واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تبلیغات یا تکدی گری مدرن - آزاده خرم* تکدی گری یا گدایی شاید از معدود پدیده های اجتماعی است که از گذشته های دور در شهرها و گاه در مناطق روستایی وجود داشته و با پیشرفت فناوری های روز هنوز هم متکدیانی را می توانی در لابلای جمعیت کوچه و بازار و یا مراجعه های بی وقت به درب منازل پیدا کنی.
شاید بیان کلماتی که موجب برانگیخته شدن ابراز احساسات افراد شود از سوی متکدیان متفاوت باشد ولی آنها در مجموع یک اتفاق نظر و هدف داشته و آنهم تنها دریافت پول و کمک مالی است.
اما شاید هیچگاه کسی تصور نمی کرد که با پیشرفت علم و فناوری به مرور زمان فناوری روز نیز به کمک تکدی گری بیاید و مردم را با استفاده از آن تشویق به کمک کردن در قالب های مختلف کنند.
جعبه های کوچکی که بیش از دو دهه قبل در دست مردم قرار گرفت و با امواج های آن ارتباط های صوتی برقرار می شد "تلفن همراه" نام گرفت که روزی با هدف تسریع در برقراری ارتباط از سوی طراحان آن ساخته شد.
اما رفته رفته خدمات خطوط تلفن همراه و همسان با آن عملکرد گوشی های همراه آنقدر پیشرفت کرد که هم ارتباط های تصویری برقرار شد و از طرفی دیگر روند تبلیغات از سوی موسسه های مختلف آغاز شد.
به مرور زمان این تبلیغات به خود شرکت های تلفن همراه نیز رسید و آنها را به این اقدام واداشت که در کنار تبلیغات، درآمدزایی نیز برایشان حاصل شود.
کسب درآمدی که در پشت هر پیامکی نهفته است و اوایل شاید کمتر کسی به این فکر می کرد که این شرکت ها هدفشان اطلاع رسانی بوده و نفعی از این بابت به جیب نخواهند برد.
رفته رفته حجم این پیامک ها به قدری زیاد شد که می توان عنوان "گدایی محترمانه" را به آنها داد چرا که بدون مراجعه به منزل هر زمان تنها با ارسال یک پیامک و تنها انتخاب عدد مورد نظر و ارسال یک عدد را از تو می خواهند تا هم تبلیغات خود را اعمال و هم درآمدی را در این زمینه کسب کنند.
"عدد ماه تولدت رو بفرست تا بدونی چه شخصیتی داری؟ هر پیام 50 تومان"، "میدونی چطور با همسرت برخورد کنی؟ شیوه های کسب مهارت زندگی هر پیام 100 تومان"، "با ارسال عدد 1 به سرویس روزانه دریافت اطلاعات عمومی متصل شوید هر پیام 35 تومان"، "آخرین و داغ ترین اخبار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ورزشی هر پیام 150 تومان"، "با نحوه تربیت فرزندت مشکل داری؟ عدد 2 رو بفرست تا یاد بگیری چطور اونو تربیت کنی هر پیام 50 تومان" نمونه هایی از پیام های تبلیغاتی برخی شرکت ها است که مردم روزانه با آن مواجه هستند و تشویق به ارسال جواب می شوند.
حجم این پیامک ها با موضوع های مختلف به قدری است که ارسال آن در وقت و بی وقت انسان را کلافه و موجب شده علاوه بر اینکه ذهن افراد را منفی و خسته کرده و به هدف اصلی آنها که کسب درآمد است سوق دهد.
اما جالب تر جواب پاسخ هایی است که باید به این پیامک ها داد که بسیاری از آنها آنقدر ساده است که خود مهر تاییدی بر غیر هدفمند بودن تبلیغات این موسسه ها و شرکت ها می زند تا نشان دهد تنها کسب درآمد برای آنها مهم است.
ارسال این پیامک ها با حجم انبوده بدون شک پولی کلان را نصیب ارسال کنندگان می کند و تنها مزاحمت و تلف شدن وقت هزاران نفر را که پای خواندن و حذف کردن آنها می نشینند، می ماند.
اما افزایش حجم روزانه این پیامک ها بیانگر موفقیت افرادی است که قصد دسترسی راحت به پول های باد آورده از طریق پیامک هایی دارند که روزانه من و شما دریافت می کنیم تا عده ای بدون زحمت و تلاش درآمدهای هنگفت کسب کنند.
بدون شک اعمال نظارت از سوی مراجع ذیربط در این زمینه نیاز است تا اینگونه شرکت ها و موسسه ها تنها تبلیغات خود را برای شماره های مشترکان تلفن همراه ارسال کرده نه این که از آنها درخواست جواب دادن داشته و نوعی بازی پیامکی یا همان "گدایی محترمانه" را آغاز کنند.
البته شیوه تکدی گری فنآ ورانه اکنون دهان به دهان بین مردم می چرخد و بسیاری از این موسسه ها و شرکت ها وجهه خود را در اذهان مردم از دست داده اند.
* خبرنگار ایرنا در استان ایلام
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]