واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۷:۴۸ب.ظ)
معيني خبر داد: افزودن مسير بازديدکنندگان از شهر تاريخي بيشابور رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري شهرستان کازرون از افزوده شدن بخش هاي جديدي به مسير بازديد گردشگران شهر تاريخي بيشاپور کازرون در پي کاوش ها و مرمت هاي ساليان اخير در اين مجموعه تاريخي، طبيعي داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد رضا معيني، رئيس اداره ميراث فرهنگي کازرون، گفت: در راستاي توسعه مسير گردشگري اين مجموعه تاريخي، بناهايي که در حفاري هاي باستان شناسي دهه هاي گذشته پديدار شده از جمله مجموعه بناي جنب ايوان موزائيک، راهرو ها و بناهاي خدماتي ارگ شاهي، تالار تشريفات و بناي زير زميني بخش غربي حياط موزائيک زير نظر کارشناسان و استاد کاران پايگاه پژوهشي بيشاپور مرمت و ساماندهي و به مجموعه بازديد گردشگران اضافه شد.
وي افزود: مجموعه طبيعي، تاريخي بيشاپور جاذبه هاي طبيعي تاريخي بکر انواع زير شاخه هاي گردشگري از جمله گردشگري طبيعي، تاريخي، مذهبي، مردم شناسي، فرهنگي، ورزشي و مهيج را در خود جاي داده است، که با توجه به موارد ذکر شده در اين مجموعه شاهد رشد چشمگير گردشگران داخلي و خارجي هستيم.
وي در ادامه با بيان اينکه دراين بين گردشگري تاريخي با توجه به دوره سکونتي تاريخي ساساني اسلامي با وجود بناهاي ارگ شاهي، نقوش برجسته و... بيشترين آمار گردشگران اين مجموعه را به خود اختصاص داده است افزود : معماري و تزئينات گچبري متعلق به دوره ساساني و چشم انداز بي نظير از جمله شاخصه هاي بناهاي اضافه شده در اين مجموعه طبيعي، تاريخي است.
شهر تاريخي بيشاپور در 120 کيلومتري جنوب شيراز و 23 کيلومتري غرب شهرستان کازرون واقع شده است. بيشاپور در کنار جاده شاهي روزگار باستان واقع شده که در دوره هخامنشيان تخت جمشيد و استخر را به شهر باستاني شوش و در دوره ساساني شهر گور و بيشاپور را به تيسفون مقر امپراطوري ساساني وصل مي نموده است. شهر بيشاپور 1×2 کيلومتر وسعت دارد و جزء اولين شهر هاي باستاني است که داراي تاريخ مکتوب شهرسازي مي باشد که اين تاريخ سنگ نبشته اي است که با دو خط اشکاني و ساساني بر روي ستون بناي ياد بود شهر تاريخي بيشاپور حک شده است. با توجه به وضعيت جغرافيايي خاص بيشاپور خصوصاً رودخانه شاهپور و تنگ چوگان اين شهر در روزگار خود سرآمد شهرهاي دوره ساساني بوده است.
تاريخ ساخت شهر به دوره شاهنشاهي شاهپور اول پادشاه ساساني و در حدود سال هاي272ـ241 م بر مي گردد. علاوه بر شهر بيشاپور، آثار قلعه دختر و قلعه پسر و نقوش برجسته تنگ چوگان و غار شاپور نيز از ديگر ويژگي آثار دوره ساساني اين محدوده مي باشند.
شهر بيشاپور در بخش شرقي و جنوبي توسط خندق، در شمال توسط کوهستان و قلعه و در غرب توسط رودخانه شاهپور محصور و محافظت مي شده است.
وجود رودخانه پر آب شاهپور و چشمه ساسان از اهميت ويژه اين منابع آبي در روند شکل گيري شهر تاريخي بيشاپور حکايت دارند.
هر چند تا کنون بخش اندکي از آثار تاريخي شهر بيشاپور کاوش گرديده و نمي توان نظر قطعي در خصوص چگونگي پراکندگي آثارآن ارائه داد. اما با نگاهي اجمالي مي توان دريافت که بيشتر آثار دوره ساساني در بخش شمالي شهر ايجاد گرديده و اين شهر در دوره اسلامي به سمت جنوب گسترش يافته است به طوري که آثار شناخته شده تا کنون در بخش شمالي شهر مانند معبد آناهيتا و تالار تشريفات و بقاياي برج و بارو تعلق آن را به دوره ساساني آشکار مي سازد و آثار بخش جنوبي شهر همانند بقاياي مسجد نيز حکايت ازروند توسعه بخشي از شهردر دوره اسلامي دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]