واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس سازمان مدیریت بحران کشور: باید بحران آب کشور را باور کنیم خبرگزاری پانا: معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران بر لزوم باور به وجود بحران آب در کشور تاکید کرد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۵ اسفند ساعت 17:25
بهگزارش خبرگزاری پانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "اسماعیل نجار" امروز (سهشنبه) در آیین گشایش نخستین همایش سالانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در صنعت آب و برق که در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد، گفت: در گذشته از دو عنصر آب و هوا بهعنوان عناصر حیات نام میبردیم و با توجه به اینکه امروز وابستگیمان به صنعت برق هم کمتر از این دو عنصر نیست، باید آب، هوا و برق را ارکان حیات نامید.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر از نظر مقابله با بحران بسیار قوی و در جایگاه بالایی هستیم، گفت: در جهان نیز همین نظر را روی ما دارند و اگر حادثهای در کشور رخ دهد، همه بسیج میشوند و همکاری میکنند.
وی اظهار داشت: متاسفانه در موضوع پیشبینی و پیشگیری بسیار عقب هستیم.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: ژاپن توانسته است با این همه مخاطرهها بهویژه زلزله با بهکارگیری صحیح دانش و خرد، در مقابل حوادث ایمنی ایجاد کند درحالی که ما در زلزله بم شاهد 34 هزار کشته و پیامدهای بعدی آن بودیم.
رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه متاسفانه در کشور باور به بحران، باور به مرگ است، گفت: در موضوع ریزگردها همه و همه به آن پرداختند اما با بارشهای اخیر و کاهش ریزگردها، موضوع فراموش شد که این خیلی بد است.
وی افزود: اگر مسئولان دستگاه اجرایی به بحران باور نداشته باشند، با مشکل مواجه میشویم.
وی با اشاره به نقش مردم، گفت: مردم متاسفانه به بحران باور ندارند؛ درک بحران نیازمند تصمیم درست، اجرای درست و مشارکت همهجانبه مردم است و باید به جایی برسیم که این امر مطالبه همگانی مردم باشد تا به نتیجه درست برسد.
نجار در مورد خشکسالی موجود در کشور، گفت: تغییر اقلیم به دلایل مختلف همچون دستکاری بشر در طبیعت، افزایش انتشار گازهای گلخانهای، سوراخ شدن لایه اوزون، تغییر محور کره زمین و ... رخ داده و موجب شده است متوسط میزان بارندگی در ایران در سالهای اخیر با 47 میلیمتر کاهش، به 203 میلیمتر برسد.
وی با بیان اینکه در مناطق پر آب و کشورهای اروپایی مدیریت منابع آب معنا ندارد، گفت: موضوع مدیریت آب در جایی مفهوم دارد که با مشکل اساسی مواجه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه 20 سال است با پدیده خشکسالی مواجه هستیم، گفت: مقابله با بحران خشکسالی تنها به مدیریت وزارت نیرو باز نمیگردد و مصرفکنندگان نیز باید مصرف خود را مدیریت کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران گفت: هر کیلوگرم هندوانه 250 لیتر آب نیاز دارد درحالی که همین هندوانه را با نرخ 10 تا 15 سنت صادر میکنیم.
وی افزود: حتی ما با بهکارگیری پمپ و مصرف برق، این آب را استخراج و صرف تولید هندوانه میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر باور ایجاد شود، دانش را برای مدیریت بحران به خدمت بگیریم و در نهایت درست عمل کنیم، بهطور قطع بر بحران آب فایق خواهیم آمد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]