واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه خواجه نصیر مطرح کرد: جای خالی درس اخلاق مهندسی در دانشگاه های کشور تهران - ایرنا -رییس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه اخلاق مهندسی در حال حاضر در دانشگاه های مطرح دنیا به عنوان یک درس اجباری ارائه می شود از جای خالی این مبحث در درس های رشته های فنی مهندسی کشور ابراز تاسف کرد.
دکتر "علی خاکی صدیق" روز سه شنبه همزمان با روز ملی مهندسی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت:جامعه مهندسی کشور دستاوردهای بسیاری دارد که می تواند به آن افتخار کند و الان ما در صنایع مختلف به دست خود مهندسان ایرانی کارهای بسیار بزرگ و حیرت آوری را انجام می دهیم که نمونه های بارز آن در صنایع دفاعی، هوافضا و فناوری های نوین مشاهده می شود.
وی افزود: با وجود موفقیت های چشمگیر در حوزه های مهندسی چالش های اساسی هم داریم که یکی از آنها به کیفیت کار مهندسان ما برمی گردد و این چالش هنگامی که ما وارد عرصه رقابتی بین المللی شویم بیشتر خود را نشان می دهد.
خاکی صدیق یادآور شد: زمانی که شما یک محصول را برای مصرف داخلی تولید می کنید و فضا محدود است رقابت معنای چندانی پیدا نمی کند ولی جایی که رقابت جدی بین المللی و حضور محصولات مهندسان تراز اول دنیا مطرح می شود کیفیت حرف اول را می زند.
وی ادامه داد: موضوع کیفیت یکی از چالش های حوزه مهندسی ماست و دانشکده های ما یعنی در آموزش مهندسان آینده مان کمتر به این مساله پرداخته اند.
رییس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر از کم توجهی به اخلاق مهندسی را دومین چالش اصلی این حوزه برشمرد و پیشنهاد کرد، اصول اخلاقی که در آموزه های دینی ما نیز هست را به زبان مهندسی ترجمه کرده و آنها را در کاربردهای مهندسی بررسی کنیم.
به اعتقاد وی بسیاری از لطمه هایی که از جانب مهندسی و طرح های مهندسی به کشور وارد می شود، ناشی از رعایت نکردن یکی از اصول اساسی اخلاقی مهندسی در کشور است.
خاکی صدیق با ابراز تاسف از اینکه اخلاق مهندسی به دانشجویان کشور آموزش داده نمی شود، بیان داشت: در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه های خوب دنیا درس اخلاق مهندسی یکی از دروس اجباری رشته های مهندسی است ولی در ایران این مبحث را نداریم و البته در برخی جاها ارائه می شود که آنهم به صورت سلیقه ای و اختیاری است و به شکل جدی به آن نمی پردازیم.
وی بر لزوم توجه جدی جامعه مهندسی به صورت کلی و دانشگاه های صنعتی و فنی مهندسی به صورت اخص به مقوله اخلاق مهندسی تاکید کرد.
خاکی صدیق درباره فعالیت های دانشگاه خواجه نصیر طی یک سال گذشته نیز گفت: در یک سالی که گذشت در دانشگاه طرح هایی را شروع کردیم که متاسفانه با مساله بودجه که از حدود نیمه دوم سال گریبانگیر دانشگاه شد مقداری طرح های ما مختل شد ولی علیرغم این در حوزه پژوهش، زمینه های ویژه پژوهشی تعریف کردیم.
وی به تشکیل کارگروه های ویژه برای اجرای طرح های تحقیقاتی متناسب با نقاط قوت دانشگاه و تعریف چندین طرح مشترک با صنعت و همچنین ارزیابی آموزشی و پژوهشی گروه های علمی دانشگاه خواجه نصیر به عنوان برخی اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر یاد کرد.
خاکی صدیق تقویت ارتباط با فارغ التحصیلان را یکی از رویکردهای دانشگاه خواجه نصیر ذکر کرد و گفت: یکی از نکاتی که سالهای گذشته در دانشگاه خواجه نصیر کمتر به آن توجه شده، کانون ارتباط با دانش آموختگان است و انتظار داریم خیلی قوی تر عمل کند و جلسه ای هم با اعضای هیات علمی دانشگاه که دانش آموخته خواجه نصیر هستند داشتیم و قرار شد حرکت خوبی در این زمینه آغاز شود.
پنجم اسفندماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندسی نامگذاری شده است.
علمی (4)**1055**1440
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]