واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر ترویج سازمان جنگلها و آبخیزداری: مدیریت جامع حوزه های آبخیز از سال آینده پیگیری می شود مشهد - ایرنا - مدیر کل دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها و آبخیزداری کشور گفت: مدیریت جامع حوزه های آبخیز از سال آینده به عنوان دستور کار این سازمان با جدیت دنبال می شود.
غلامرضا هادربادی یکشنبه شب در همایش "فرهنگ سازان منابع طبیعی" در مشهد افزود: رویکرد سازمان جنگل ها و آبخیزداری کشور جلب مشارکت بهره برداران و جوامع محلی، تشکل ها، تعاونی ها و سازمان های غیر دولتی در حفظ و حراست از منابع طبیعی و ملی است.
وی اظهار کرد: اگر مردم احساس تعلق و مالکیت داشته باشند، در حفظ و احیای منابع طبیعی مشارکت می کنند لذا این سازمان مصمم است مشارکت و توانمند سازی جوامع محلی در حوزه منابع طبیعی را عملیاتی کند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در اجرای پروژه های مشارکتی در این حوزه پیشتاز است، افزود: سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری اقدامات موثری را برای نهادینه کردن مشارکت مردم در دستور کار دارد که از جمله آنها ایجاد و تقویت تعاونی های منابع طبیعی، توسعه آموزش مجریان و بهره برداران و ایجاد تعاونی های فراگیر می باشد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و ترویج پایه نگهدارنده مشارکت و عامل اصلی پایداری مشارکت ها است، اظهار کرد: دو مرکز آموزش در این حوزه فعال است و دبیرخانه سازمان های مردم نهاد در بخش جنگل، مرتع و آبخیزداری هم شکل گرفته که امید است در شهرستان ها هم سریعتر به انجام برسد.
هادربادی با بیان اینکه فعالان و دلسوزان منابع طبیعی باید در جهت کمک به احیای این منابع ارزشمند، ساماندهی شوند، گفت: مدیریت جامع حوزه های آبخیز هم با هدف تمرکز فعالیت ها و پرهیز از پراکنده کاری در دستور کار سال آینده این سازمان است.
وی توزیع اعتبارات ترویج در سرفصل های ارزیابی ظرفیت جوامع محلی، انجام آموزش های قبل از اجرا، ایجاد سازمان های محلی، صندوق های خرد اعتباری، آموزش و ارتقای مهارت و پایش و ارزیابی را از دیگر اقدامات برای توانمند سازی جوامع محلی دانست.
وی افزود: هم اکنون پروژه هایی به صورت آزمایشی در قالب مشارکت مردم در کشور انجام می شود که از جمله آنها اجرای پروژه ترسیب کربن در 18 استان و "منارید" در 10 استان است که علاوه بر تقویت و توانمند سازی جوامع محلی ، انسجام بخشی سازمانی را نیز به دنبال دارد.
وی گفت: در حوزه زاگرس هم که شامل 12 استان کشور می باشد، پروژه جنگل کاری با مشارکت مردم دنبال و اجرا می شود.
مدیر کل دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزود: در راستای جلب مشارکت مردم در حوزه زاگرس 22 سازمان محلی در عرصه 40 هزار هکتار از جنگل های منطقه شکل می گیرد که این تشکل ها به احیا و حفظ درختان و نیز کنترل و جلوگیری از تشدید خشک شدن آنها اقدام می کنند.
وی با اشاره به اعتبارات 60 میلیارد ریالی بخش ترویج اظهار کرد: این اعتبارات در پروژه های توانمندسازی و فرهنگ سازی جوامع محلی، مردم و بخش های ترویجی هزینه می شود.
وی با تاکید بر اینکه این اعتبار نمی تواند نیاز ترویجی این حوزه را پوشش دهد، گفت: این کار اگر با مشارکت مردم تلفیق نشود در عمل کارایی لازم را نخواهد داشت.
1906 / 6053
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]