واضح آرشیو وب فارسی:کورد نیوز: تاریخ انتشار : 21:01:39 , 1393/11/24
مصطفی الله ویسیان
تکدیگری خراشی بر چهره شهرهای کردستان
تکدیگری یکی از معضلات اجتماعی است که امروز دامن تمامی شهرهای استان کردستان را گرفته است.
هر روز که در ميان ولوله زندگي در معبر زادگاه خود به ويژه در شهرهاي استان کردستان در تکاپو هستيم شاهد مناظري دلخراش مثل کودک شيشه پاککن، امتحان وزن با کتاب و مشق پيش رو، انواع دستفروشي گل، نوارچسب، باطري و موارد ديگري از اين دست. يا زني با فرزندي در بغل و ديگري بسته بر پشت و سومي دردست و همه لخت و عور و پابرهنه، خردسالي خوابيده بر کف سرد يا سوزان آسفالت پيادهروها، مردي با عضوي قطعشده يا ناقص يا پانسمان وسيع نيمي از بدن تا مردي به لهجه غليظ روستايي با نسخههايي در دست، شخصي که جيب او را زدهاند و از رفتن به شهر و ديار خود مانده و ديگري داراي 4 فرزند است که سه روز گرسنه ماندهاند و دهها مورد ديگر از اين قبيل اشخاص و اتفاقها هستيم. اين مناظر يکنواخت و ناخوشايند و تکراري هستند که هر روز بر تنوع و تکثر اشکال مختلف آنها افزوده ميشود.
حضور اينگونه افراد نه تنها موجب جريحهدار شدن عواطف افراد جامعه شده بلکه از منظر بيگانگان موارد بديعي براي تبليغات سوء عليه نظام و کشور گشته و يا ميشود. چه بسا بسياري از افرادي که به خاطر رضاي خداوند و مسائل انساني به اين افراد کمک ميکنند، نميدانند که بعضي از اين به ظاهر محتاجان، داراي وضعيت مادي بسيار بهتري از خيلي از زحمتکشان جامعه هستند که عليرغم کسالت و ضعف و يا نقص عضو، از تلاش براي يک زندگي شرافتمندانه دست نميکشند و به نان و پول راحت و بيزحمت گدايي با نگاهي حقارت و تحقيرآميز مينگرند.
خيلي وقتها هم از جرايد و رسانهها اطلاعرساني ميشود که در تشک يا بقچه پيرزني يا پيرمردي فقير پول و طلا و بعضا ارزهاي خارجي کشف شده است که ارقام قابل توجهي هستند. بعضا چهره زن يا دختر جواني را ميبينيم که اصلا تعداد بچههاي همراهش با سن او تطابق ندارد، حل اين معما را در بچههاي کرايهاي بايد جستجو کرد تعدادي از زنان اين قشر زاد و ولد ميکنند تا از رهگذر کرايه فرزندان خود مخصوصا اگر داراي نقص عضو باشند به درآمد هنگفتي برسند.
نبايستي نقش گريمورها را از نظر مخفي دانست، همان چهرهپردازاني که به برکت دست و هنر آنها مناظر دلخراش و ترحمزا خلق ميشوند چشمي کور يا پايي لنگ و دستي گچگرفته و ... که همه از ابتکارات اين گروه هستند. مبارزه با حاشيهنشيني به صورت جدي نه اسير دست باندهاي قدرتي که شريک دزد و رفيق قافلهاند، به عنوان مراکز و مناطق بيشتر آسيبپذير جمعآوري متکديان از معابر و خيابانها و نگهداري آنها در مراکز مختلف و نهادينه کردن فرهنگ چگونگي کمک به همنوع و جلوگيري از ترويج فرهنگ گداپروري از جمله راهکارهاي کاهش اين پديده زشت در سطح شهرهاي محل سکونتمان است.
درصد قابل توجهي از کودکان متکدي حرفهاي، حتي از آموزش ابتدايي نيز محروم بوده و از بدو تولد به عنوان ابزار کار مورد استثمار و سوءاستفاده قرار ميگيرند، چه خوب ميشد اگر سازمانهاي ذيربط جدا نمودن و سرپرستي و آموزش اين کودکان را متولي شوند.
کم نيستند استعدادهاي ممتاز در بين کودکان متکدي که نه تنها هدر ميرود، بلکه در راههاي نادرست و زشت بکار گرفته ميشوند، وظيفه دولت است که کودکان را از هرگونه بدرفتاري والدين يا کساني که سرپرستي او را برعهده دارند محافظت کند، به هرحال تکدي در هر لباس و يا هر سن و سال و در هر شکل و شمايل، علاوه بر آنکه موجب خدشهدار شدن اقتدار ملي ميشود بلکه خراشي است بر چهره شهرها و در سطح خيابانها آزار دهنده است و چه بسا از منظر باورهاي ديني و اعتقادات مذهبي جامعه، عملي مذموم است.
نهادها و سازمانهاي ذيربط با تدوين برنامههاي اصولي در زمينههاي اشتغال در مراکز عرضه توليدات خانگي و دستي آموزشهاي کوتاه مدت و تعاونيهاي خانوادگي و محلي، ميتوانند از بروز و تشديد اين پديده شوم جلوگيري کنند. گداييهاي دستهجمعي و خانوادگي، کارهاي خياباني کودکان که عوارض شوم فساد اخلاقي، سوءاستفاده جنسي از دختران و زنان جوان بايستي جمعآوري شده و در يک طرح ضربتي گدايان مهاجر به زادگاهشان عودت داده شوند.
21:01:39 , 1393/11/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کورد نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]