محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842291184
ایرانیان رتبه اول مصرف نوشابه، در قعر جدول مصرف شیر!
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: ایرانیان رتبه اول مصرف نوشابه، در قعر جدول مصرف شیر!
مصرف شیر در کشور از میانگین سرانه بینالمللی کمتر است و از هر ۱۰ ایرانی فقط چهار نفر شیر و لبنیات کافی دریافت میکنند.در حالیکه مصرف سرانه شیر هفتاد لیتر است، بر اساس آمارهای موجود ایرانیان سالانه بطورمتوسط هر نفر سالانه بیش از ۴۸ لیتر نوشابه گازدار مصرف میکنند و از این نظر در میان پرمصرفترین کشورهای دنیا قرار دارد.
ایران از نظر مصرف سرانه شیر، در میان کشورهای دنیا، در پایینترین ردهها قرار دارد.
به گزارش بی بی سی، فرزاد شیدفر، دبیر علمی همایش سلامت شیر، روز یکشنبه (سوم اسفند، ۲۲ فوریه) گفت از نظر مصرف شیر، ایران "جزء آخرین ردههای جدول کشورهای دنیا" است.
وی افزوده است که "مصرف شیر در کشور از میانگین سرانه بینالمللی کمتر است و از هر ۱۰ ایرانی فقط چهار نفر شیر و لبنیات کافی دریافت میکنند."
به گفته آقای شیدفر کاهش مصرف شیر باعث "کمبود کلسیم و ویتامین D (دی)" در ایران شده است.
به گفته کارشناسان در چند سال گذشته مصرف شیر در کشور "حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش" داشته و سرانه مصرف شیر برای هر فرد ایرانی به کمتر از "هفتاد لیتر در سال" رسیده است.
به این ترتیب مصرف سرانه شیر در ایران حتی از کشورهایی مثل بلیز، گرانادا، مالدیو و سیشل کمتر است و به حدود یک سوم متوسط جهانی کاهش یافته است.
سرانه مصرف شیر در ایران بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۸ از نفری ۲۸ کیلوگرم در سال به ۸۰ کیلوگرم افزایش یافت اما از آن به بعد سیر نزولی گرفته است.
کارشناسان "حذف یارانه شیر و گرانتر شدن این ماده غذایی" را از عوامل موثر در کاهش میزان مصرف شیر در ایران میدانند.
ویتامین D و کلسیم
ویتامین D یکی از ویتامینهایی است که در مواد غذایی اندکی وجود دارد و بجز چند نوع ماهی مثل ماهی آزاد (Salmon) و روغن کبد ماهی منبع غذایی غنی از این ویتامین وجود ندارد.
این ویتامین برای جذب کلسیم و فسفر از رودهها اهمیت حیاتی دارد و کلسیم و فسفر نیز برای سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان ضروری هستند.
علاوه بر این ویتامین D برای سلامت کلی بدن مفید است و برخی شواهد نشان میدهند کمبود این ویتامین باعث پیشگیری از بیماریهایی مثل سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
مهمترین راه تولید ویتامین D نور خورشید است. برای فردی که پوست روشن دارد قرار گرفتن صورت و بازوها در معرض تابش مستقیم (نه از پشت شیشه) آفتاب نیمروزی به مدت تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، هفتهای دو تا سه بار برای تولید ویتامین D کافی است. کسانی که پوست تیرهتری دارند، کودکان، سالمندان و زنان باردار به آفتاب بیشتری احتیاج دارند.
البته در صورت آلودگی هوا یا استفاده از کرم ضد آفتاب یا پوشش کامل نیاز به آفتاب بیشتر میشود.
بنابه گفته مقامات وزارت بهداشت ایران کمبود ویتامین D در کودکان ایرانی بویژه در ۱۰ سال گذشته "افزایش شدید، معنادار و نگران کنندهای" داشته است.
تحقیقاتی که در ایران انجام شده حتی ارقامی در حد "کمبود ۹۰ درصدی ویتامین D را در نوجوانان تهرانی" ذکر کردهاند و تحقیقاتی نیز که در برخی مراکز استانها انجام شده، نشان میدهد افراد بزرگسال جامعه ایران هم، "بین ۴۰ تا ۸۰ درصد" کمبود ویتامین D دارند.
کمبود کلسیم هم در خانوادههای ایرانی تا "نود درصد" ذکر شده است.
با این حال کمبود ویتامین D مختص ایران نیست و اکنون از آن بعنوان معضلی جهانی یاد میشود.
غنیسازی با ویتامین D
در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا برای حل این مشکل از سالها پیش نان و شیر با ویتامین D غنی میشود.
در ایران در دورهای غنیسازی شیر با ویتامین D انجام شد، اما به دلایلی مثل به صرفه نبودن و فقدان فرهنگسازی ادامه پیدا نکرد و اکنون در سطحی بسیار محدود انجام میگیرد.
به گفته مجید حاجیفرجی رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، غنیسازی شیر باید در دستور کار قرار بگیرد:
"اما از آنجایی که در صورت تصویب، وزارت بهداشت و آموزش و پرورش باید بار مالی و اجرایی آن را در مدارس متحمل شود و چون اولین گروه هدف مدارس هستند، باید منتظر برطرف شدن موانع و نیازها برای به اجرا درآمدن این کار باشیم."
توزیع رایگان شیر در مدارس که پیش از انقلاب انجام میشد پس از انقلاب از سال ۱۳۷۹ بطور آزمایشی دوباره آغاز شد و به تدریج مقاطع تحصیلی و مدارس بیشتری را تحت پوشش قرار داد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند غنیسازی شیر با ویتامین D برای جامعه ایران ضروری است
با اینکه برنامه توزیع شیر رایگان در مدارس ایران یکی از بزرگترین برنامه های شیر مدارس در دنیا از نظر جمعیت تحت پوشش (حدود ۱۳ میلیون نفر) قلمداد شده اما بویژه در سالهای اخیر، با موانع زیادی روبرو بوده و نبود اعتبار، ناهماهنگی و مشکلات دیگر باعث توقف گاه به گاه طرح و پوشش ناکافی آن شده است.
در اردیبهشت امسال شورای عالی سلامت و غذا به ریاست حسن روحانی رییس جمهور، تداوم طرح توزیع شیر در مدارس را به منظور تامین کلسیم تصویب کرد.
رشد توزیع شیر در مدارس ایران (۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴)
اما در برخی مناطق اجرای آن در سال تحصیلی جاری حتی تا پایان پاییز هم به اجرا در نیامد.
از سوی دیگر آزمایشهایی که روی شیر توزیعی در مدارس انجام شده نشان میدهد "این شیرها ارزش غذایی کافی ندارند" و کیفیت این شیرها "حتی از لحاظ درشت مغذیهایی مانند انرژی و پروتئین هم پایین است."
مقامات وزارت آموزش و پرورش این موضوع را رد کردهاند و شیر توزیعی در مدارس را کاملا بهداشتی، با کیفیت و منطبق با استاندارد میدانند.
توزیع شیر در مدارس ایران فقط هفتاد روز در سال انجام میشود (در طرح اولیه قرار بود ۱۲۰ روز باشد) و هنوز وزارت آموزش پروش برنامهای برای غنی سازی شیر توزیعی با ویتامین D ندارد.
گفته میشود شیر توزیعی در مدارس دو درصد کل مصرف شیر در ایران را شامل میشود که در مقایسه از بسیاری از کشورهایی که برنامه رایگان توزیع شیر در مدارس دارند کمتر است.
نوشابه بجای شیر و دوغ
طبق گزارش نظام هدفمندی یارانهها، مصرف لبنیات در ایران روند نزولی داشته و به جای آن مصرف نان، غلات و ماکارونی افزایش داشته است.
در حالیکه مصرف سرانه شیر هفتاد لیتر است، بر اساس آمارهای موجود ایرانیان سالانه بطورمتوسط هر نفر سالانه بیش از ۴۸ لیتر نوشابه گازدار مصرف میکنند و از این نظر در میان پرمصرفترین کشورهای دنیا قرار دارد.
تحقیقات در ایران نشان میدهند "در مسیر کودکی تا بلوغ مصرف نوشابههای گازدار سه برابر میشود در حالیکه مصرف شیر و لبنیات به یک چهارم کاهش پیدا میکند."
علاوه بر این، "بیش از ۹۴ درصد دانشجویان" ایرانی حداقل یک تا دو بار در هفته نوشابه گازدار مصرف میکنند و زنان جوان "بطور متوسط روزی یک و سه چهارم نوشابه و در مقابل کمتر از یک فنجان شیر مینوشند."
این تغییر قابل ملاحظه در تغذیه ایرانیان بخصوص در دهههای اخیر باعث شیوع گسترده پوکی استخوان در ایران شده و برخی حتی رقم پنجاه درصد را برای آن ذکر کردهاند.
نوشابههای گازدار هم با این مصرف زیاد بر مشکل اضافه میکنند؛ اسید فسفریک موجود در نوشابههای گازدار جذب کلسیم را از روده مختل میکند.
با مختل شدن این جذب، بدن بناچار با برداشتن کلسیم از استخوانها آن را جبران میکند.
کمبود جذب کلسیم، بعلاوه کمبود ویتامین D، باعث کاهش تراکم استخوانی و در نهایت پوکی استخوان خواهد شد.
این در حالیست که تنها جایگزین کردن دوغ بجای نوشابه گازدار، هم کلسیم لازم را بدن میرساند هم از عوارض متعدد نوشابههای گازدار مثل چاقی (هر ١٠٠ سیسی نوشابه گازدار ایرانی١٠ گرم قند دارد) و پوسیدگی دندان جلوگیری میشود.
از میان لبنیات آنها که چربی و نمک کمی دارند، یعنی شیر و ماست (و دوغ کم نمک) بهترین هستند و پنیر، خامه، سرشیر و کره به دلیل چربی یا نمک زیاد گزینههای خوبی نیستند.
سه شنبه, 05 اسفند 1393 ساعت 12:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
ایرانیان قهرمان مصرف نوشابه، در قعر جدول مصرف شیر
ایرانیان قهرمان مصرف نوشابه در قعر جدول مصرف شیر مصرف شیر در کشور از میانگین سرانه بینالمللی کمتر است و از هر ۱۰ ایرانی فقط چهار نفر شیر و لبنیات کافی دریافت میکنند در حالیکه مصرف سرانه شیر هفتاد لیتر است بر اساس آمارهای موجود ایرانیان سالانه بطورمتوسط هر نفر سالانه بیش از ۴۸- چهارمحال و بختیاری از نظر مصرف میوه و سبزی، آخرین رتبه کشور را دارد
چهارمحال و بختیاری از نظر مصرف میوه و سبزی آخرین رتبه کشور را دارد شهرکرد-ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت این استان از نظر مصرف استاندارد میوه و سبزی آخرین رتبه در بین دیگر استانها را داراست به گزارش ایرنا عبدالمجید فدهشدار کارشناس پزشکی قانونی نسبت به افزایش مصرف «گل» در کشور
هشدار کارشناس پزشکی قانونی نسبت به افزایش مصرف گل در کشورکارشناس پزشکی قانونی نسبت به افزایش مصرف ماده مخدر گل یا ماریجوآنا در میان جوانان هشدار داد و تاکید کرد عوارض مصرف روانگردانها و محرکها بسیار وحشتناک بوده و متأسفانه مصرف این ماده مخدر در میان زنان هم رواج یافته اس- حذف یارانه از عوامل کاهش مصرف شیر در کشور است
دبیر اجرایی همایش سلامت شیر حذف یارانه از عوامل کاهش مصرف شیر در کشور است تهران - ایرنا - دبیر اجرایی همایش سلامت شیر گفت حذف یارانه شیر و در پی آن گران تر شدن این ماده غذایی از عوامل موثر در کاهش میزان مصرف آن در کشور است به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا مهران ولائی روز یکشنبهفوق تخصص روماتولوژی هشدار داد مصرف قرصهای کورتون 50 میلیگرمی به جای 5 میلی گرمی
فوق تخصص روماتولوژی هشدار دادمصرف قرصهای کورتون 50 میلیگرمی به جای 5 میلی گرمییک فوق تخصص روماتولوژی با هشدار در مورد مصرف خودسرانه کورتونها گفت برخی افراد قرصهای 50 میلی را به جای قرصهای 5 میلی مصرف میکنند عبدالرحمان رستمیان فوقتخصص رماتولوژی در گفتوگو با خبقیمت انواع لامپ کم مصرف + جدول
قیمت انواع لامپ کم مصرف جدول لامپ کم مصرف 32 ولت مینی پیچی مهتابی آوا 11 هزارو200 تومان و لامپ کم مصرف 30 ولت پیچی 10 هزارتومان است به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران قیمت انواع لامپ کم مصرف خانگی و اداری به شرح جدول زیر است محصول قیمت لامپ کم مصرف 11بسته ویژه مشاور سلامت علائم «اضطراب»/جایگزین نمک/ بهترین زمان مصرف دسر
بسته ویژه مشاور سلامتعلائم اضطراب جایگزین نمک بهترین زمان مصرف دسرمشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش شهروندان از توصیههایی درباره علائم جسمانی و روانی اضطراب بهترین جایگزین برای نمک نشانههای سیاه سرفه و بهترین زمان مصرف دسر سخن گفتند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزا- مصرف خودسرانه دارو؛ ممنوع
مصرف خودسرانه دارو ممنوع روزنامه خراسان شمالی در شماره روز شنبه دوم اسفندماه 93 در گزارشی به مصرف خودسرانه دارو به عنوان یک فرهنگ غلط و البته پرخطر اجتماعی پرداخته است در این نشریه محلی می خوانیم افزایش مصرف دارو آن هم به طور خودسرانه زنگ خطری است که چند سالی است به صدا داهمیت دادن به مصرف مکمل در حاملگی
استفاده از مکمل ها در دوران بارداری از مهمترین نکاتی است که مادران باردار باید به آن توجه داشته باشند چون باعث رشد بهتر جنین و تامین ویتامین های مورد نیاز مادر می شوند بهتر است مکملها را تک به تک و با معده خالی مصرف کنید تا جذب بهتری داشته باشد مثلا خوردن مکمل آهن کلسیم ویتامصرف یک وعده وقلیان معادل 300 نخ سیگار است
مصرف یک وعده وقلیان معادل 300 نخ سیگار است شناسهٔ خبر 2502231 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۱ جامعه > بهداشت و سلامت دبیر سمپوزیوم پیشگیری اولیه و ثانویه در بیماری های قلب وعروق تاکید کرد بررسی های علمی نشان داده که مصرف یک وعده قلیان معادل کشیدن 80 الی 300 نخ سیگار است به گزارشدستورالعمل مصرف بهینه خون در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد
دستورالعمل مصرف بهینه خون در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد شناسهٔ خبر 2496082 یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۱ جامعه > بهداشت و سلامت معاون آموزشی موسسه آموزش عالی طب انتقال خون از تشکیل 6 کمیته تخصصی پژوهشی در این موسسه خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر دکتر مهتاب مقصودلو افزودعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: مصرف شیشه و حشیش موجب سکته مغزی میشود
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف شیشه و حشیش موجب سکته مغزی میشودعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان علل سکتههای مغزی گفت سابقه خانوادگی فشار قند و چربی خون بالا کمتحرکی مصرف شیشه و حشیش موجب سکتههای مغزی میشود فرهاد عصارزادگان در گفت&z- مصرف روزانه نوشابه سرطان زا است
مصرف روزانه نوشابه سرطان زا است تهران-ایرنا-مطالعات محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز آمریکا نشان می دهد که مصرف روزانه نوشابه به دلیل کارامل رنگی موجود در این نوشیدنی سرطان زا است به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس تحقیقات نشان می دهد که فرآیند شیمیایی تولید کارا- 2هزار و 537 کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف در تاکستان کشف شد
در بازرسی از مراکز توزیع وفروش 2هزار و 537 کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف در تاکستان کشف شد قزوین-ایرنا- کارشناس مسوول شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان از کشف و جمع آوری 2هزار و 537کیلوگرم اجناس تاریخ گذشته و غیر مجاز در شهرستان خبر داد به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشدانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران: برای درمان بیخوابی آنتیهیستامین مصرف نکنید
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران برای درمان بیخوابی آنتیهیستامین مصرف نکنیددانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت مبتلایان به بیخوابی از داروهایی مانند آنتیهیستامین به عنوان خوابآور استفاده میکنند در صورتی که این داروها برای درمان آلرژی استفاده و خوابآوری برای آنها عارضه محخطر اعتیاد به پرخوری با مصرف زیاد غذاهای فرآوریشده
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۹ متخصصان تغذیه هشدار دادند مصرف میزان بالایی از موادغذایی فرآوری شده با اعتیاد به پرخوری ارتباط دارد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پزشکان در مطالعات جدید دلیل دیگری برای توصیه به انتخاب رژیم غذایی سالم پیدا کرده و دریافتهاند- کاهش مصرف شیر، بیماری های قلبی را در کشور افزایش داده است
دبیر عملی همایش سلامت شیر کاهش مصرف شیر بیماری های قلبی را در کشور افزایش داده است تهران - ایرنا - دبیر علمی همایش سلامت شیر گفت کاهش مصرف شیر و کمبود کلسیم و ویتامین D در بدن مردم موجب شده است تا شاهد افزایش بیماری های قلبی و عروقی در کشور باشیم به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرن-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها