آهن با ظرفيت 46 ميليون تن است كه اميدوارم مسئولان كشوري و استاني نسبت به اين امر اهتمام جدي داشته باشند.
وی حجم سرمايه گذاريها در اين مجموعه رابه قيمت امروز بالغ بر 10 هزار ميليارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: اشتغال مستقيم و غير مستقيم پس از تكميل زنجيره پروژهها به ترتیب 6هزار و 12 هزار نفر و جمعاً 18 هزار نفر است كه جمعيتي حدود 90 هزار نفر را در اردكان و حومه اسكان خواهد داد.
تابش ادامه داد: براي مواجه نشدن با چالشهاي اجتماعي آن هم بايد از هم اكنون چاره انديشي كرد و هر آنچه را كه بايد در ابعاد فرهنگي، اجتماعي، سياسي مد نظر قرار داد تا توسعه متوازن و پايدار حاصل شود، یعنی هم رونق اقتصادي داشته باشيم، هم عدالت اجتماعي در جامعه برقرار گردد و توزيع ثروت متعادل ، فقر ريشهكن و محيط زيست حفظ شود، مورد اهتمام و پیگیری جدی قرار گیرد.
نماینده اردکان در مجلس گفت:امنيت رواني شهروندان و استفاده از پيمانكاران و نيروهاي محلي صاحب تخصص و توجه به خواستههاي مردم و کارگران وفراهم كردن زيرساختهاي خدماتي، فرهنگي، ايمني و بهداشتي ميتواند به منزله بيمه سرمايهگذاريهاي انجام شده تلقي شود و ذهنيت منفي نسبت به اين مجموعه ها ایجاد نکند که امیدوارم این نکات ظریف نیز مورد توجه قرار گیرد .
۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]