تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803999703




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- وضعیت زن ایرانی در برخی عرصه ها مثال زدنی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مولاوردی: وضعیت زن ایرانی در برخی عرصه ها مثال زدنی است تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، وضعیت زن ایرانی را در برخی عرصه ها مثال زدنی توصیف کرد و لزوم تلاش بیشتر برای معرفی الگوی اسلامی-ایرانی زن به جهان را مورد تاکید قرار داد.


شهیندخت مولاوردی درباره جایگاه زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و راهی که انقلاب، پیش روی زن ایرانی گشود، مشخص شد که راه سومی هست، یک الگوی سومی ارائه شده، که ما مولفه ها و مختصات آن را در بیانات و عملکرد رهبری و امام راحل (ره) می بینیم.
وی افزود: این الگو بدین شکل بود که یک راه به دور از افراط و تفریط و به دور از تحجر و ابتذال را به زن ایرانی نشان می داد، یعنی یک راه میانه و معتدل بود، متناسب با این الگو باید در این 36 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، حتما برنامه ریزی های لازم را انجام می دادیم تا هویت زن مسلمان که با انقلاب احیا شد، تثبیت شود و به عنوان یک الگو و نمونه به جهانیان عرضه می شد.

**وضعیت زن ایرانی در برخی عرصه ها مثال زدنی است
مولاوردی که مهمان برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، ادامه داد: میزان پیشرفت زنان در حوزه های مختلف به یک اندازه نیست. در برخی عرصه ها وضعیت زنان ایرانی بسیار مثال زدنی است مانند سطح تحصیلات و ورود به دانشگاه ها و عضویت در هیات علمی و همچنین از لحاظ بهداشت و امید به زندگی.
وی اضافه کرد: شاخص امید به زندگی در میان خانم ها خیلی بیشتر از آقایان است، اکنون در دولت تدبیر و امید، طرح تحول نظام سلامت است که بخش اعظم مخاطبان آن خانم ها و خانواده ها هستند.
به گفته وی، مشارکت اجتماعی زنان و فعالیت در سازمان ها و تشکل ها و احزاب چشمگیر است و زنان حتی در رشته حقوق، وکالت و فعالیت های مربوط به حوزه دادگستری ، پزشکی و طب، فعال هستند و بخش قابل توجهی از شاغلان این عرصه ها را خانم ها تشکیل می دهند.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: مساله دیگری که اهمیت دارد، بحث توانمندی اقتصادی زنان، نرخ مشارکت اقتصادی زنان است که از نظر درآمد اقتصادی هنوز جای توجه دارد و همچنین توانمندی سیاسی زنان و حضور زنان در مناصب تصمیم گیری و قدرت باید تقویت شود.

**بیش از 60 درصد ورودی دانشگاه ها دختران هستند
معاون رئیس جمهور در امور زنان، درباره آمار حضور زنان در بخش آموزش، دانشگاه ها گفت: بیشترین کادر آموزش و پرورش از لحاظ آموزگار و معلم را خانم ها و در دانشگاه ها نیز بیش از 60 درصد ورودی ها را دختران تشکیل می دهند، وضعیت فارغ التحصیلان هم چنین است یعنی این دو با یکدیگر تناسب دارند.
وی گفت: اگر این آمار را با سال 55 مقایسه کنیم، نشان می دهد، آن زمان یک سوم ورودی ها را دختران تشکیل می دادند اما اکنون جهش بزرگی ایجاد شده، در مقابل، وقتی به تحصیلات تکمیلی مراجعه می کنیم، می بینیم که در دوره دکترای تخصصی هنوز تناسب ورودی های دانشگاه را نداریم و باید با توجه به واقعیت های جامعه برنامه ریزی درستی انجام دهیم.
مولاوردی خاطر نشان کرد: زنان بیشترین نرخ اشتغال را در خدمات دارند، پس از آن کشاورزی و صنعت قرار دارد که در این زمینه نیز ما نیاز به برنامه ریزی داریم تا از این توان عظیم که در نتیجه دانش آموختگی در میان دختران بوجود آمده استفاده کنیم.
وی گفت: در بحث اشتغال 12.6درصد شاغلین را زنان تشکیل می دهند که این هم متناسب با واقعیت های موجود جامعه نیست، البته این مشکل به عوامل زیادی بستگی دارد و امیدواریم که بخش اعظم این مشکلات به مرور حل شود.

**تشکیل وزارت زنان به بررسی بیشتر نیاز دارد
مولاوردی درپاسخ به سوالی پیرامون وعده های رییس جمهور درباره بالا بردن جایگاه زنان و تصدی پستهای کلیدی و نیز تاسیس وزارتخانه امور زنان گفت: زمانی دکتر روحانی ریاست جمهوری را به دست گرفت که یکی دو ماه از ارتقای سطح تشکیلات زنان می گذشت، یعنی در ماه های پایانی دولت دهم با تصمیمی که دولت دهم اتخاذ کرده بود، مرکز امور زنان و خانواده به معاونت امور زنان و خانواده ارتقا یافت.
مولاوردی افزود: البته هنوز تا وزارتخانه شدن، تشکیلات دیگری هم لازم داریم یعنی ما هنوز در سطح سازمان هم نیستیم، بدین معنا که ابتدا باید معاونت زنان به "سازمان" تبدیل شود، یعنی معاون رییس جمهور و سازمان امور زنان و خانواده تشکیل شود و در صورتی که جوابگو نباشد سراغ وزارتخانه زنان برویم.
به گفته وی، به نظر می رسد این کار به یک بررسی کارشناسانه نیاز دارد تا مشخص شود آیا واقعا تنها راه حل همین است، راه حل ما ساختارزایی است، یا اینکه مشکل جای دیگر است.

** افزایش حضور زنان در مناصب کلیدی
به گفته مولارودی، اتفاقی که در این دوره افتاده، استفاده از زنان به عنوان فرماندار بود، به ویژه در استان هایی که مرزی و حساس هستند این اعتماد به شایستگی زنان صورت گرفت.
وی افزود: سه نفر در کابینه از معاونان رئیس جمهور، خانم هستند؛ معاون حقوقی، معاون امور زنان و خانواده و معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست که خانم ابتکار دومین دوره است که عضو کابینه می باشد، در دولت قبل نیز وزیر زن داشتیم که خانم وحید دستجردی وزیر بهداشت بود، همچنین معاون علمی فناوری رییس جمهور و معاون حقوقی و معاون امور زنان هم زن بودند.

**پویایی فقه شیعه در خدمت قوانین مربوط به خانواده
معاون رئیس جمهور ادامه داد: قوانین جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر فقه شیعه است که بر قول مشهور علما تکیه دارد، اما ظرفیتی در فقه شیعه داریم که به قول ما و تاکیدی که امام راحل (ره) داشتند، بحث پویایی فقه شیعه است که مقتضیات زمان و مکان را می توانیم دخالت دهیم.
وی ادامه داد: وقتی موضوع عوض می شود در واقع حکم باید تغییر یابد، در همین چارچوب امام (ره) اعتقاد داشتند که فقه ما جواهری اما اجتهاد ما پویاست، به همین دلیل وقتی جامعه به این نتیجه رسید که احکام و قوانین پاسخگوی نیازهای زمان نیست باشد، راه حل دارد و می تواند انطباق لازم را با واقعیت های جامعه داشته باشد.
به گفته وی، بر همین منوال است که در سند چشم انداز 20 ساله نظام، یکی از سیاست ها، استیفای حقوق قانونی و شرعی زنان در تمام زمینه ها با توجه به نقش سازنده آنهاست که در سند چشم انداز قید شده که قطعا تمام برنامه ریزی ها باید ما را به سمت این هدف در ایران سال 1404سوق دهد.
معاون رییس جمهوری یادآور شد: قانون اساسی ما به برابری حقوق مرد و زن در برابر قانون تاکید دارد که البته باید با رعایت موازین اسلامی باشد، البته برداشت هایی داریم، مثلا در بحث ارث، هر چند برخی از کشورهای اسلامی توانستند برای این مساله راه حل پیدا کنند و در عین حفظ همین نص صریح، یک سری فروضی را در نظر گرفتند.
وی ادامه داد: درباره ارث زن از شوهر یا میراث زوجه از زوج می بینیم که با فتوایی که از مقام معظم رهبری گرفته شد، اصلاح قانون را داشتیم، قبلا زنان از زمین ارث نمی بردند، الان با اصلاحاتی که انجام دادیم، از قیمت زمین ، ابنیه و اشجار ارث می برند و تا حدودی این ارث که زوجه از زوج می برد، تعدیل شد.

**دستاوردهای سفر به واتیکان و دیدار با پاپ
معاون رئیس جمهور در امور زنان درباره سفر به واتیکان و دیدار با پاپ فرانسیس اول، اظهار داشت: این سفر به دعوت شورای پاپی امور خانواده، صورت گرفت، این شورا، یکی از شوراهای چندگانه ای است که پس از روی کار آمدن پاپ فرانسیس شکل گرفته اند. هدف از این سفر، بحث و گفت وگو درباره چالش های مشترک دو طرف در خصوص حوزه خانواده بود.
وی افزود: هیاتی از صاحبنظران فقه و حقوق و جامعه شناسی را با خود همراه کرده بودیم که طی جلسات چند ساعته با اعضای هیات پاپی شورای امور خانواده گفت وگوهایی پیرامون موضوعات مربوط به خانواده گفت وگو کردیم.
مولاوردی اضافه کرد: دیدار مهمی با پاپ فرانسیس داشتیم که با توجه به موضوعات مطرح شده در این دیدار، اعم از مسائل منطقه، مسائل دوجانبه و مسائل بین المللی و همین طور خانواده و چالش های آن که هدفِ این سفر بود، این دیدار از اهمیت فراوانی برخوردار بود.

**وضعیت اقلیت های دینی در ایران
معاون رئیس جمهور در امور زنان درباره وضعیت مسیحیان در ایران گفت: با توجه به اطلاعاتی که داشتم، به ویژه در دیداری که با نخست وزیر واتیکان و بعد از دیدار با پاپ انجام شد، به اقدامات معاونت زنان و خانواده در این حوزه اشاره کردم.
وی افزود: در این معاونت، کارگروه اقلیت های دینی و اقوام را راه اندازی کردیم تا بتوانیم با شهروندان مسیحی ارتباط داشته باشیم و مسائل، مشکلات و تحقق مطالبات آنها را پیگیری کنیم.
مولاوردی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مسائلی که به آن اشاره کردم، وجود دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیت های دینی و اقوام بود که برنامه های رئیس جمهوری را در این زمینه، پیگیری می کند.
این نکات، بسیار مورد توجه قرار گرفت و افسوس خوردم که چرا یکی از خانم های مسیحی ایرانی را با خود نبرده بودم، به امید خدا در سفرهای آتی این مساله را در دستور کار قرار خواهم داد.
اجتمام**1880 ** 1418



04/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن